احیای مکاتب هنری تبریز نیازمند مشارکت هنرمندان است

محمدپور گفت: با اتکا به توانمندی‌های اهالی فرهنگ و هنر استان، مکتب‌های هنری تبریز احیا خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، «محمد محمدپور» در اختتامیه کنگره علمی هنری میرعلی تبریزی اظهار داشت: اگر ما در گذشته صاحب مکتب بوده‌ایم، بدون شک امروز نیز می‌توانیم این پیشینه را احیا  کنیم و از این رو  اداره‌ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با همراهی سایر نهادها و سازمان‌های فرهنگی و هنری در سال جاری اهتمام ویژه‌ای برای احیای مکاتب هنری و ادبی تبریز دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: ما امروز برای اینکه بتوانیم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم باید به زوایای مختلف تاریخ و فرهنگ و هنر خود تکیه کرده و یاد و نام بزرگان و مفاخر و مشاهیر این سرزمین را که در طول تاریخ افتخارهای بساری را برای ما رقم زده‌اند، گرامی داریم.

وی تصریح کرد:  این اداره کل در همین راستا و با هدف ایجاد همدلی و همفکری میان هنرمندان و تاثیرپذیری آنان از یکدیگر و فراهم آوردن فرصت و فضای فرهنگی مناسب، جهت تبادل اطلاعات اندیشمندان، پژوهشگران و هنرمندان و با توجه به اینکه حیات هنری و آثار میرعلی تبریزی سرشار از مضامینی ناب برای سوژه‌پردازی و خلق آثار توسط هنرمندان در رشته‌های مختلف فرهنگی و هنری است، برگزاری کنگره‌ علمی – هنری میرعلی تبریزی را در دستور کار خود قرار داد  و این حرکت را در دیگر رشته‌های فرهنگی و هنری نیز استمرار خواهد بخشید.

محمدپور تصریح کرد: خط نستعلیق که واضع آن زنده‌یاد استاد میرعلی تبریزی است در این شهر  نضج یافته و به اوج شکوفایی خود رسیده است و در بسیاری از حوزه‌ها تاثیر گذاشته است. میرعلی تبریزی هنرمندی نکته‌سنج و خوشنویسی چیره‌دست بود که فرهنگ ایرانی و اسلامی را با ظرافت و شیوایی خاصی به سلک تحریر کشید و آوازه‌ی هنرش مرزهای جغرافیایی را درهم نوردیده و از وی چهره‌ی هنرمندی فاخر در سطح جهانی رقم زده است؛ خوشنویسی فاضل، که از ستونهای خیمه‌ی هنر فاخر خوشنویسی ایران زمین است.

وی افزود: ما امروز با برگزاری این جشنواره قدردانی خود را از حاملان و میراث‌داران هنر فاخر خوشنویسی و علی‌الخصوص خط نستعلیق اعلام می‌کنیم و یاد و نام میرعلی تبریزی که افتخاری بزرگ برای این مرز و بوم در گستره‌ی تاریخ رقم زده است را گرامی می‌داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به اینکه این کنگره باعث خلق صدها اثر فاخر در حوزه‌ هنر خوشنویسی شده است،‌گفت: امروز نام و آوازه‌ی میرعلی تبریزی در اقصی نقاط کشور طنین‌انداز شده و این هدفی است که ما در حوزه‌ی احیای مکاتب هنری پیگیری می‌کنیم.

وی همچنین بر لزوم خارج شدن هنر از انحصار نخبگان تاکید کرد و خواستار عمومی سازی هنر و گسترش و تعمیق و ترویج آن در میان اقشار مختلف مردم شد.

کد خبر 800111

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha