به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمود حجتی» عصر امروز دوشنبه (15 مهر) در همایش ملی روز روستا و عشایر که با حضور معاون اول رئیس جمهور در سالن اجلاس دانشگاه پیام نور بیرجند در حال برگزاری است، اظهار داشت: با آغاز به کار دولت یازدهم و دوازدهم این توفیق را در ارتباط با مجموعه عشایر پیدا کردیم و توانستیم شورای عشایر را زنده کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه خدمات مرتبط با جامعه عشایری در گذشته رها شده بود، افزود: با حمایت تمامی نهادها صندوق توسعه عشایری شکل گرفت و به صورت قانونمند درصدی از منابع در اختیار این صندوق قرار داده شد و ساماندهی بحث گوشت قرمز و کددار کردن مناطق عشایری یکی از نتایج خوب اجرای این برنامه ها است.
وی با اشاره به اینکه صندوق های خردی از جمله صندوق های خرد زنان در روستاها ایجاد شده است، ادامه داد: امیدواریم بتوانیم این روند را ادامه دهیم و تلاش می کنیم تا سود حاصل از فروش محصولات روستاها و عشایر به سمت خود عشایر بازگردد.
حجتی به طرح ترسیب کربن اشاره کرد و افزود: بحث ترسیب کربن برای اولین بار با تکیه بر نیروی بومی و ظرفیت های منطقه و اقلیمی اجرایی شد و این طرح اکنون در رتبه اول بین استان ها به خصوص روستاهای خراسان جنوبی قرار دارد.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه بیان کرد: اجرای طرح ترسیب کربن بازده مرتع منطقه را چندین برابر کرد و حضور و مشارکت مردم منطقه سربیشه در اجرای این طرح سبب شد تا زنجیره تولیدات و محصولات آنان رشد یابد.
وی با توجه به اینکه خراسان جنوبی در تولید محصولات استراتژیکی مانند زرشک و عناب جزو اولین تولید کننده ها در کشور است، گفت: اما متاسفانه هنوز نتوانستیم زنجیره تولید این محصولات را در خراسان جنوبی تکمیل کنیم؛ باید به بحث فرآوری و بسته بندی این محصولات بیش از پیش توجه داشته باشیم.
حجتی با بیان اینکه می توانیم سرمایه گذارانی فراوانی را در این استان داشته باشیم، اظهار کرد: در قاینات تولید کننده ای داریم که بحث فرآوری زرشک و زعفران را شکل داده است و در بازارهای داخل به فروش می رساند و امیدواریم با کمک کارآفرینان استان این کار بیش از گذشته رونق یابد.
وی با تاکید بر اینکه ارزش افزوده فروش محصولات استراتژیک خراسان جنوبی باید به جیب خود مردم استان باز گردد، گفت: محصولات این استان از جمله زعفران جزو گیاهان دارویی هستند و به صورت شفابخش مورد استفاده قرار بگیرند و می توانیم این نوع محصولات را در بازارهای جهانی به عنوان گیاهان دارویی به فروش برسانیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی از محدودیت منابع آبی فوق العاده ای برخوردار است، افزود: خراسان جنوبی جزء استان های کم بارش کشور است و مردم این استان توانسته اند آب را طی خشکسالی های مستمر به بهترین نحو استفاده کنند و در این راستا با تلاش های دولت بحث آبخیزداری در این استان در حال انجام است و امیدواریم حلقه مفقوده قنوات را در ارتباط با ذخیره سازی آبخیزداری در این استان احیا کنیم.
حجتی در پایان با بیان اینکه ظرفیت فوق العادهای از نظر اقلیمی این استان در بحث شتر پروری دارد، ادامه داد: این طرح جز طرح های محوری توسعه خراسان جنوبی محسوب می شود و امیدواریم بتوانیم بحث شترپروری و نگهداری دام های سبک را بیش از پیش در این استان گسترش دهیم.
نظر شما