به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «حجت الاسلام سید محسن شفیعی»، امروز (4 اردیبهشت) در مراسم رونمایی از پوستر و تندیس جشنواره سراسری شعر «شهد شهود» بزرگداشت سردار شهید مدافع حرم جانمحمد علی پور که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد، با بیان اینکه اگر بخواهیم گریزی به فهم شهادت بزنیم باید به سخنان امام (ره) مراجعه کنیم، گفت: امام (ره) مطالب ارزشمندی در موضوع شهادت دارند که معارف بسیار بزرگی در آنها نهفته است.
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان، افزود: امام (ره) در پیام پذیرش قطعنامه جمله ای دارند که گریزی به مساله شهادت می زنند و می فرمایند چه کوته فکرند آنهایی که گمان می برند ما به ازای شهادت شهیدانمان، زمین های خود را پس گرفتیم و یا حتی خرمشهر را آزاد کردیم.
وی با اشاره به اینکه ایشان می فرماید ما به ازای شهادت شهیدان خود راه به عوالمی پیدا کردیم که بدون عبور از این مسیر نمی توانستیم به آنها دست یابیم، اضافه کرد: حداقلش این است که می بینیم با شهادت و خون شهیدانمان دنیای جدیدی باز شد، این ردپای دنیای جدید را هر جایی که داشته باشیم اتفاقای بزرگی می افتد و این دامنه همه آثار مبارک و فاخر و ارزشمندی است.
وی اذعان داشت: مساله زنده بودن شهیدان سطحی است که به تعبیر قرآن دسترسی به آن برای ما امکان پذیر نیست اما آنچه برای ما قابل فهم است همه بزرگی و عظمت است، شهادت شهدای مدافع حرم که دعای مستجاب امام (ره) بود که راه بر مشتاقان شهادت بسته نشود و می بینیم فاز جدیدی با شهدای مدافع حرم در این مسیر باز شد.
حجت الاسلام شفیعی، ابراز امیدواری کرد: با برگزاری این جشنواره یک کار فاخر و ارزشمند در حوزه شهید و شهادت صورت بگیرد و این اشتیاق ایجاد شود که مسیر این کنگره که برای اولین بار است برگزار می شود، همواره تداوم و ادامه داشته باشد.
«حسین علی پور»، با اشاره به اینکه پدرم 13 مرداد سال 96 در سوریه به شهادت رسید، گفت: بعد از برگزاری اولین سالگرد شهادت ایشان به این فکر کردیم که اتفاقی را رقم بزنیم که بتوانیم تاثیرگذاری تفکر شهدا را در جامعه بیشتر کند.
فرزند شهید جانمحمد علی پور، افزود: برگزاری یادواره های شهدا لازم است و باید باشد ولی حلقه مفقوده ای در کنار این برنامه ها وجود دارد و آن هم بحث تولید اثر در حوزه شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم است که نقش و راه آنها را تبیین کند.
وی با بیان اینکه بنابر این تصمیم گرفتیم جشنواره ای در حوزه شعر ویژه مدافعان حرم برگزار کنیم تا آثاری مختص این جشنواره تولید شود، اضافه کرد: این اشعار وقتی در جامعه تزریق شود تاثیرگذاری بیشتری در جهت تبیین فرهنگ شهادت ایجاد می کند.
وی به تاکیدات مقام معظم رهبری به استفاده از هنر در ترویج فرهنگ شهادت اشاره کرد و اذعان داشت: با این تعبیر اگر می خواهیم در مورد شهدا کار کنیم باید در قالب هنر باشد که این هنر می تواند در بخش های مختلفی همچون شعر، سینما، تئاتر، ادبیات و ... اتفاق بیفتد و امیدواریم این جشنواره بتواند تاثیر خوبی در رسیدن به این هدف داشته باشد.
لازم به ذکر است، شهید جانمحمد علی پور از رزمندگان اندیمشکی بازنشسته سپاه پاسدارن بود که به صورت داوطلبانه برای دفاع از حرم زینب (س) و جهاد با تکفیری ها رهسپار سوریه شد و (13 مرداد 96) در درگیری با این کوردلان در سوریه به فیض شهادت نائل آمد.
نظر شما