اتکا بر ظرفیت‌های داخلی راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی/ مسیر امروز جوانان، تلاش برای رشد علمی است

حجت‌الاسلام میهن‌پرست با اشاره به صادرات بنزین پالایشگاه خلیج‌فارس، گفت: در چهل‌سالگی پیروزی انقلاب اسلامی و در اوج تحریم‌های کشور سپاه پاسداران یک شاهکار مهندسی و صنعتی را به دست مهندسان ایرانی، بدون دخالت خارجی و جهان معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجت‌الاسلام «شهاب‌الدین میهن‌پرست» در خطبه‌های این هفته نماز جمعه این شهر با اشاره به خطبه بیست و نهم کتاب شریف نهج‌البلاغه، اظهار کرد: حضرت امام علی (ع) در این خطبه می‌فرمایند که به خدا سوگند! به آنجا رسیدم که گفتارتان را تصدیق نمی‌کنم و به یاری شما امیدی ندارم و دشمن را به‌وسیله شما تهدید نخواهم کرد، درد شما چیست؟ داروی شما کدام است؟ طبابت و درمان آن از چه راهی میسر است؟

 

 امام‌جمعه شهر چوار افزود: حضرت امام علی (ع) در ادامه این خطبه می‌فرمایند که این گروه شامیان مردانی مانند شما هستند، چرا آن‌ها این‌گونه متحدند و گوش‌به‌فرمان پیشوای سالم هستند ولی شما این‌گونه پراکنده و عصیان گرید؟ و آیا سخن بدون آگاهی مشکلی را حل می‌کند؟ و غفلت آمیخته با بی‌تقوایی و امید به پیروزی، درحالی‌که شایستگی آن را ندارید، شمارا به‌جایی می‌رساند؟

 

وی تصریح کرد: سپاهیان حضرت علی (ع) با آن رهبری لایق و قابل‌قبول مردمی و سابقه جهاد، امکان پیروزی بر دشمن را از هر نظر دارا بودند، ولی متأسفانه ضعف‌هایی داشتند که تمام عوامل پیروزی را از اثر انداخت و بی‌شک این ضعف‌ها در هر قوم و ملتی که پیدا شود سرنوشتی بهتر از سپاه کوفه نخواهد داشت.

 

حجت‌الاسلام میهن‌پرست، یادآور شد: در جمله‌های این خطبه و پاره‌ای ازجمله های دیگر، این ضعف‌ها به‌خوبی تبیین شده که نخستین آن رها کردن عمل و چسبیدن به سخن است، امروز در جایی گرم و خشک بنشینند و سخن از جنگ و جهاد گویند، بی‌آنکه به آن معتقد باشند و یا تصمیمی بر آن برای انجام آن بگیرند و چه‌حرف‌هایی داغ آتشین بزنند، ولی هرگز به خطوط مقدم نزدیک نشوند، اصولاً افرادی پرادعا و در عمل افراد ضعیف و ناتوان‌اند و تمام قدرت و استعداد خود را در زبانشان جمع کردند.

 

وی، بیان کرد: خواه علم را به معنای آگاهی بدانیم یا به معنای اعتقاد یا به معنای عمل، چراکه سه تفسیر به یک نتیجه بازمی‌گردد، زیرا آگاهی و اعتقاد نسبت به چیزی، دعوت به عمل می کند و ضعف عمل معمولاً به خاطر عدم درک عمیق و نداشتن اعتقاد است، همان‌گونه که در سخن دیگری از مولا امیرالمؤمنین علی (ع) آمده است که علم با عمل همراه است که با آگاهی و اعتقاد نسبت به چیزی داشته باشد به آن عمل می‌کند.

 

امام‌جمعه شهر چوار، گفت: عامل دیگر غفلت فقدان ورع و به تعبیری دیگر عدم توجه به واقعیت‌ها که برخاسته از بی‌تقوایی است، سبب می‌شود که دشمن به‌راحتی در میان جمع نفوذ کند و گاه سران آن‌ها را با زخارف دنیا بخرد و آن‌ها را با مقام تطمیع می‌کند و یا از خطر بترساند درحالی‌که اگر هوشیاری آمیخته با پرهیزگاری جای این غفلت و بی‌تقوایی را بگیرد، تیر دشمن به سنگ می‌خورد و کمانه می‌کند و بازمی‌گردد.

 

حجت‌الاسلام میهن‌پرست، افزود: عامل سوم طمع در چیزی است که شایستگی آن را ندارد و یا به تعبیر دیگر اسباب آن را فراهم ساخته است، می‌دانیم که در عالم برای رسیدن به هر مقصدی اسبابی لازم است و قانون علت و معلول، بااراده و مشیت الهی باقدرت تمام برجهان حکومت می‌کند، هرچند در عالم خیال این پیوندها را ازهم‌گسسته و برای رسیدن به مقصود، به اوهام و خیالات دل می‌بندند.

 

وی، ابراز کرد: برخی از مفسران نهج‌البلاغه گفته‌اند که منظور از این جمله این است که آن‌ها طمع داشتند که عطایشان از بیت‌المال افزوده شود و بیش از آن‌که استحقاق دارند، از سوی مولا علی به آن‌ها پرداخت شود و چنین خواسته نامشروع انجام نشد، در جنگ سست شدند، بدیهی است که این طرز تفکر مادی گرایانه هرجا که باشد عامل بدبختی و شکست است همان‌گونه که توجه به جمع‌آوری غنائم که یک گرایش مالی در میدان جهاد الهی بود در جنگ احد سبب شکست سختی در سپاه اسلام شد.

 

امام‌جمعه چوار، یادآور شد: به‌هرحال این اصول تنها مربوط به تحلیل عوامل شکست در لشکر کوفه نبود و بلکه اصولی است مربوط به هر عصر و زمان و مکان، این جمله‌های اخیر بلکه تمام فرازهای این خطبه، از سوز درون مولا علی (ع) و از حالت ناراحتی آن حضرت خبر می‌دهد و اگر تاریخ مدون هم وجود نداشت هم این جمله‌ها کافی بود که شرایط خاص زمان حضرت را روشن سازد.

 

امام‌جمعه شهر چوار، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از جوانان نخبه کشور و ورزشکاران گفت که باید جوانان، بدون وقفه مسیر پیشرفت را ادامه دهند، پیشرفت علمی سودمند برای کشور با نگاه انقلابی و مبتنی بر تفکر اسلامی امکان‌پذیر است و باید جوانان نخبه هدف اصلی خود را رسیدن به مرزهای دانش و فناوری و جلو بردن این مرزها قرار دهند.

 

وی، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که مسیر نخبگانی مسیر بی‌انتهای تلاش و پیشرفت است، بنابراین کسب مدال نباید به‌عنوان پایان این راه و متوقف شدن ظرفیت‌ها و استعدادهای نقطه تلقی شود، مهم‌ترین وظیفه نسل جوان نخبه علاوه بر ادامه پرشتاب مسیر موفقیت‌آمیز در مرزهای دانش و فناوری است و اکنون انتظار این است که جوانان نخبه و نسل بعدی صدها مورد مانند نانو و پدیده‌های ناشناخته علمی زیست‌فناوری را کشف کنند و فقط به ادامه مسیر پیشرفت علمی بسنده نشود.

 

حجت‌الاسلام میهن‌پرست، بیان کرد: روز نهم مردادماه برای اولین بار عرضه بنزین صادراتی با اکتان ۹۱ متعلق به پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در بخش بین‌الملل بورس انرژی ایران عرضه شد که از این رقم ۳ هزار تن بنزین صادراتی به مقصد کشور افغانستان معامله شد، فروش بنزین صادراتی ایران برای نخستین بار در صنعت نفت ایران صورت گرفته است نکته جالب اینکه این دستاورد توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صورت گرفته و در شرایط تحریم و بدون هیچ اتکای به کشور خارجه این مسئله اتفاق افتاده است.

 

امام‌جمعه شهر چوار، یادآور شد: مسئله مهم در مورد پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس این است که این پالایشگاه بدون اتکا به کمک‌های خارجی به‌توسط جوانان ایرانی ساخته‌شده است و متخصصان قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء با اجرای این پروژه نشان دادند که می‌توانند بدون اتکا به شرکت‌های خارجی انجام دهند.

 

حجت‌الاسلام میهن‌پرست، ابراز کرد: در چهل‌سالگی پیروزی انقلاب اسلامی و در اوج تحریم‌های کشور سپاه پاسداران یک شاهکار مهندسی و صنعتی را به دست مهندسان ایرانی، بدون دخالت خارجی و جهان معرفی کرد، هنگامی زیر بار سنگین پروژه‌هایی مانند پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و خودکفایی بنزین رفت، دشمن آن با تحریم‌های بی‌سابقه متوسل شده بود و ثانیا برای رفع نیاز کشور به بنزین، کسی داوطلب کار نشده بود.

 

وی، گفت: در برخی کشورها سیاست حذف صفر جواب داده و توانسته است در بلندمدت جلوی افزایش تورم را بگیرد و در برخی موارد این مسئله به کاهش تورم منجر نشده است، ترکیه و هلند را می‌توان به‌عنوان نمونه‌های موفق و آرژانتین و زیمباوه به‌عنوان نمونه شکست‌خورده در سیاست حذف صفر از پول ملی عنوان کرد.

 

امام‌جمعه شهر چوار، ابراز کرد: از مهم‌ترین مزایای حذف صفر از پول ملی می‌توان به افزایش اعتماد مردم و جنبه روانی آن به سبب قوی‌تر شدن پول ملی و ممانعت از نفوذ ارزهای خارجی در اقتصاد کشور و کاهش تورم در بلندمدت اشاره کرد همچنین کاهش حجم پول برای خرید و راحتی حمل‌ونقل و اسکناس‌ها کاهش هزینه‌ها و انتشار اسکناس هزینه‌های عملیاتی، کاهش هزینه‌های سیستم بانکی و اجرایی و تسهیل در انجام امور بانکی مردم از دیگر مزایای است که برای این طرح می‌توان برشمرد.

 

حجت‌الاسلام میهن‌پرست، خاطرنشان کرد: برخی از نقاط ضعفی که در صورت اجرایی این طرح باید توسط مجریان موردتوجه و کنترل قرار گیرد عبارت‌اند از احتمال وقوع بی‌نظمی بین اطلاعات قبلی و جدید در پایگاه اطلاعاتی و صورت‌های مالی افزایش اندک تورم با توجه به گرد شدن اعداد کوچک قیمتی فعلی و احتمال کاهش درآمدهای صادراتی به دلیل افزایش ارزش پول است.

 

کد خبر 819209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha