به گزارش خبرنگار شبستان از محل برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها، حجت الاسلام و المسلمین اختری، دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) در نخستین نشست تخصصی تاثیر رسانه ها بر ارزش ها و هنجارهای دینی و فرهنگی، ضمن بیان مطلب فوق افزود: در جهان امروز اهمیت رسانه امری مخفی و غیر آشکار نیست و همه می دانند که امروز رسانه ها به عنوان عامل آگاهی دهنده در جهان ایفای نقش می کنند.
اختری در ادامه با بیان آنکه جامعه همانطور که به مواردی چون اقتصاد، علم و فناوری نیازمند است به گونه ای محسوس و خصوصا در جامعه امروز به امر رسانه و تبلیغات احتیاج دارد و این موضوع امریست که همواره در زندگی انسان این عصر وجود دارد.
دبیرکل مجمع عمومی اهل بیت (ع) در ادامه رسانه را به عنوان یکی از ابزار مهم استعمار و امپرالیست یاد کرد و افزود: در نظام استعماری از رسانه در جهت نقش سازی و سیاستگذاری استفاده می شود.
وی در ادامه افزود: نقش عاملی مانند رسانه در جامعه امروز به طبع از اقتصاد، علم و فرهنگ بیشتر است و به بیان دیگر رسانه ابزاری است که در همه زمینه های مذکور کاربری دارد. اما آنچه که ما بعنوان یک مسلمان که در یک کشور اسلامی زندگی می کنیم باید به آن توجه داشته باشیم استفاده از این ابزار به عنوان پویایی و رشد مکتب اسلام در سطح جامعه بشری است.
اختری در ادامه با تاکید بر اینکه باید از ابزار رسانه بعنوان عاملی در جهت گسترش شریعت، فرهنگ و اخلاق اسلامی استفاده کنیم گفت: ضرورت دارد که از مطبوعات و رسانه ها جهت تحقق آموزه های دینی به بهترین شکل بهره برداری شود چرا که در حال حاضر ادیان دیگر مانند مسیحیت با چاپ کتاب انجیل با بیش از هزار زبان توانسته اند تبلیغات گسترده ای را انجام دهند، بنابراین ما نیز باید در این راستا تلاش کنیم تا بتوانیم مطالب خود را به گوش جهانیان برسانیم.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) در ادامه تصریح کرد: از راه های مقابله با اهل حق و پیروان اسلام ممانعت از انتشار مطالب آنها بوده است و همواره این مسئله را در طول تاریخ و حتی در زمان زندگی پیامبر اسلام می بینیم به نحوی که وقتی پیامبر اکرم می خواستند در جایی صحبت کنند عده ای به سروصدا می پرداختند که دیگران نتوانند صدای ایشان را بشنوند و حتی در کربلا و جریان عاشورا که امام حسین علیه السلام و یارانشان می خواستند با لشکر دشمن صحبت کنند، یزیدیان دستور می دادند طبل و شیپور زده و هلهله کنند تا صدای امام به گوش شان نرسد و این روند را ما نیز امروز به نوعی دیگر شاهد هستیم بنابراین باید بتوانیم جبهه گسترده و قوی ای را ایجاد و با تمام زبان های دنیا وارد شده و خود را به جهانیان بشناسانیم.
نقش غیرقابل کتمان رسانه های جدید و مجازی در جریان بیداری اسلامی
همچنین در ادامه این نشست مهندس مرتضی نبوی مدیر مسئول روزنامه رسالت ضمن اشاره به فضای هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها اظهار کرد در چنین محیطی همه افرادی که در عرصه رسانه فعالیت می کنند دور یکدیگر جمع شده و در غرفه های خودشان حاضر می شوند که این امر یک فرصت محسوب می شود، چرا که کمتر پیش میاید در چنین فضایی رسانه ها بتوانند ارتباط و تعاملی نزدیک با یکدیگر داشته باشندو در این راستا از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد قدردانی می کنم.
وی در ادامه با اشاره به موضوع نشست مذکور مبنی بر تاثیر رسانه ها بر ارزش ها و هنجارهای دینی و فرهنگی که با حضور مسئولان برخی رسانه ها برگزار شد گفت: برپایی چنین نشستی هدف خوبی است و اینکه تعدادی از مسئولین خبرگزاری ها و مطبوعات دور یکدیگر جمع شوند اقدامی سازنده است. با در نظر داشتن این امر که یقینا امروز کسی نمی تواند نقش رسانه هارا در تاثیر گذاری بیداری جامعه در سطح جهان کتمان کند و یقینا از عوامل موثر در این حرکت ها و جنبش ها رسانه های جدید و مجازی بوده اند.
بنیان های نظری کار رسانه در کشور ما معطل است
در ادامه این نشست صالحی مدیر مسئول سایت تابناک ضمن ارائه سخنانی کوتاه با بیان اینکه آنچه در کشور ما و حکومت اسلامی باید صورت پذیرد تولید است گفت: مولفه تولید در این راستا از تولید ماشین آلات شروع می شود تا شروع فکر و اندیشه و متاسفانه مشکل ما اکنون در جامعه انست که نمی توانیم تولید کنیم و بنیان های نظری کار رسانه در کشور ما معطل است.
وی در ادامه با اشاره به میزان اندک تولید مطالب در حوزه اخلاق رسانه به زبان فارسی در سطح وب گفت: همکار رسانه ای ما چارچوب اخلاق رسانه ای را نمی داند و البته این به دلیل آنست که نمی داند چه کند بنابراین در این حوزه کمبود شدیدی احساس می شود.
در ادامه این نشست محمدزاده معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی در رابطه با برنامه های معاونت مطبوعاتی برای کمک به افرادی که میخواهند کار محتوایی انجام دهند گفت: در این مورد در موضوعات مختلفی بحث شده است و حرف های مختلفی وجود دارد، من در این زمینه ایده های مختلف خود را در کتاب خود با عنوان رسانه شناخت اعلام کرده ام اما با این حال برای تبیین وضعیت فعلی رسانه ها در جهان و نوع حاکمیت در آنها به ارائه نظرات خود می پردازم. در حال حاضر در جهان مثلثی به نام نظام سلطه وجود دارد که سه ضلع متشکل از ثروت و سرمایه، لابی صهیونیست و رسانه آنرا شکل می دهند.
وی ادامه داد: این سه ضلع دست به دست هم نظام سلطه را درست کرده اند، که دو هدف کسب ثروت و اداره جهان را دنبال می کند.
محمدزاده در ادامه تصریح کرد این مثلث سلطه راه های دیگری را برای کسب ثروت و شهرت دنبال می کند که از جمله حتی در مواردی مانند ورزش نیز به دنبال کسب قدرت و پول است برای مثال توسط ورزش فوتبال از یک طرف پول در می اورد و از سوی دیگر رسانه های بزرگ جهان این رویداد را منعکس می کنند. رسانه هایی که در دست ثروتمندان جهان هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 80درصد بورس وال استریت که ورشکست شده است برای صهیونیست هاست و رسانه های دنیا هم برای صهیونیست ها یا صاحبان سرمایه ای هستند که به نحوی وابسته به اسرائیل است بنابراین اگر بگوییم فتنه مهم فتنه رسانه های نظام سلطه است سخنی گزاف بر زبان نرانده ایم.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه نقطه مقابل نظام سلطه را دین قلمداد کرد و گفت: این نظام نغمه دینی را حتی اگر از حلقوم یک غیرمسلمان بیرون بیاید نشانه گرفته است بنابراین می توان گفت: نظام سلطه مانع از شنیدن نغمه و فطرت انسان هاست.
وی در ادامه با اشاره به بیداری اسلامی شکل گرفته در برخی کشورها اظهار کرد: رویکرد رسانه های ما در این برهه باید فطرت انسان ها باشد و رسانه هایی که در حوزه دین کار میکنند باید نقطه فطری انسان ها را برای برچیدن نظام سلطه نشانه گیرند چرا که سخن فطری همچون آزادی خواهی و عدالت را تمامی انسان ها خواهند پذیرفت بنابراین رسانه ما باید فطرت انسان ها تحت تاثیر قرار دهد تا تاثیر جهانی داشته باشد.
خاطرنشان می شود این نشست به مشارکت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رسانه های ایسنا، ایکنا، رسا، شبستان، فارس، مهر و... و به کوشش خبرگزاری اهل بیت علیهم السلام برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما