به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «عطاءالله هاشمی» امروز(سوم شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه در تبریز اظهار داشت: از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم کارهای زیادی روی خودکفایی گندم انجام گرفته به طوری که از نظر خودکفایی برای مصرف داخلی هیچ بحث و مشکل آنچنانی نیست.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران با اعلام اینکه دو میلیون هکتار کشت آبی و ۴ میلیون هکتار کشت دیمی گندم در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: با تجربه و تخصص نیروی انسانی، دیگر مشکل آنچنانی در رابطه با تداوم تولید و خودکفایی گندم نداریم.
وی ادامه داد: هیچ کسی نمیتواند منکر این باشد که ما در خرید ذخایر استراتژیک مشکل نداریم به طوریکه میزان خرید نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۵ درصد کسری خرید دارد.
هاشمی افزود: در عرف کشاورزی همیشه رایج است که قیمت گندم بیشتر از جو باشد ولی امسال اولین سال است که قیمت جو از گندم بیشتر شده است که این در ۲۰۰ سال اخیر بیسابقه بود.
وی افزود: بنیاد ملی گندمکاران قیمت تمام شده همراه با سود را به دولت اعلام کرده که این قیمت پایه حداقل 2 هزار و ۵۰۰ تومان است. اگر دولت قیمت را به موقع اعلام نکند قطعاً کشاورزان نیز سال دیگر کمتر کاشته و یا به سمت کشت جایگزین خواهند رفت.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران تصریح کرد: اگر دولت تا شهریورماه قیمت را اعلام نکند، به همراه کشاورزان اعتراضهای قانونی خود را انجام خواهیم داد.
هاشمی افزود: البته برخی هشدارهای خطر جوسازی و شایعهپردازی علیه وزارتخانه وزارت کشاورزی وجود دارد به طوریکه وزارتخانه در قیمت گندم فقط یک رای دارد و تصمیم اصلی را شورای اقتصاد میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه نوسانات ارزی و تحریمات باعث این افزایش قیمتها شده است، تصریح کرد: عدم کامیابی دولت در خرید گندم مسئلهای بود که به مراتب هشدار آن را داده بودیم.
هاشمی با بیان اینکه حق و حقوق کشاورز و مصرفکننده باید مدنظر قرار گیرد، افزود: ما مدعی هستیم دفاع از حق و حقوق مصرفکننده و خودکفایی با جیب کشاور امکانپذیر نیست.
رئیس نظام صنفی کشاورزی استان ادامه داد: کشاورزان همیشه ابتدا منافع ملی را در نظر گرفته و سپس منافع شخصی خود را مد نظر میگیرند، ما شرایط بیپولی کشور را درک میکنیم ولی تزریق مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان به مؤسسه آرمان از سوی دولت، اذیتکننده است.
هاشمی خاطرنشان کرد: از سالهای گذشته دولت در رابطه اجرای خرید تضمینی تخلفاتی داشت، چراکه در این قانون قیمت محصولات کشاورزی شامل قانون تضمینی است باید تا شهریور اعلام شود و قیمت پایه حداقل نسبت به تورم افزایش یابد ولی چند سالی بود که قیمت گندم ثابت مانده و سر کشاورزان کلاه گذاشته شده بود.
نظر شما