به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، سردار «سید تیمور حسینی» در جلسه کمیته ایمنی راه های استان که امروز (شنبه ۲۶ مرداد) در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: هیچ موفقیتی اتفاقی نیست و در پس هر موفقیتی، برنامه ریزی و انسجام قوی و کارهای حساب شده قرار دارد.
فرمانده پلیس راه کشور با اشاره به روند تصادفات ادامه داد: در سطح کشور، استان ها سه دسته هستند یکسری از استان ها یک سال روند افزایشی و یک سال روند کاهشی دارند، برخی استان ها وضعیت خوبی ندارند و چندین سال متوالی روند افزایشی تصادفات را دارند و انگشت شمار هستند استان هایی مانند قزوین که روند ثابت کاهش تصادفات را داشته باشند.
وی به اهمیت ایمن سازی راه ها اشاره و اضافه کرد: در بحث وقوع تصادفات، ۹۳ درصد عامل انسانی دخیل در وقوع این حوادث است که باید بین جرم ومجازات تناسب و نسبت عادلانه وجود داشته باشد و در این بین راه باید بخشنده باشد یعنی یک کوتاهی مرا به من ببخشد و کاری کند تاوان آن خطای انسانی، مرگ نباشد.
سردار حسینی اعلام کرد: علاوه بر این خودروهای ما هم باید ایمنی داشته باشند که از جمله این سیستم ایمنی خودرو، ترمز است، وقتی راننده تصادف می کند در موقعیتی قرار می گیرد که به اصطلاح به آن منطقه عدم فرار می گویند این منطقه عدم فرار با توجه به راه، هوشیاری راننده و وضعیت فنی خودرو متفاوت است.
وی توضیح داد: منطقه عدم فرار هرچه کمتر باشد بهتر است چراکه راننده دیرتر در تله تصادف می افتد و خودروهای ما به دلیل غیر ایمن بودن به لحاظ فنی و ایرادات جدی که دارند، خیلی سریع در تله تصادف در منطقه عدم فرار می افتند.
فرمانده پلیس راه کشور تصریح کرد: بنابراین با وجود اینکه سهم انسان در وقوع تصادف بسیار گسترده و بالای ۹۰ درصد است ولی کماکان قائل به این موضوع هستیم که با اقدامات اساسی و اصولی در حوزه راه و وسیله نقلیه می توانیم این تصادفات را کاهش دهیم و باید این کار را کنیم تا کاهش تلفات در تصادفات را داشته باشیم.
وی افزود: ضمن اینکه ما باید بر فکر، رفتار و فرهنگ افراد کار کنیم ولی این امر زمان بر و طولانی است.
سردار حسینی با اشاره به سفر به استان قزوین گفت: ما بازدید میدانی از استان های کشور را آغاز کردیم و امروز هم این افتخار نصیب ما شد به استان قزوین آمدیم و تمام توان خود برای مترفع کردن مشکلات استان ها به کار گیریم، استان قزوین همکاری خوب خود را نشان داده است و وظیفه ماست که از تمام توان برای حل مشکلات این استان استفاده کنیم.
وی با اشاره به سفرهای پایانی فصل تابستان در شهریور ماه ادامه داد: شهریور ماه، ماه بحرانی کار ماست و باید برنامه ریزی داشته باشیم و بدانیم که می توان تصادفات را مهار کرد.
فرمانده پلیس راه کشور خاطر نشان کرد: در تصادفات طول سال معادل ۵ درصد تولید ناخالص ملی را از دست می دهیم و این موضوع برای کسی مهم نیست ان شاالله روزی جان ما بسیار اهمیت یابد و روی آن حساس باشیم.
نظر شما