طرح دعوای ایران علیه امریکا برای جلوگیری از رسیدن کمک‌های بین‌المللی به سیل زدگان

پس از آنکه آمریکا با مسدود کردن حسابهای هلال احمر کمک رسانی از کشورهای دیگر به مردم سیل زده را مختل کرد حالا کشورمان علیه امریکا برای جلوگیری از رسیدن کمک‌های بین‌المللی به سیل زدگان طرح دعوا کرده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، وقوع بارش های بسیار در انتهای سال گذشته و ابتدای سال جاری باعث ایجاد سیلاب در برخی از استان های شمالی، غربی و جنوب غربی کشور شد. با این رخداد نیروهای امدادی و همه دستگاه ها و نهادهای اجرایی با حضور در این شهرها و استانها مشغول امدادرسانی و کمک به سیل زدگان شدند.

 

همراه با انجام اقدامات برای جلوگیری از ورود سیلاب ها به شهر و روستاها و اسکان حادثه دیدگان مردم و نهادهای مختلف از اقصی نقاط کشور کمک های نقدی و غیرنقدی خود را به این مناطق فرستادند. در حادثه هایی مشابه این حادثه بسیاری از کشورها نیز برای کمک به حادثه دیدگان اقداماتی را انجام می دادند اما در حادثه سیل اخیر در کشورمان آمریکا حساب های هلال احمر را مسدود کرده و با این اقدام عملا کمک رسانی از کشورهای دیگر به مردم سیل زده را مختل کرده است.

 

در واکنش به این اقدام رییس جمهوری کشورمان در دیدار جمعی از وزرا، مدیران دستگاه‌های اجرایی، مسئولان و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفته بود: «اینکه از ورود کمک‌های خارجی به ایران جلوگیری می‌کنند و هلال احمر ما در این شرایط سخت نمی‌تواند کمک‌های ارسالی از دیگر کشور‌ها را دریافت کند، یک جنایت بی سابقه است.»

 

حجت الاسلام «حسن روحانی» ادامه داده بود: «وزارت امور خارجه و نهاد‌های حقوقی کشور باید این موضوع را به صورت قانونی پیگیری کنند که چرا حتی ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز نمی‌توانند در چنین مواقعی، کمک‌های خود با هموطنانشان را به ایران ارسال کنند.»

حالا گویا در این زمینه کشورمان طرح دعوا علیه آمریکا انجام داده است. معاون حقوقی رئیس جمهوری در این باره به ایسنا گفته است: «یک دعوا در دادگاه دادگستری بین‌المللی است؛ که دادخواستش داده شده است، بخش مربوط به سیل‌زدگان اخیر هم به عنوان مستندات دادخواست موجود، به پرونده آن دعوا اضافه شده است.

 

«لعیا جنیدی» ادامه داده است: «در عین حال این اتفاق نقض دستور موقت هم هست چون دستور موقت کمک‌های بشر دوستانه یا حتی معاملات مربوط به کمک‌های بشر دوستانه را هم دادگاه دادگستری بین‌المللی گفته که باید آزاد باشد. البته این موضوع با دادگاه دادگستری بین‌المللی است که در تفسیر عهد نامه این قسمت را جزو صلاحیت‌های خودش بداند. این مهم است که این موضوع را این دادگاه جزو صلاحیت‌های خودش می‌داند یا خیر.»

 

جنیدی گفته است: «به غیر از آن ممکن است همه مردم نخواهند خسارات خود را مطرح کنند. بخشی از اقشاری که در زمان سیل نیازمند اقلامی بودند که باید به آنها می رسیده مستحق این امر بودند بخواهند در بخش مسئولیت مدنی همین دادگاه حضور پیدا کنند. مردم آسیب دیده لازم است بدانند که در اثر تحریم این اتفاق افتاده است و ممکن است گروه‌هایی از مردم در این چارچوب بخواهند طرح دعوا کنند.»

 

یادآور می شود: وزیر خارجه آمریکا در بیانیه ای گفت: ایالات متحده آماده است تا از طریق صلیب سرخ جهانی و جوامع هلال احمر به سیل زدگان در ایران کمک رسانی کند. این نهادها می توانند کمک های نقدی را به هلال احمر ایران منتقل کنند.

 

«مایک پمپئو» گفته بود: «سیل اخیر بار دیگر سو مدیریت حکومت ایران در برنامه ریزی شهری و آمادگی برای شرایط اضطراری را نشان داده است. حکومت ایران نهادهای خارج از کشور را مقصر اعلام نموده در حالی که سومدیریت خودشان باعث این فاجعه شده است.»

در واکنش به این بیانیه وزیر امور خارجه کشورمان نیز با انتشار بیانیه‌ای به اظهارات مداخله جویانه و عوام فریبانه وزیر امور خارجه آمریکا در سوء استفاده از سیل اخیر در ایران پاسخ داد.

 

متن این بیانیه که در صفحه توئیتر شخصی محمد جواد ظریف به زبان انگلیسی منتشر شده است، به این شرح است: «آقای پمپئو و دیگر مقامات آمریکا که با تروریسم اقتصادی خود آحاد مردم ایران را هدف قرار داده و حتی تلاش می‌کنند مانع واریز شدن کمک‌های مالی هموطنان ما در خارج از کشور به حساب‌های هلال احمر ایران برای کمک به سیل زدگان شوند، بهتر است به جای سوءاستفاده غیرمعمول و سیاست زده از درد و رنج انسان‌ها در حوادث طبیعی، به وضعیت مصیبت زدگان داخل آمریکا که ماه‌هاست از حوادث طبیعی در آمریکا در رنج و عذاب اند، رسیدگی کنند.

 

وزیر امور خارجه آمریکا ظاهراً از سو مدیریت حوادث دو سال گذشته در آمریکا ناآگاه است که این‌گونه اظهارنظرهای غیرحرفه‌ای، مداخله‌جویانه و فریبکارانه در مورد مدیریت سیل‌های سهمیگن و بی‌سابقه روزهای گذشته که همزمان ۲۴ استان ایران را درگیر خود ساخته است، می‌کند. ایشان فراموش کرده‌است که هزاران آمریکایی بر اثر بلایای طبیعی کشته شدند، برق بسیاری از مناطق برای روزها و هفته‌های متمادی قطع بود، صدها هزار نفر مجبور شدند خانه‌های خود را رها کنند و دولت فدرال از رسیدگی لازم در بسیاری از مناطق آسیب دیده ناتوان بودند. به واقع مردم پورتوریکوی آمریکا و یا آسیب‌دیدگان طوفان‌های هاروی، مایکل و یا فلورانس بعد از گذشت ماه‌ها هنوز نتوانسته‌اند حتی به زندگی شبه عادی برگردند. بیش از یک دهه پس از طوفان کاترینا که ناکارآمدی مطلق دولت آمریکا در مدیریت بلایای طبیعی را به نمایش گذاشت، بهتر است سردمداران آمریکایی به داد مردم خودشان برسند، که هزاران نفر از آنان هنوز با عواقب این بلایا دست به گریبان هستند.

 

ایشان فراموش نکند که از طرف رژیمی سخن می‌گوید که منافع مردم آمریکا که بیش از ۴۳ میلیون آنان بر اساس آمار رسمی زیر خط فقر و ۱۰۰ میلیون در حد خط فقر زندگی می‌کنند و بیش از ۵۰۰ هزار نفر از آنها بی‌خانمان هستند را فدای ماجراجویی‌های خارجی خود کرده است؛ رژیم قانون‌شکنی که جان هزاران سرباز آمریکایی و تریلیون‌ها دلار پول مالیات دهندگان آمریکایی را برای بحران‌آفرینی و کشتار زنان و کودکان بی‌گناه در چندین هزار کیلومتری مرزهای آمریکا صرفاً در حمایت از تجاوزات و ظلم‌های اسرائیل علیه مردم منطقه ما هزینه کرده است؛ منابعی که می‌توانست امنیت اقتصادی و سیاسی مردم آمریکا را بهبود بخشد و به نجات محیط زیست کره خاکی و ریشه کنی فقر در جهان کمک کند.

 

مردم بزرگ ایران با اتحاد و همدلی و تلاش هماهنگ مردم، دولت، نیروهای مسلح، و همه نهادهای عمومی، غیردولتی و خصوصی، به یاری خدا بزودی نه تنها بر مصائب حوادث طبیعی اخیر چیره خواهند شد و از آن با کوله باری از عبرت و تجربه‌برای ساختن آینده‌ای بهتر و پیشگیری از تکرار فجایعی که به جان و مال تعدادی از هموطنان عزیز ما آسیب زد، عبور خواهند کرد بلکه تحریم‌های غیرقانونی و تروریسم اقتصادی آمریکا را نیز به شکست خواهند کشاند ولی تجربه رفتار آمریکا را در حافظه تاریخی خود ثبت خواهند کرد.»/

 

 

 

 

کد خبر 784141

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha