به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام سیدرمضان موسویمقدم، قائممقام سازمان صدا و سیما امروز در همایش بسیج و اصحاب رسانه گفت: هنگامی که از رسانه پاک صحبت میکنیم برای غربیان غیرقابل قبول و غیرممکن به نظر میآید. آنها با تعاریفی که از مفاهیم ضد انسانی که تبدیل به کتاب درسی کردهاند و در بین افراد جامعه نهادینه شده است، اساسا تلویزیون را یک چهاردیواری شیشهای میدانند که همه چیز باید در آن عریان باشد و هر چیزی که انسان تخیل میکند باید در آنجا ببیند. از این رو همه مقدسات انسانی را زیر سؤال بردهاند، این بخش از خیانتهای استعماری مغفول مانده است، یک روزی باید استکبار در برابر وجدان بیدار انسانها پاسخگوی این جنایات باشد که عرصه هنر را با رذایل اخلاقی و حیوانی آلوده کرده است.
حجت الاسلام موسویمقدم ادامه داد: به برکت انقلاب اسلامی با همه فشارهایی که وجود دارد تطهیر کردن ساحت هنر از انواع و اقسام رذایل اخلاقی تأثیرگذاریهای فراوانی را در جوامع دیگر گذاشته است. کشورهای اروپایی به دنبال راه اندازی شبکههایی با محوریت آموزههای دینی و اخلاقی هستند و این از مزیت انقلاب اسلامی است.
وی افزود: بسیج رسانهای باید عملکرد بیشتری در پایههای اعتقادی، اندیشههای بلند انقلاب اسلامی و موضوعات متنوع فرهنگی و علمی که در متن و بطن فرهنگ بسیج نهفته است را داشته باشد تا این مفاهیم بلند در یک مسیر درست هدایت شود و کانون پیدا کند، این نکتهای است که تا حدودی از نظر رسانهها مغفول واقع شده است.
قائممقام سازمان صدا و سیما تصریح کرد: گسترش رسانهها و شبکههای ارتباطی به گونهای است که موضوع توزیع پیام را حل کرده و ما از این لحاظ دغدغهای نداریم، مشکل اصلی ما در بستهبندی، تولید و محتوای نمایشنامهها است. اگر در حوزه تولید و بستهبندی متمرکز شویم و از داراییهای علمی و فرهنگی بیش از گذشته استفاده کنیم یکی از مأموریتهایمان تحقق پیدا میکند. ما ضعفهای زیادی در قصهپردازی فیلمنامهها داریم که باید با ارائه راهکارهایی در تولید، پخش و بستهبندی و توزیع مناسب این خلأها را برطرف کنیم.
حجت الاسلام موسویمقدم خاطرنشان کرد: متأسفانه مشکل ما امروز در حوزه ایدهپردازی و استفاده از ظرفیتهای گوناگون مباحث تئوری برای تبدیل بسیاری از موضوعات در حوزه نمایشی داریم. قالب سینما تبدیل خیال به حس است و اگر در مرحله تخیل باقی ماند امری ناپسند به شمار میآید، اما اگر انسان عقل را به کار گیرد و مجموعه تخیلات را تبدیل به حس کند ما در خیلی از موضوعات مشکلمان حل خواهد شد.
وی تصریح کرد: نمایشنامهها باید برگرفته از وحی و فطرت وجودی انسان و قوه عاقله باشد که امروزه مانند دری گرانبها در عرصه هنر شده است. ما توقع از غرب نداریم چرا که آنها نگاهشان دنیوی است. توقع ما از اندیشههای بلند توحیدی، معارف آسمانی و مکتب قرآنی است که از متن و بطن این آمیزههای الهی مفاهیم بلند نمایشی بروز پیدا کند تا آثار نمایشی را در سطح دنیا تحت تأثیر قرار دهد.
حجت الاسلام موسویمقدم یادآور شد: بیشترین مخاطب مربوط به آثار نمایشی، فیلم سینمایی و فیلمهای تلویزیونی است که در این بخشها ما کمبودهای جدی داریم. امروزه که استکبار با تمام مظاهر بخصوص در حوزه هنر وارد شده و این بخش از نظر ما مغفول مانده است، در صورتی که خیانتهای بزرگی که غرب بر هنر کرده بیشتر از ظلم جنایتهایی بود که بر کشورهای جهان سوم داشته است.
وی ادامه داد: ما باید در عرصه رسانه و اینترنت پاک تلاش و ضعفهایمان را برطرف کنیم؛ چون پاکی با فطرت انسانها عجین شده است و در این میان مطمئنا مخاطبان زیادی را در جهان پیدا خواهیم کرد.
گفتنی است؛ همایش بسیج و اصحاب رسانه چهارشنبه (25 آبان) در مرکز همایش های صداوسیما برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما