به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، مراسم بزرگداشت حضرت آیت الله العظمی «عبدالله جوادی آملی» عصر امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ماه) با حضور شخصیت هایی همچون دکتر «سیدعباس صالحی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آیت الله «علیرضا اعرافی»، مدیر حوزه های علمیه کشور در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
بنابر این گزارش، آیت الله «علیرضا اعرافی» در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: اهتمام به بزرگداشت چهره متعالی و فرزانه آیت الله جوادی آملی جای قدردانی دارد .
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور تصریح کرد: وجود و هستی تنها در مراتب الهی قابل جمع است و در سایر ساحت کمال قابل جمع نیست، البته تضادها منشا حرکت به سمت کمال خواهد بود و هرچه این ساخت بالاتر رود، جمع اضداد پرشکوه تر خواهد بود.
آیت الله اعرافی ادامه داد: برای مثال در وجود مقدس امیرالمومنین امام علی(ع) که انسان کامل هستند شاهد جمع اضداد هستیم و هر میزان انسان در مراتب هستی پر بکشد، جمع اضداد به شکل پرشکوه تری در او متجلی می شود و این قانون انسان کامل است.
وی در ادامه گفت: استاد فرزانه آیت الله العظمی جوادی آملی از جمع دوگانه های به ظاهر متضاد در سطح وسیع برخوردار است و اکنون مفاخر در نکوداشت این مفخره بزرگ گرد آمده اند.
مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه جامعیت پایه های اصلی علوم حوزوی در وجود استاد جوادی آملی مشهود است، ابراز کرد: علوم حوزوی دارای ساحت های متعددی همچون فلسفه، فقه، تفسیر، عرفان و همچنین کلام، رجال و ... است و برای آنکه فردی در هر کدام از آنها به قله برسد باید ۵۰ تا ۶۰ سال زمان صرف کند اما استاد در تمام این شاخه ها به قله رسیده است .
آیت الله اعرافی با بیان اینکه کمتر شاهد آن هستیم که افرادی به همه این قله ها رسیده باشد، گفت: آیت الله العظمی جوادی آملی در فقه و اصول کتاب های متعددی نگارش کرده و چند دهه است که در فقه درس خارج برگزار می کند.
وی ادامه داد: در حوزه علوم عقلی ایشان سه دوره تدریس اسفار داشته اند که در عصر حاضر کم نظیر است، نزدیک نیم قرن است که در قله افاضه و شاگرد پروری قرار دارد.
آیت الله اعرافی ابراز کرد: در حوزه تفسیر ایشان سرآمد عصر حاضر است چنان که در بخش ترتیبی و هم موضوعی کتب متعددی تالیف کرده و ۶۰ سال بر کرسی تفسیر تکیه زده و شاگرد تربیت کرده است.
وی تاکید کرد: در حوزه عرفان که پیچیدگی ویژه ای دارد، ایشان از نوابغ حوزه و دانشگاه به شمار می رود و در این زمینه در آینده، آثار مهمی از ایشان تالیف می شود.
مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه استاد جوادی آملی در تمامی این موضوعات توامان صاحب اجتهاد و نظریه است، افزود: ایشان در علوم ادبی هم به زبان عربی و هم در فارسی و همچنین در حوزه کلام برجسته و در قله است و در کنار همه اینها استاد از جامعیت علمی فراحوزوی برخوردار است و در تولیدات غربی در زمینه الهیات، کلام جدید و فلسفه دین اشراف و در این عرصه ورودی عالمانه دارد.
وی گفت: استاد جوادی آملی در زمینه اندیشه ها و فلسفه غرب و همچنین فلسفه مضاف ورودی حکیمانه و مطالعات و مباحثات تطبیقی فراوانی در این عرصه ها دارد که در عصر حاضر افتخار محسوب می شود.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه جمع میان تطبع و تحقیق امری دشوار است، افزود: برخی استادان از تطبع بالایی برخوردار هستند اما زمانی که به ژرف اندیشی می رسند، به نوعی کم می آورند اما استاد جوادی آملی در اوج این دو را جمع کرده است به طوری که امروز شاید در عالم فلسفه کمتر افرادی را داشته باشیم که از تطبع بی نظیری همچون ایشان برخوردار باشد.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور اضافه کرد: از سال 56 تا 70 درس اسفار را خدمت استاد درک کردم و به وضوح می گویم آن همه ظرافت ایشان در فهم اسفار، شفاء و سایر کتب فلسفی، منطقی و ... مثال زدنی است و احاطه ایشان بر این مطالب کم نظیر است.
وی تصریح کرد: استاد هر روز فکری نو و تطبیقی دارد و حتی می توان گفت از شهید مطهری در تحلیل و مباحث تطبیقی برتر است. 60 سال است که تدریس و نگارش روزانه را قطع نکرده و همواره به تربیت شاگرد مشغول بوده است.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه در زمینه تفسیر، منهج تفسیری ایشان جامع است، افزود: تفسیر استاد برگرفته از حدیث، کلام و ... است که علاوه بر تفسیر ترتیبی به تفسیر موضوعی رایج و همچنین تفسیر موضوعی مدنظر شهید صدر نیز می پردازد.
مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به اینکه استاد جوادی آملی در زمینه اخلاقی و معنوی نیز دارای جامعیت ویژه است، گفت: ایشان همزمان با اینکه در ادب فردی و روابط میان فردی سرآمد است، در ادب اجتماعی هم سرآمد محسوب می شود.
وی اضافه کرد: شاگردپروری، همت، پشتکار، نقد منصفانه، رعایت آداب تعلیم و تعلم در تدریس ایشان مشهود است و هیچگاه کج خُلقی از ایشان علی رغم سوالات تند شاگردان دیده نمی شود و همواره آرامش، صبر، مهربانی و متانت در رفتارش به چشم می خورد.
آیت الله اعرافی اضافه کرد: نگاه بین المللی، قلم جذاب، خطبه شیرین و دلربا و صاحب اندیشه و فکر بلند از دیگر ویژگی های بارز شخصیتی استاد جوادی آملی است.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در پایان خاطرنشان کرد: استاد جوادی آملی از ارکان و ایدئولوگ های انقلاب است و امروز نیازمند آن هستیم به سنت فکری ایشان بیش از پیش پی ببریم.
بنابر این گزارش، «حسن بلخاری» در ابتدای این مراسم اظهار کرد: این آیین یکصد و هشتاد و دومین مراسم بزرگداشت علما و بزرگان و مفاخر ایران است که به حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی اختصاص یافته است.
رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی بیان کرد: پیامبر (ص) می فرماید: هر کس عالِمی را تکریم کند گویی مرا تکریم کرده و هر کس مرا تکریم کند خدا را تکریم کرده است.
بلخاری در ادامه پیام حجت الاسلام دکتر «حسن روحانی»، رئیس جمهوری را به این آیین قرائت کرد.
نظر شما