به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «محمد حسینی»، امروز (یکشنبه، 5 اسفند) در نشست خبری جشنواره مهارتآموزی گردشگری گیلان که در سالن اجتماعات سازمان فنی و حرفهای گیلان برگزار شد اظهار کرد: ارتقاء مهارتآموزی یکی از مهمترین راهکارهای برونرفت جامعه از بیکاری است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گیلان با بیان اینکه مهارتآموزی یکی از اهم برنامههای آموزش فنی و حرفهای شمرده میشود گفت: آموزش در فنی و حرفهای در ۲ سطح شاغلین و کارجویان اجرا میشود که 25 درصد آموزشها را شاغلین و 75 درصد را کارجویان فرا میگیرند.
حسینی اذعان کرد: گیلان دارای ظرفیتهای بالایی است که با فراگیری آموزشهای مربوطه زمینه اشتغال در بخشهای مختلف برای افراد جویای کار فراهم میشود.
وی به ظرفیت عظیم گردشگری شمال کشور اشاره کرد و ادامه داد: با بهرهگیری از آموزشهای مربوطه گردشگری میتوان ماندگاری سیل عظیم مسافر بهویژه در فصول گردشگری افزایش داد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گیلان با تاکید بر اینکه هدفگذاری کارجویان مهارت آموخته فنی و حرفهای یکی از برنامههای است که دنبال میشود افزود: با پیشرفهای چشمگیر در بخشهای مختلف دنیا، بایستی با نگاه مدرن زمینه انواع تولیدات در استان فراهم شود.
حسینی از تدوین سند مهارتی گردشگری گیلان طی سال آینده خبرداد و تصریح کرد: با فراگیری آموزشهای مربوطه در حوزه گردشگری در بخش دولتی و خصوصی، شاهد تحولاتی در فضای جذب مسافر و ارتقاء اقتصاد استان خواهیم بود.
وی اضافه کرد: صنایع دستی، کشاورزی و انواع تولیدات و محصولات محلی و ... مهمترین درآمدهای اقتصادی گردشگری در گیلان محسوب میشود که با برنامهریزی و مدیریت میتوان درآمدهای محلی را با تکیه بر تولیدات داخلی افزایش داد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گیلان با تاکید بر اینکه ساماندهی آموزشها مقولهای است که در سطح ملی دنبال میشود، خاطرنشان کرد: تغییر موضوع محوری به سمت مسئله محوری دیگر فرایندی در راستای توسعه مهارتها و آموزشهاست که باید بدان توجه شود.
وی با اشاره به اینکه برنامهها بر اساس مسائل جامعه دنبال میشود، افزود: امروز مسئله مهم در روستا مهاجرت بیرویه این قشر توانمند از روستا به سمت شهرهاست، روستانشینان گیلانی به دلیل تنگناهای مالی زمینهای کشاوری خود را میفروشند واین زیبنده این استان با چنین ظرفیتهای بالای روستایی نیست.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گیلان اظهار کرد: روستائیان با فراگیری مهارتهای مورد نیاز درآمد تک محصولیشان به چند محصولی ارتقاء یافته و این منجر به افزایش ماندگاری در روستاها میشود.
حسینی با تاکید بر اینکه مهارتهای فنی و حرفهای توسعه منابع انسانی را مهیا میکند، گفت: برندسازی محصولات تولیدی استان و بهرهگیری از فضای مجازی از دیگر برنامههای است که فنی و حرفهای جهت ارتقاء صنعت گردشگری در استان با آموزشهای مربوطه فراهم میکند.
وی اضافه کرد: در گذشته مهارتآموزی در روستاهای استان چهار درصد بود که این روند به 20 درصد افزایش مییابد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گیلان اظهار کرد: سالانه 50 هزار نفر دوره در مراکز دولتی و خصوصی گیلان مهارت آموزی در رشتههای مختلف را فرا میگیرند.
نظر شما