به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «صادق جاهدخطیبی» شب گذشته (31 خرداد) در گفتگوی ساعت 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما درباره جایگاه صنعت فولاد کشورمان با اشاره به اینکه در سال 2018 رشد سه پله ای داشتیم و از رتبه 13 به رتبه یازدهم رسیدیم، گفت: امکان دسترسی کشورمان به رتبه دهم جهان در فولاد نیز وجود دارد.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت ملی فولاد ایران با اشاره به اینکه هزار و 808 میلیون تن تولید فولاد دنیا در سال قبل است، گفت: از این مقدار 24 و 7 دهم درصد فولاد جهان مربوط به کشور ایران است.
وی با بیان اینکه کشورهای اول دنیا در حوزه صنعت فولاد آسیایی ها هستند در مقایسه این کشورها با ایران گفت: کشورهایی چون چین، ژاپن، کره جنوبی و هند و بقیه کشورهای آسیایی پشت سر ما ایستاده اند و کشورهای فرانسه و اسپانیا و خیلی از کشورهایی که ادعایی در صنعت فولاد دارند بعد از کشور ما قرار دارند.
خطیبی با اشاره به اینکه ورود تکنولوژی های جدید در صنعت فولاد با پایه گاز طبیعی، سرمایه گذاری و جلوگیری از خام فروشی، اکتشافات در صنایع معدنی به وسیله ایمیدرو و سیاست گذاری های حمایتی در این صنعت باعث شد تا به این رتبه و جایگاه در صنعت فولاد برسیم، گفت: رتبه یازدهم در رنکینگ جهانی فقط درباره فولاد خام است و ایتالیا را نیز پشت سر می گذاریم.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت ملی فولاد ایران با بیان اینکه ما در منطقه هم حرف اول را می زنیم، گفت: ما در منطقه منا و خاورمیانه کشور اول تولید کننده فولاد هستیم و اگرچه تولید فولاد در خاورمیانه کاهش یافته است اما تولید ما افزایشی بوده است و به های منطقه ای رسیده ایم.
وی در ادامه درباره ظرفیت صنعت فولاد کشورمان اینگونه توضیح داد: ظرفیت کشور ما در صنعت فولاد 33 و 9 دهم است که با تولید 24 و 7 دهم تولید از 70 درصد ظرفیت استفاده می کنیم که عوامل پایین دستی و بالادستی مثل مواد اولیه، الکترود گرافیتی و کک وارداتی همچنین بازارها نیز در تولید موثرند.
خطیبی با بیان اینکه برای ارائه محصول نهایی نیاز به بازار در منطقه داریم درباره هدف گذاری 55 میلیون تن، سند چشم انداز، طرح جامع فولاد و رشد 17 درصدی گفت: برنامه ریزی مدون در صنعت فولاد کشور انجام شده است و قطعا در افق 1404 به 55 میلیون تن تولید فولاد می رسیم.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت ملی فولاد ایران با بیان اینکه وزارت صمت در افق 1404 برای کمبود 7 و یک دهم درصدی کنسانتره نیز برنامه ریزی دارد، گفت: برای کمبود 3 و 2 دهم میلیون تن گندله در افق 1404 نیز سرمایه گذاران تشویق شده اند./
نظر شما