به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «محمدرضا درگاهی» شب گذشته (دوشنبه 20 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که به بررسی راهکارهای مقابله با موج جدید ملخ ها می پرداخت با اشاره به ورود موج دوم ملخ ها به کشور درباره روند حرکت آنها از کشورهای همسایه به کشورمان اینگونه توضیح داد: روند اقلیمی کشورهای سودان، عربستان، یمن و امارت به سمتی پیش رفته است که در حال بالارفتن دما هستند از این رو ملخها به سمت مناطق مرکزی عربستان سوق پیدا کرده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه با استناد به این سیستم موج دوم ورود ملخ به کشور ظرف 10 تا یک ماه آینده را به بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان داریم، گفت: روند مبارزه را باید با جدیت انجام دهیم. ممکن است ملخها خساراتی را به کشور وارد کند، به طوری که همه ساله با آنها مبارزه میکنیم.
وی با اشاره به اینکه اردیبهشت و آبان ماه سال گذشته در دریای سرخ طوفان به وقوع پیوست به گونهای که ملخ صحرایی رطوبت پسند است و این رطوبت و بارندگی باعث ایجاد دستههای ملخ شد، افزود: عمان و یمن اقدام به مبارزه در این خصوص نکردند و این دستهجات شروع به زاد و ولد کردند.
درگاهی با اشاره به اینکه در ۸ استان جنوبی کشور میزان بارندگی چندین برابر شده است و فضا برای ملخها فراهم شده است ادامه داد: جهت وزش باد به سمت جنوب کشور است. فائو ۲ بهمنماه به ما اخطار ریزش ملخ را داد، به طوری که در ۷ بهمن ماه با اولین ریزش مواجه شدیم.
رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۱۵۳ ریزش در کشور تا به امروز داشتیم، افزود: در برخی از دستهجات ۵۰ میلیون ملخ وارد کشور شد، تا به امروز بالغ بر ۵۷۰ هزار هکتار با ملخها مبارزه کردهایم. کارشناسان فائو از اقدامات ایران در مناطقی که توسط ملخها آسیب دیدند بازدید کردند و نظر مثبتی در خصوص عملکرد ایران در این زمینه داشتند.
وی با بیان اینکه قرار نبود جریان ملخها به کشور ما حمله کنند ولی تغییر جریانات اقلیمی باعث تغییر مسیر ملخها به کشور ما شده است، گفت: کشورهای همسایه به وظایف خود در حوزه مبارزه با ملخها عمل نکردند. با توجه به تغییر سریع شرایط اقلیمی و عدم انجام وظایف کشور همسایه در قبال مبارزه با ملخ ها، ملخها با سرعت بالایی وارد کشور شدند که با واکنش به موقع مسئولین استان هرمزگان مواجه شدیم و با همکاری ارگانهای مختلف به خوبی مبارزه با آنها انجام شد.
رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی درباره بودجه ای که از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای مبارزه با ملخ ها درخواست شده است، گفت: مبلغ درخواستی وزارت جهاد کشاورزی ۳۰ میلیارد تومان بود که ۱۰ میلیارد آن تاکنون در اختیار وزارتخانه قرار گرفته است.
درگاهی با اشاره به عملکرد به موقع وزارت جهاد کشاورزی در خصوص ابلاغ بحران به استانهای مورد نظر و ایجاد گروههای مدیریت بحران در این استان ها گفت: در خصوص فعالیتهایی که در این مناطق صورت میگیرد، ابلاغیههایی است که از سازمان جهانی فائو به ما اعلام میشود و ما موظف به انجام دستورات آنها هستیم. در تمام دنیا بحث مبارزه شیمیایی در درجه اول مبارزه با آفات قرار دارد و سمومی استفاده میشود که دوره ماندگاری کوتاهی در محیط زیست داشته باشند.
وی در ادامه این برنامه درباره طرح خرید تضمینی ملخ در برخی استانها با بیان اینکه این طرح برای مناطقی استفاده میشود که در شرایط معمولی قرار داشته باشند و خارج از بحران باشند، گفت: این طرح در برخی مناطق توسط برخی گروهها مطرح شد که بنا به دلایلی به سرانجام نرسید.
رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کشورهای همسایه برای مقابله با آفت ملخ ها کم کاری کرده اند، گفت: این امر یا به خاطر عدم توانایی آنها بوده است یا دلایل دیگری داشته است./
نظر شما