بصیرت و آگاهی پیام عاشورا برای زمانی که غبار فتنه در جامعه سایه افکن می شود

عضو جامعه مدرسین و محققین حوزه علمیه قم گفت: مهمترین پیام نهضت عاشورا آن است که در غوغا سالاری ها و آنجا که بر فضای جامعه، غبار فتنه سایه افکن می شود با بصیرت و آگاهی ببینیم و عمل کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین سیدهاشم حسینی بوشهری، عضو شورای عالی حوزه به خبرنگار شبستان گفت: صحنه عاشورا در هر دو طرف چه اردوگاه امام حسین (ع) و چه اردوگاه یزید، یک انتخاب بود هم افرادی که در کاروان حضرت حسین بن علی (ع) قرار داشتند و هم افرادی که در طرف مقابل بودند هر دو طرف، یک انتخاب انجام دادند و آنچه می تواند برای ما الگو باشد این است که تلاش کنیم با الهام از حادثه عاشورا، در انتخاب های زندگی به گونه ای رفتار کنیم که در پایان راه احساس ندامت نکنیم.

وی افزود: همراهان امام (ع) در شب عاشورا با وجود یقین به شهادت، احساس سعادت کامیابی و نیکبختی داشتند و سپاهیان طرف مقابل هر چند در کوتاه مدت احساس شادمانی کردند و خود را پیروز این عرصه پنداشتند اما پس از گذشت اندک زمانی وقتی به وجدان خود مراجعه کردند احساس کردند که جز خسران، ضرر و زیان چیزی نصیبشان نشده است.

عضو شورای عالی حوزه با اشاره به این مطلب که برترین انتخاب آن است که انسان در آینده از آن احساس ندامت و پشیمانی نداشته باشد گفت: ما در زندگی همواره با انتخاب های گوناگون مواجه هستیم و برترین انتخاب برای انسان آن است که در آینده از این انتخاب احساس ندامت نکند هر چند ممکن است در کوتاه مدت انسان کامیاب نشود یا با مشکلاتی مواجه شود اما در پایان راه احساس می کند که این بهترین انتخاب بوده است.

وی با اشاره به جنبه های مختلف الگویی در عاشورا افزود: در واقعه عاشورا، دشمنان امام با هدف تطمیع مالی به سراغ یاران امام رفتند تا آنها را از حضرت سیدالشهدا (ع) جدا کنند و این افراد استقامت کردند، معلوم می شود که زرق و برق و مال دنیا می تواند برای انسان فریبنده باشد انسان را از مسیر صحیح گمراه کند مراقب باشیم دام هایی که سر راه ما قرار می گیرد، زمینه های مادی و منافع شخصی ما را در باتلاق دنیا گرفتار نکند. متاع زودگذر دنیا، انسان را از سعادت بزرگ اخروی محروم می کند و باید توجه داشته باشیم که همه آنچه داریم، دنیا نیست و دنیاطلبان زندگی زودگذر دارند.

عضو جامعه مدرسین و محققین حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: بصیرت، آگاهی، پایداری، استقامت و وفای به عهد از ویژگی های اصحاب عاشورا است که می تواند در زندگی ما الگوساز باشد. مهمترین پیام نهضت عاشورا آن است که در غوغا سالاری ها و آنجا که بر فضای جامعه، غبار فتنه سایه افکن می شود با بصیرت و آگاهی ببینیم و عمل کنیم.

حجت الاسلام بوشهری عمل براساس بصیرت و آگاهی را مهمترین و بالاترین پیام نهضت عاشورا دانست و گفت: با نگاهی به جامعه اسلامی در آن روزگار می بینیم کسانی که در مقابل امام حسین (ع) به میدان آمدند با انواع و اقسام تبلیغات، فضایی در جامعه ایجاد کردند که مردم در عین حال که می دانستند که حسین بن علی فرزند رسول الله است و از جایگاه والا و بالایی برخوردار است اما این تبلیغات چشم و گوش آنها را کور و کر کرده بود.

وی در تطبیق شرایط امروز جامعه با حادثه عاشورا گفت: در جامعه امروز ما، دشمن با تبلیغات زهرآگین خود توسط ده ها و صدها شبکه ماهواره ای علیه انقلاب اسلامی ایران، فضایی را در دنیا ترسیم می کند که گویا همه دنیا یک طرف هستند و ما در مقابل و رویاروی آنها هستیم این که در این فضای غبارآلود انسان بتواند با تیزبینی و آگاهی، حق را از باطل تشخیص بدهد و فریاد حق را از فریاد باطل باز بشناسد، این الگوگیری از حادثه عاشورا است. در عاشورا نیز 72 نفر در برابر موج عظیمی از تبلیغات دشمن ایستادند و مقاومت کردند.

عضو شورای عالی حوزه، در رابطه با نقش وجایگاه حوزه و روحانیت در این زمینه گفت: روحانیت از دیر زمان، نقش روشنگری و هدایت را در جامعه داشته است، در فضای امروز، روحانیت باید بیش از گذشته به میدان بیاید و مردم را در شناختن راه یاری و هدایت کند تا فضای جامعه ما تحت تاثیر فضای تبلیغاتی دشمن قرار نگیرد.

حجت الاسلام بوشهری تبیین حق، افشاگری چهره باطل و روشنگری را رسالت انبیاء الهی دانست و گفت: انبیا همواره در طول تاریخ نقشی دوگانه داشته اند از یک سو چهره باطل را افشا می کردند و از سوی دیگر به سوی حق و بندگی خدا دعوت می نمودند، و لقد بعثنا فی کل امة رسولاً آن اعبدوا الله و اجتنبوا الطاغوت (1) امروز اگر بعد تولی و تبری در جامعه مابه شکل صحیح تبیین شود یعنی بدانیم دوستی ما به سمت چه کسی و دشمنی ما با چه کسی باید باشد، دراین صورت روحانیت و حوزه های علمیه به رسالت و وظیفه اصلی خود عمل کرده اند.

1- آیه 36 سوره نحل

پایان پیام/
 

کد خبر 7376

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha