مسلمانان جهان ...شوق به سوی مکه مکرمه

مسلمانان از کشورهای مختلف جهان و با ملیتهای مختلف شوق خاصی برای سفر معنوی حج دارند و با هزاران قلب عاشق راهی سرزمین وحی می شوند و مناسک حج عبادی را ادا می کنند.

خبرگزاری شبستان: تحلیل جمعیت شناختی از آمار جمعیتی زائران که از نقاط مختلف جهان به سوی مکه می روند حاکی از افزایش تعداد مسلمانان در جهان است و اینکه اسلام روز به روز در حال پیشرفت در کشورهای مختلف است و همین امر باعث می شود که سالیانه شوق مسلمانان برای زیارت اماکن مقدسه به ویژه مکه مکرمه بیشتر شود.
مسلمانان در کشورهای مختلف به خاطر شوق به مکه و زیارت خانه خدا هزینه های خود را برآورد می کنند و منتظر می نشینند تا با چشمهای زمینی خود به خانه کعبه بنگرند و جان و دل وجود خداوند را در عرش زمینی احساس کنند، اما با این وجود برخی در مضیغه مالی قرار دارند و به انتظار هستند تا روزی بتوانند وارد سرزمین وحی شوند و این امر تنها مختص یک کشور نیستند، بلکه مسلمانان جهان را در کشورهای مختلف شامل می شود.
مازوهونجیوا، زائر چینی(66 ساله)، می گوید: یکی از بزرگترین آرزوهای من در زندگی این بود که به سفر معنوی حج بروم، ولی به دلایل مادی این امر امکان پذیر نبود تا اینکه به همراه 13 هزار و 800 زائر چینی توانستم برای حج امسال ثبت نام کنم و به خانه خدا مشرف شوم.
وی درباره انتظار کشیدن خود برای تشرف به حج و شوقش به این سفر می گوید: در چین مردم سالیان سال سرمایه های خود را جمع آوری می کنند تا در پیری از مالی که جمع کرده اند بتوانند به حج بروند و هم اکنون که این سفر نصیبم شده است نمی توانم تا شوق خود به این سفر و برآورده شدن آرزویم را توصیف کنم.
این درحالی است که آمار زائران چینی برای سفر به حج سال به سال افزایش می یابد، به طوری که«لی یوشان» مسئول دفتر امور دینی زائران در منطقه خودمختار«نینجشیا» می گوید: امسال تعداد زائران در این منطقه به دو هزار و 656 نفر می رسد و تعداد زائران از شمال غرب چین به یک هزار و 197 نفر می رسد که این نشان دهنده افزایش آمار زائران است و بقیه مناطقی که 20 میلیون مسلمان دارد بر اساس سرشماری ها بیشتر در استانهای تشینگهای، قانسو، منطقه نینجشیا و شینجیانگ متمرکز هستند.
علاوه بر چین، مسلمانان برزیل نیز با شوق و نشاط برای ادای فریضه حج وارد سرزمین وحی می شوند. اتحادیه موسسه های اسلامی نیز اعلام کرد: امسال همانند گذشته زائران برزیلی و به ویژه تازه مسلمانان را به حج اعزام کردیم.
شیخ خالد تقی الدین، مدیر امور اسلامی اتحادیه موسسه های اسلامی گفت: حجاج از مناطق مختلف برزیل وارد سرزمین وحی شده اند و یک سوم از زائران برزیلی که اخیرا به دین اسلام روی آورده اند، نیز به سفر حج اعزام شده اند.
از سویی دیگر، با وجود آنکه مسلمانان اوگاندایی از مسلمانانی هستند که شوق زیادی برای سفر معنوی حج دارند، به دلیل وجود بحرانهای اقتصادی در کشورشان بسیاری از آنان با تعویق وارد مکه مکرمه و مدینه منوره شده اند.
همچنین قرار بود امسال دست کم یک هزار و 500 نفر از اوگاندا به مکه مکرمه اعزام شوند، ولی به دلیل وجود مشکلات، تنها 866 نفر به سفر معنوی حج اعزام شدند. احمد لوبیجو، مدیر آژانس و صدور ویزای مسلمانان گفت: بسیاری از مسلمانان به دلی عدم تمکن مالی امسال نتوانستند تا به حج بروند.
منصور موتیکانجا، مقیم شهر نماسوبا در این باره گفت: امسال به دلیل مشکلات مالی نتوانستم به حج بروم، زیرا تنها نیمی از مبلغ مورد نظر را داشتم ولی امیدوارم که بتوانم به آرزوی خود در سال آینده برسم.
اما در این میان، دولت اندونزی موفق شد تا به زائران خود بهترین خدمات را از نظر وسایل حمل و نقل و غذایی ارائه دهد، به طوری که حاج النووی(62 ساله) از شهر اوتارا واقع در جنوب جاکارتا در این باره می گوید: از روز نخست ورود به مکه مکرمه، غذاهای رایگان در میان حجاج توزیع شده است و از جهت وسایل نقلیه نیز تمامی امکانات فراهم بوده است و از این بابت از دولت تشکر می کنیم. اما خانم مردیا(60 ساله) از شهر سیلینکینج می گوید: مدت ده سال طول کشید تا هزینه های حج را جمع آوری کنم و بیش از ده سال است که شوق رفتن به حج را داشتم. مارا اولوان سیریگار، عضو هماهنگ کننده جمعیت حجاج می گوید: در میان زائران اندونزیایی عاطفه قوی ای برای زیارت از اماکن مقدسه وجود دارد چه یک بار به سفر حج اعزام شده باشند یا بیشتر.
با این وجود این مسئله ای نیست که تنها مختص مسلمانان در اندونزی باشد، بلکه مسلمانان جهت به دلیل ارتباط معنوی قوی ای که دارند برای رفتن به زیارت اماکن مقدسه به ویژه سفر معنوی حج لحظه شماری می کنند. مکه مکرمه به عنوان قطب جهان اسلام به شمار می رود و سالیانه پذیرای بیش از یک میلیون مسلمان است که با هزار امید و آرزو به سرزمین وحی می روند.
پایان پیام/


کد خبر 79499

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha