به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، متعاقب ماموریتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در هجدهم اسفند ماه ١٣٧١ و تحت عنوان مصوبه ٣٠٢ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه ارائه طرح هایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی محول کرد، مقرر شد از باب احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تاسیسات دستگاه های دولتی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیئتی را در راستای هدایت و سازماندهی فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد ایجاد کند.
این هیئت بعد از شکل گیری و فعالیت به ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد شهرت یافت.
هم اینک شبکه عظیم کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با عبور از مرز ٢٤٠٠٠ هزار باب، یکی از وسیع ترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار می رود.
این شبکه عظیم از سال ١٣٧٢ رسماً آغاز به فعالیت کرده و تاکنون مامن صدها هزار نوجوان و جوان علاقه مند و مستعد بوده است.
در واقع ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با رویکرد تاسیس کانون در تمام مساجد کشور، برنامه ریزی های خود را انجام داده و به افزایش تاسیس تعداد کانون ها در هر سال اهتمام ویژه ای دارد.
هر مسجدی در صورت آمادگی تمایل و ارائه درخواست کتبی به ستادهای استانی و با ارائه مدارک لازم، می تواند به این شبکه اجتماعی مذهبی وارد و عضو شود.
سعید محمودی در نشستی که به مناسبت 18 اسفند، سالروز تاسیس ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در شهرستان باشت برگزار شد، گفت: ستاد کانون های فرهنگی و هنری سال 1371 با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای احیای نقش واقعی مساجد در جامعه شکل گرفت.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان باشت از وجود 35 کانون فرهنگی و هنری در مساجد این شهرستان سخن به میان آورد و اظهار داشت: از این تعداد حدود پنج کانون راکد، غیرفعال و سایر کانون های شهری و روستایی فعال هستند .
وی گفت: کانون های فرهنگی و هنری در مساجد به عنوان بازوان ارزشمندی در کنار ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ترویج ارزش های دینی و اسلامی در جامعه فعالیت دارند.
محمودی اضافه کرد: هرساله فعالیت ها و برنامه های جدیدی طراحی و دستورالعمل های خاصی در ارتباط با کانون ها ابلاغ می شود که بهترین آنها ساماندهی کانون های فرهنگی و هنری مساجد در «سامانه بچه های مسجد» است .
این فعال فرهنگی شهرستان باشت با اشاره به اینکه فعالیت کانون های فرهنگی و هنری تنها مختص ایام شهادت ها و ولادت ها نیست، ابراز داشت: اعضای عضو کانون ها در زمینه های ایثار و شهادت، امربه معروف و نهی از منکر، عفاف و حجاب، جذب جوانان به مساجد، طلاق و آسیب های اجتماعی و برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری فعالیت دارند .
وی اظهار امیدواری کرد در سال جدید با برنامه ریزی بهتر، حضور فعال و تلاش همه کانون ها بتوان معضلات فرهنگی و هنری را برطرف کنیم.
نظر شما