به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «افشین روشن میلانی» امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به اینکه مدیریت مصرف انرژی در فصل تابستان برای عبور از ساعات پیک مصرف ضروری و نیازمند فرهنگ سازی از سوی رسانهها است، اظهار داشت: اگر میخواهیم به سمت خاموشی نرویم، باید زمان مصرف کنترل و پیک بحرانی برای مردم تعریف شود.
مدیرعامل برق منطقهای آذربایجان خاطرنشان کرد: در ماههای تیر و مرداد از ساعت 12 ظهر تا 5 عصر ساعات پیک بحرانی است و باید دست در دست هم، این زمان را مدیریت کنیم تا خاموشی رخ ندهد و یا به حداقل برسد.
وی با بیان اینکه در این صنعت امکان ذخیرهسازی بزرگی نداریم و تولید و مصرف همزمان رخ میدهد، افزود: صنعت برق شامل 4 جزء است که تولید، انتقال، توزیع و مشترکان با یکدیگر یک زنجیره را تشکیل میدهد؛ که هرکدام از این اجزا لنگ شود، این زنجیره به هم میخورد.
میلانی با اشاره به اینکه برای حفظ پایداری نیازمند همراهی و همکاری مردم در مدیریت مصرف هستیم، گفت: مطابق آمارهای موجود؛ باید نزدیک به 3 تا 4 برابر هزینه دریافتی از مردم در ایام بحرانی هزینه کنیم تا برق به مردم برسد؛ از این رو باید این پیک بحرانی مدیریت شود.
وی از تدوین 11 برنامه تشویقی برای صنعت، ادارات، کشاورزی، خدمات و خانگی خبر داد و افزود: افزایش میزان مصرف برق باعث میشود که تجهیزات با حداکثر ظرفیت خود کار کنند که این امر باعث تخریب تجهیزات صنعت برق و افزایش خاموشی تا جایگزینی تجهیزات جدید میشود.
ملاینی خاطر نشان کرد: 40 درصد از مصرف برق ساعات پیک بحرانی ناشی از سیستمهای سرمایش و کولر است، که باید دمای سرمایش در 24 درجه به عنوان دمای آسایش تنظیم کنیم.
مدیرعامل برق منطقهای آذربایجان میزان توسعه صنعت برق را سالانه 4 درصد و میزان رشد مصرف را سالانه 7 درصد عنوان کرد و گفت: برای عبور از تابستان، 300 مگاوات از کشورهای همسایه با قیمت بالا برق وارد میکنیم و یارانه زیادی به مشترکین ارائه میشود.
وی با اعلام اینکه میزان مشترکین برق در منطقه آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل؛ حدود 10 درصد تعداد مشترکین کل کشور است، گفت: این تعداد مشترک، 6.5 درصد برق را در این سه استان مصرف میکنند.
میلانی ادامه داد: 1300 مگاوات، میزان مصرف برق آذربایجان شرقی و 3500 مگاوات میزان مصرف برق در منطقه آذربایجان و سه استان است، که چهار خزار مگاوات توان تولید داریم و 300 مگاوات هم واردات داریم اما نمیتوان برق تولیدی تبریز را فقط در تبریز مصرف کرد.
وی با بیان اینکه 14 برابر صادرات برق، واردات از این منطقه داریم، گفت: قیمت تمام شده هر کیلو وات برق 120 تومان بدون هزینه سوخت بوده و متوسط قیمت برقی که به مصرف کننده عرضه میشود، نزدیک به 70 تومان است.
نظر شما