تولید ارکیده با بذر مصنوعی

مهدویی گفت:تولید گیاه ارکیده با بذر مصنوعی می تواند صادرات آن به ویژه انواع دارویی – صنعتی ارکیده ها که به دلیل بازار مناسب و بی رقیب از ارز آوری بالایی برخوردارند کمک زیادی کنند.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان، گیاه ارکیده از گیاهان  منحصر به فرد است که بازار خوبی در داخل و خارج از کشور دارد. این گیاه اگر با روش علمی صورت گیرد طبعا نتیجه بخش تر هم خواهد بود. تولید مبتنی بر دانش در همه عرصه ها موجب توسعه کشور می شود.

 

«شیرین دیانتی دیلمی» دکتری علوم باغبانی  با همکاری «زهرا مهدویی» دکتری اصطلاح بیوتکنولوژی و اصلاح بذر از پردیس « ابوریحان» دانشگاه تهران توانسته اند با تولید بذر مصنوعی گیاه ارکیده تولید کنند.

در همین باره با «زهرا مهدویی»  یکی از محققان پروژه تولید ارکیده با بذر مصنوعی گفتگویی صورت گرفته است که در زیر می خوانید:

 

درباره  تحقیقاتی که انجام داده اید بفرمایید؟

ما در پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، بذر مصنوعی ارکیده را تولید کرده ایم. در این فناوری بذر مصنوعی ارکیده فالانوپسیس که تجاری ترین ارکیده در بازار گیاهان زینتی را دارد و ارکیده ثعلب سایه پسند که غده های دارای کاربرد دارویی و صنایع غذایی است، ساخته شده است.

 

درباره بذر مصنوعی هم اطلاعاتی را بیان کنید؟

بذر مصنوعی از یک ریز نمونه گیاهی در مرکز یک آندوسپرم مصنوعی تشکیل شده است که به وسیله  یک پوشش مصنوعی برای حفاظت از بذر احاطه شده است.تکنولوژی بذر مصنوعی روشی نوین و کارآمد جهت حفظ ژرم پلاسم گونه های با ارزش و یا در حال انقراض بوده وبرای تکثیر انبوه در برخی از گیاهان زینتی از جمله ارکیده ها بسیار کارآمد است.

این بذر همانند بذر حقیقی عمل می کند؟

 بله. بذر مصنوعی مانند بذر حقیقی رفتار می کنند، پتانسیل ذخیره سازی داشته جوانه می زند و به نهال تبدیل می شود. تکثیر گیاه ارکیده به ویژه انواع بومی از طریق بذر به دلیل جنین ابتدایی و فاقد آندوسپرم و عدم دسترسی همیشگی به بذر است. تمام مکانیزه کردن این تکنیک می تواند به تولید بذرهای یکنواخت کمک زیادی کند و موجب افزایش سرعت، دقت وکاهش مصرف مواد پوشش بذر گردد.

 

این تولیدات می تواند تجاری هم شوند؟

تولید بذر مصنوعی ارکیده ابزاری نوین و کارآمد برای تولید گیاه در سطح وسیع و ذخیره سازی آن می تواند روشی بسیار ارزشمند باشد و در دراز مدت به تولید و عرضه محصول گیاهی و نیز صادرات آن به ویژه انواع دارویی – صنعتی ارکیده ها که به دلیل بازار مناسب و بی رقیب از ارز آوری بالایی برخوردارند کمک زیادی کنند.

با چه موانع و مشکلاتی رو به رو هستید؟

مشکل ما سرمایه است. اگر سرمایه گزار وجود داشته باشد و طرح های ما تجاری سازی شود ارز زیادی وارد کشور می شود. برای نمونه گیاه ارکیده را از هلند و تایلند با 6 دلار یا 4 یورو وارد کشور می کنند. این درحالی است که در داخل کشور توانایی تولید وجود دارد.

 

آبا تحریم می تواند برای شما فرصت باشد؟

بله اگر سرمایه گزار داشته باشیم. ما در سطح دانشگاه و به صورت علمی تحقیق ها را انجام می دهیم اما سرمایه گذار نداریم. اگر سرمایه گزار با ما همکاری کند و قراردادی منعقد شود ندر حال حاضر هم تحریم شده ایم و نمی توانیم گیاه وارد کنیم، اگر هم وارد شود با قیمت ها بالا خریداری شده است. اگر در داخل کشور گیاه ارکیده تولید شود می توانیم صادرات را هم انجام دهیم و این مسئله نه تنها دیگر ارز را از کشور ما خارج نمی کند بلکه موجب ارزش آوری هم می شود.

 

کد خبر 758226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha