به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «ولید درویش»، نماینده پارلمان سوریه و فیلمساز جوان و برجسته سوری (22 ديماه) ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با عباس خامهيار، معاون توسعه روابط فرهنگی بینالمللی اين سازمان ديدار و گفتوگو كرد.
خامهيار در سخنانی، پیروزیهای اين کشور را در برابر معاندان تبریک گفت و به ادامه يافتن فعاليتهاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران طي هفت سال گذشته در سوريه اشاره کرد.
معاون توسعه روابط فرهنگی بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: رايزنی فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سوريه برغم مخاطراتي كه در اين هفت سال متوجه همكارانمان در سوريه بود، اما يك روز هم دست از فعاليتهاي فرهنگي نكشيدند و فعاليتهاي خود را تعطيل نكردند و به فعاليت خود در آن شرايط سخت ادامه دادند و مراودات فرهنگي دو كشور نيز برقرار بود.
وی به مهمترین گام بعد از کسب پیروزی اشاره كرد و افزود: مهمترین گام بعد از کسب پیروزی دولت و ملت سوريه در برابر دشمنان، حفظ دستاوردهای اين پيروزي و ممانعت از مصادره به مطلوب كردن آن توسط ديگران است.
معاون توسعه روابط فرهنگي بینالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان كرد: جنگ در سوریه بیشتر جنبه فرهنگی و تمدنی داشت و يكي از اهداف آن، تخريب میراث فرهنگی این کشور بود. تخريب اين میراث فرهنگی را میتوان نشأت گرفته از دیدگاه و سیاستهاي رژیم صهیونیستی دانست.
وی در ادامه، با تأکید بر لزوم مستندسازی و ثبت وقایع ایجاد شده در کشور سوریه گفت: مستندسازی تخریبها و فجایع صورت گرفته در سوریه با فیلم، قلم و ... بسیار مهم و حائز اهميت است. باید به این موضوع توجه داشت که قبل از آنکه دیگران تاریخ ما را بنویسند ما خودمان آن را ثبت کنیم.
خامهيار اظهار کرد: لزوم اهمیت به ساخت مستند به حدی مهم است که باید هر سوری از منطقه و روستای خود وقایع اتفاق افتاده را ثبت کند. در حوزه مستندسازی و ساخت فيلم، جمهوري اسلامي ايران از ظرفيتهاي بسياري برخوردار است كه ميتوان در مستندسازي وقايع جنگ از آن بهره برد.
توانمندیهای ایران در دنیا زبانزد است
ولید درویش که در جشنواره مردمی و بینالمللی فیلم عمار حضور یافته بود، برگزاری چنین جشنوارهای را در شرایط وجود تحریمها در ایران بسیار خوب ارزیابی كرد و گفت: حضور خانواده شهدا در اختتامیه جشنواره مردمی عمار و همچنین، مردمی بودن این جشنواره و به نمايش درآمدن فيلمها براي عموم مردم از نکات بارز و با اهمیت جشنواره عمار بود که به نوبه خود در جهان کم نظیر است.
وي با تحسین مقابله مردم ايران در برابر شرایط سخت اعمال تحریمها، اظهاركرد: در سفرم به ايران، اين نكته قابل اهميت است كه ایرانیان توانستهاند در شرایط سخت تحریم نیز به بهترین نحو شرايط زندگي خود را در دست داشته باشند و به کار و فعالیتهاي خود به بپردازند و در تمام زمینهها پیشرفتهاي خوبی نيز كسب كنند.
همچنین در حاشیه این دیدار، میخک، فیلمساز جوان کشورمان نیز موضوع ساخت اثر مشترک ایرانی و سوری را با طرح اوليه فيلمنامه مطرح و زمينه ساخت آن در سوريه را بررسي كرد.
گفتني است؛ به همت و برنامهریزی مشترک رایزنی فرهنگی کشورمان در سوریه، ادارهکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور، ولید درویش، نماینده پارلمان سوریه و فیلمساز برجسته سوريه جهت حضور در جشنواره بینالمللی فیلم عمار به ايران اسلامي سفر و در برنامههای مختلف فرهنگی و هنری نيز شرکت کرد. فاضل، معاون ادارهکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور نيز در اين ديدار حضور داشت.
نظر شما