حجت الاسلام علیرضا احمدی، کارشناس مذهبی و پژوهشگر حوزه دین ضمن تبریک هفته وحدت و ایام ولادت با سعادت رسول اعظم(ص) و امام صادق(ع) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در پاسخ به علت نامگذاری هفته وحدت، گفت: پیروزی، یکسری عواملی دارد که از آنها به عنوان عوامل موجده یاد می شود و از نظر تحلیلگران مسایل اجتماعی، عوامل ایجاد، عوامل بقاء نیز هستند.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل مهم به ثمر رسیدن آرمان های دینی و اسلامی در پرتو انقلاب اسلامی که در دنیا به عنوان یک کنش بزرگ اسلامی و پدیده ای نو ظهور مطرح می شود، وحدت بین امت اسلامی است، اظهارداشت: لذا می طلبد برای حفظ و حراست لازم، مورد توجه ویژه قرار گیرد.
حجت الاسلام احمدی با توجه به اینکه دشمن به دنبال آن است تا از هر رخوتی برای رخنه بهره بگیرد، عنوان کرد: امام خمینی(ره) فاصله بین ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول را هفته وحدت نامگذاری نمودند تا از هر نوع توطئه و شیطنت تفرقه افکنانه دشمن پیشگیری شود.
این کارشناس مذهبی و پژوهشگر حوزه دین با اشاه به ضرورت وحدت امت اسلامی از نگاه حضرت علی(ع)، اظهارداشت: آن حضرت در خطبه " ۱۹۲ نهجالبلاغه"، اتحاد میان مسلمانان را موهبتی بزرگ و بیبدیل از جانب خداوند میداند: "آگاه باشید؛ خداوند بر این امت اسلامی، بر وحدت و برادری منت گذارده بود که در سایه آن زندگی کنند؛ نعمتی که هیچکس نمیتواند بهای آن را تعیین نماید؛ زیرا از هر ارزشی برتر و از هر کرامتی والاتر است".
وی افزود: در واقع وحدت ارزش ضرورت نقلی، عقلی؛ دینی و فطری دارد و روایات اسلامی، وحدت را عامل حیات امت اسلامی معرفی می کنند، چون اعتصام به حبل الهی زمینه های نیل به عزت را فراهم می کند.
حجت الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: از طرفی تفرقه افکنی و دسیسه های اختلاف افکنانه دشمن، ضرورت وحدت و همدلی مسلمین را بیش از پیش اثبات می کند.
این پژوهشگر حوزه دین در پاسخ به این سوأل که مهمترین راهبردهای وحدت اسلامی چیست، گفت: به نظر می رسد تدارک زمینه های اعتقادی، اخلاقی و رفتاری برای ایجاد اتحاد و همدلی در بین مسلمین از راهبردهای مهم و تشکیل یک گروه علمی و کارآمد برای وصول به آن است.
وی با بیان اینکه صهیونیسم و مجموعه معاندین و امپریالیسم هم امروزه به عنوان یک پدیده شیطانی متحد شده اند تا اضمحلال ریشه های اسلام را به تماشا بنشینند، اذعان داشت: برای مبارزه با این توطئه شوم، برگزاری کنفرانس ها و نشست های علما و دانشمندان مذاهب مختلف نیز می تواند یکی دیگر از راهبردهای مهم در جلو راه بزرگان و فحول باشد.
این کارشناس مذهبی همچنین توحید، دین اسلام و وجود مبارک پیامبر اعظم(ص) را از جمله محورهای وحدت اسلامی خواند و افزود: توحید مبنای مهم ترین تعلیمات پیامبران الهی بوده که قرآن همه اقوام و ملت ها را در سوره آل عمران آیه ۶۴ مخاطب ساخته و می فرماید: "بگو ای اهل کتاب، بیایید بر سر سخنی که میان ما و شما یکسان است بایستیم که جز خدا را نپرستیم و چیزی را شریک او نگردانیم."
حجت الاسلام احمدی بیان داشت: این آیه یک دعوت برای وحدت است و قرآن به همه پیروان ادیان آسمانی اعلام می کند که ما و شما در اصل توحید مشترکیم.
وی اضافه کرد: این کتاب آسمانی از انسان ها می خواهد که با حفظ اصول و در نظر داشتن اختلاف های شریعتی خود، در یک اجتماع کلان و واحد انسانی - جهانی گرد هم آیند و به اصول و ارزش های مشترک توجه کنند.
این کارشناس مذهبی و پژوهشگر حوزه دین با اشاره به اینکه وجود مبارک پیامبر اعظم (ص) نیز یکی از بزرگترین محورهای اساسی وحدت مسلمانان است، گفت: اهل بیت پیامبر(ص) نیز از نقاط اشتراک عموم مسلمین است و پیروان دین اسلام با تأسی به سیره و روش آن بزرگواران می توانند به همدلی و الفت دست یابند.
وی افزود: بنابراین نتیجه می گیریم که یکی از راهکارهای اساسی در جهت دستیابی به وحدت و همبستگی امت اسلامی، تمسک به اهل بیت و عترت پیامبر(ص) است.
حجت الاسلام احمدی، وجود رهبری جامعه اسلامی را یکی از عوامل مهم وحدت برشمرد و عنوان کرد: آنچه که اندیشه ها را هدایت می کند و مردم را در مسیر حق از تفرقه نگه می دارد، به نیروی انسانی و تلاش های مداوم او جهت می بخشد و امت را از بی سروسامانی و آشفتگی در یک جامعه، مصون می دارد، وجود رهبری است.
این پژوهشگر حوزه دین در پایان با اشاره به اینکه به یاد داشته باشیم که وحدت، موعظه و یک پیشنهاد نیست؛ بلکه یک وظیفه است، خاطرنشان کرد: تفرقه و تردید نسبت به یکدیگر کیان اسلام را سست و ضربه پذیر می کند، لذا همانگونه که مسلمانان موظفند بر اساس آموزه ها و دستورات دینی خدا را عبادت کنند، وظیفه دارند برای تحقق و حفظ وحدت نیز بکوشند.
نظر شما