مجموعه داستان های گیلان رونمایی می‌شود/«گیله قصه» در راه است

فکرآزاد با تاکید بر احیای زبان مادری از برگزاری آیین رونمایی از مجموعه داستان‌های گیلان خبر داد.

«پرویز فکرآزاد» در گفت‌و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با بیان اینکه در زبان «گیلکی» که به لحاظ علمی ساختار منحصر به فردی دارد، واژه‌هایی وجود دارند که معرف زندگی و خصلت‌های قومی و آداب و رسوم ویژه ساکنان گیلان است تصریح کرد: این واژه‌های ناب قدمتی چندهزار ساله دارند که برخی از آنها در کتب قدیم فارسی نیز منعکس شده است.

 

این نویسنده و فعال فرهنگی گیلان با اشاره به راه‌اندازی گروه «گیله قصه» به همراه جمعی از نویسندگان و دلسوزان زبان مادری از سال ۹۴ در تلگرام افزود: هدف از راه‌اندازی این گروه ترویج داستان‌های صوتی گیلکی با موضوعات متنوع و لهجه‌های مختلف گیلکی در خانواده‌ها به‌منظور احیای زبان مادری و آشنایی کودکان با این زبان بود.

 

فکرآزاد با بیان اینکه بیش از سه هزار و ۶۰۰ نفر از گیلکی زبان‌ها دنبال کننده این گروه هستند تصریح کرد: زبان فارسی زبان مشترک مردم این سرزمین است اما نباید از زبان مادری غافل شد چراکه هویت هر قومی در حفظ هویت فرهنگی آن است.

 

وی با اشاره به همت نویسندگان گیلانی در نگارش داستان‌های گیلکی و خوانش آن بیان کرد: از سال ۹۴ تا سال ۹۶ حدود ۲۰۰ داستان گیلکی از نونویسان گیلکی و نویسندگان قدیمی به نگارش درآمده است که نشان از همت جهت احیای زبان مادری دارد.

 

فکرآزاد با اشاره به تدوین مجموعه داستان‌های گیلکی و رونمایی از آن تصریح کرد: باید قصه گیلکی را که سرشار از ترانه و شادمانی است برای کودکان بخوانیم تا فرهنگ این سرزمین را با زبان گیلی که زبان مادریشان است فرا گیرند.

 

وی ادامه داد: این مجموعه داستان شامل ۲۲ داستان از ۲۲ نویسنده به ۱۰ گویش گیلکی است که پنج‌شنبه(۲۸ شهریور) در خانه فرهنگ گیلان رونمایی می‌شود.

 

این نویسنده گیلانی اعلام کرد: حسین ابراهیم زاده، جواد اصغری، زهرا اکبرزاده، فریده بزرگی، شاپور بوبرد، مهران توحیدی، انسی خسروی، شهرام دفاعی، نغمه دهقانی، فاطمه رهبر، پرستو سام، الهام سیفی‌نیا، فرنود صالح، مریم فخرآبادی، وارش فومنی، آزیتا کنعانی، اردشیر لرد، نرگس مقدسیان، عباس نبی زاده، ناصر وحدتی و بهزاد یاحید از نویسندگان این مجموعه داستان هستند.

 

وی با بیان اینکه این کتاب اولین مجموعه از داستان‌های گیلکی دو زبانه است بیان کرد: این کتاب به دو زبان فارسی و گیلکی به همراه واژه‌نامه گیلکی به چاپ رسیده که در نوع خود کم‌نظیر است.

 

فکرآزاد ادامه داد: همچنین اجرای صوتی آن نیز در اپلیکیشن گیله قصه بارگذاری شده است.

 

وی همچنین از چاپ مجموعه کتاب «گیله قصه» به همت حوزه هنری استان خبر داد و گفت: این کتاب نیز به همراه صوت داستان‌ها از ۲۴ نویسنده پیشکسوت و جدید گیلانی است که به‌زودی به چاپ می‌رسد.

 

 

 

کد خبر 831905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha