اندیشه های فلسفی ایران به زبان های مختلف به جهانیان معرفی می شود

رئیس مؤسسه حکمت و فلسفه ایران، در نخستین نشست خبری خود، با اشاره به اهمیت آشنایی پژوهشگران و فیلسوفان کشورهای دیگر با اندیشه فلسفی ایران، خبر از ترجمه و ارائه متون و آثار فلسفی ایران به زبان های مختلف داد.

به گزارش خبرنگار  شبستان، نشست مطبوعاتی عبدالحسین خسروپناه، رئیس مؤسسه حکمت و فلسفه ایران،  صبح امروز شنبه، 21 آبان ماه در محل این مؤسسه برگزار شد.

خسروپناه در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، از قصدش برای تبدیل این موسسه به پاتوق و خانه همه اهل فلسفه ایران خبر داد و افزود: در نظر داریم اندیشه فلسفی ایران را به زبان های مختلف با همکاری رایزنی های فرهنگی و علمی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به فرهیختگان و مردم دیگر کشورها معرفی کنیم و در این راستا مذاکراتی نیز با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داشته ایم.
وی در ادامه به فعالیت‌های این موسسه به ویژه پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: این موسسه که پیش از انقلاب اسلامی با عنوان «انجمن فلسفه ایران» شناخته می‌شد، تصحیح و انتشار آثار حکمای پیشین و همچنین برگزاری نشست‌های آزاد را بر عهده داشت.

خسروپناه تصریح کرد:  موسسه مذکور از سال 1380 فعالیت‌هایش را به صورت مستقل زیر نظر وزارت علوم و فناوری پی‌گرفت و طی مدیریت بیست و شش ساله دکتر غلامرضا اعوانی، کارهای ارزشمندی انجام گرفت که می‌توان به تصحیح و احیای فلاسفه و حکمای گذشته اشاره کرد که از گروه‌هایی شش‌گانه این موسسه، آثار ارزشمندی به عرصه اندیشه فلسفی کشور راه یافتند.

وی در ادامه  مدیریتش در موسسه حکمت و فلسفه ایران را دارای دو تدبیر و اصل راهبردی دانست و اظهار کرد: استمرار فعالیت‌های گذشته موسسه یکی از این تدابیر است و در این  راستا، احیا و انتشار آثار فلسفی کلاسیک، مثل دوران مدیریت گذشته دنبال می‌شود که برای این کار، شورای نظارت بر تصحیح آثار قدما را که تنها محدود به ابن‌سینا نمی‌شود، در موسسه تشکیل دادیم که مدیریت علمی احیا و تصحیح آثار را بر عهده دارد.

خسروپناه همچنین در ادامه در رابطه با برنامه‌های موسسه حکمت و فلسفه در خصوص بخش آموزش گفت: به فعالیت‌های گذشته در این حوزه ادامه می‌دهیم، علاوه بر این که راه‌اندازی رشته‌های جدیدی مانند دکتری کلام و منطق را نیز در دستور کار داریم.

رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران همچنین در ادامه به برنامه‌های جدید این موسسه اشاره کرد و گفت: بنا داریم با برگزاری نشست‌های مختلف در حوزه فلسفه اسلامی، غربی و مضاف، موسسه حکمت و فلسفه را به پاتوق و خانه همه اهل فلسفه ایران، اعم از تهرانی و شهرستانی تبدیل کنیم، حتی آن دسته از فلاسفه‌ای که تاکنون کمتر با موسسه ارتباط داشته‌اند. امیدوارم اهالی فلسفه ایران، این موسسه را مرکز کارهای علمی خود بدانند.

وی همچنین از توسعه کلاس‌های آزاد موسسه خبر داد و گفت: قصد داریم کلاس‌های آزاد موسسه را افزایش دهیم، به حدی که بتوانیم چند کلاس در یک روز برگزار کنیم تا افراد مطابق سلیقه خود در آنها شرکت کنند. مباحث کلامی، عرفانی فلسفه اسلامی، غربی و حتی شرقی در این کلاس‌ها بررسی می‌شوند. اکنون دو کلاس «شرح منظومه» در موسسه برقرارند و به شیوه حوزه‌های علمیه، دانشجو مختار به انتخاب استاد کلاس خودش است.

خسروپناه در ادامه تشریح فعالیت های موسسه تصریح کرد: سومین فعالیتی که قصد اجرای آن را در موسسه داریم، ایجاد تشکل اهالی جوان فلسفه است. دانشجویان زیادی علوم عقلی را فرامی‌گیرند، اما پاتوقی برای گردهمایی و طرح ایده‌ها و تبادل نظراتشان ندارند.

وی در ادامه  تقویت مبانی فلسفی در عرصه علوم انسانی را از دیگر برنامه‌های موسسه حکمت و فلسفه در دوره مدیریت جدید دانست و گفت: تحول در علوم انسانی، از ضرورت‌های جامعه ماست که اندیشمندان علوم انسانی کشورمان نیز معتقد به این تحول‌اند اما از پارادایم فلسفی موثری برخوردار نیستند بنابراین  موسسه باید این موضوع را تامین کند؛ بنابراین، نشست‌هایی را با استادان فلسفه و سپس استادان علوم انسانی برگزار می‌کنیم تا از ارتباط این استادان با یکدیگر، مبانی فلسفی علوم انسانی تقویت و فرآیند تاثیر آن بر علوم انسانی مشخص شود.

خسروپناه  در ادامه تاکید کرد: تحول در علوم انسانی بدون کمک گرفتن از استادان غیرممکن است و با آیین‌نامه و دستورالعمل، عملی نمی‌شود؛ البته موسسه حکمت و فلسفه ایران متولی تحول در علوم انسانی نیست اما می‌کوشد به لحاظ فلسفی، این هدف را دنبال کند. ما در انجام این کار از دانشجویان ارشد و دکتری نیز کمک می‌گیریم، زیرا معتقدیم ساختن آینده جز از طریق ارتباط با دانشجویان امکان‌پذیر نیست.

وی  همچنین با اشاره بر تقویت فلسفه‌های مضاف در برنامه‌های آینده موسسه حکمت و فلسفه گفت: نشست‌های روز جهانی فلسفه با عنوان «فلسفه و علوم پایه» که 29 آبان برگزار می‌شود، به فلسفه‌های مضاف اختصاص دارند که این نشست‌ها که ساعت 14 آغاز می‌شوند، رابطه ریاضیات، زیست‌شناسی و فیزیک را با فلسفه بررسی می‌کند و همچنین پنل‌های سه‌گانه نیز در روز جهانی فسلفه ارائه می شود که نشست «فلسفه منطق و ریاضیات»، «فلسفه و زیست‌شناسی» و «فلسفه فیزیک» موضوع  های این پنل ها هستند.

در ادامه این نشست محمدجواد اسماعیلی، دبیر همایش روز جهانی فلسفه امسال، گفت: به دلیل مصادف بودن این برنامه با سالگرد درگذشت علامه طباطبایی، دکتر غلامحسین ابراهیمی‌دینانی در نشست پایانی، درباره وی سخنرانی می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر 82615

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha