به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «حسن جعفری» امروز(۱۴ آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به به ماده ۷ قانون انتخابات افزود: انتخابات به ۳ روش برگزار می شود، بایستی به صورت مستقیم، عمومی برگزار شود و نحوه رای گیری هم باید به صورت مخفی باشد، گفت:طبق ماده ۲۳ قانون انتخابات ۲ وظیفه عمده مامور اجرای قانون انتخابات و مسئولیت حسن جریان انتخابات، بر عهده وزارت کشور است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه تمهیدات لازم در استان برای انتخابات پیش رو برنامه ریزی شده است، خاطرنشان کرد: گام اول آموزش مجریان و دست اندرکاران انتخابات است، این اتفاق رقم خورده و در حوزه استان همه فرمانداران، بخشداران و افرادی که در انتخابات دخیل هستند، آموزش می بینند ضمن اینکه خراسان رضوی هم به عنوان میزبان سایر فرمانداری ها و بخشداری های کشور با همکاری وزارت کشور آموزش های لازم را در اختیار سایر استان ها قرار می دهد.
وی با بیان اینکه جامعه دوم آموزش ما، آحاد مردم هستند؛ این بدان معنا است که آموزش عمومی با استفاده از ظرفیت رسانه ها و سایر موارد پیش بینی شده در قانون را در اختیار مردم قرار می دهیم، افزود:تمهیداتی در حوزه اجرایی برنامه ریزی کرده ایم که شامل روند اجرای قانون انتخابات بر اساس بند های ۱۸ گانه ابلاغی در حوزه خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی است و در حال پیگیری این موارد هستیم همچنین تصمیماتی در حوزه پشتیبانی انتخابات گرفته شده که پیش بینی های لازم نیازمندی های انتخابات را در حوزه نیروی انسانی و امکانات شامل می شود.
جعفری با اشاره به اینکه دستور شروع انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری از ۱۰ آذرماه سال جاری خواهد بود، افزود: بحث برگزاری انتخابات به صورت رایانه ای را در حال پیگیری هستیم، مواردی همچون احراز هویت داوطلبان در این فرآیند همانند دوره گذشته به صورت رایانه ای خواهد بود و احتمالا در ۷ الی ۸ شهرستان استان انتخابات را به صورت کاملا الکترونیکی برگزار خواهیم کرد که قرار است این مهم به ما ابلاغ شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با ضرورت دانستن مشارکت رسانه های در امر برگزاری انتخابات، عنوان کرد: انتظارات ویژه ای از رسانه ها داریم که باید به ما کمک کنند، رسانه ها گفتمان انتخابات را به عنوان یک گفتمان ملی در سطح جامعه و حوزه های مختلف نظیر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گسترش دهند، همچنین اصول و موازین اخلاقی رقابت های انتخاباتی را احصا کنید و در حوزه رسانه ای به آن بپردازید.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت حق الناس در انتخابات، گفت:این امر تکالیف همه اعضاء و مجریان انتخابات را سخت تر می کند و انتظار داریم در ابعاد مختلف به آن پرداخته شود، در حوزه ترکیب هیأت های اجرایی انتظار داریم سلایق و جریان های مختلف سیاسی حضور یابند، هم اکنون فرمانداران استان در حال پیگیری هستند.
جعفری با ضرورت اهمیت پرداختن رسانه ها به بحث مشارکت مردم در انتخابات، تاکید کرد: قطعا مشارکت در انتخابات باعث توسعه مشروعیت در نظام جمهوری اسلامی خواهد شد و افزایش اقتدار، حفظ منافع ملی و توسعه حقوق شهروندی را به دنبال دارد، لذا رسانه ها به این حضور و مشارکت مردمی بپردازند و تبلیغات موثری در این راستا داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: با توجه به اینکه ۱۰ الی ۱۶ آذرماه سال جاری زمان دستور شروع انتخابات در خراسان رضوی است، بدین صورت ثبت نام از داوطلبان طبق ماده ۴۵ صورت خواهد گرفت و همزمان با آن هیأت های اجرایی هم تشکیل می شوند و عملا وارد فاز اجرایی انتخابات خواهیم شد، ضمن اینکه همزمان بررسی صلاحیت داوطلبان طبق قانون و ماده ۴۸ صورت خواهد گرفت.
وی به ارائه آماری پیرامون جریان انتخابات در خراسان رضوی پرداخت و اشاره کرد: خراسان رضوی ۱۸ کرسی نمایندگی و ۱۲ حوزه انتخابیه دارد، همچنین ۱۲ فرمانداری به عنوان مرکز حوزه انتخابیه و ۱۷ فرمانداری بدون احتساب فرمانداری فاروج به همراه ۴۴ بخشداری به صورت مستقل به عنوان حوزه های فرعی در انتخابات کار اجرایی را برعهده دارند.
جعفری ادامه داد: ۷ کمیته در ستاد انتخابات استان ایجاد شده که ۶۳ عضو در ذیل این کمیته ها حضور دارند که نسبت به دوره گذشته با افزایش ۱۰ درصدی اعضا مواجه هستیم، همچنین حضور بانوان نسبت به دوره گذشته سه برابر شده و عمدتا بانوان جوان در بین اعضای کمیته ها حضور دارند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۳ هزار و ۵۰۸ شعبه انتخاباتی و در انتخابات ریاست جمهوری ۴ هزار و ۵۷۳ شعبه انتخاباتی در استان فعالیت می کرد، اظهار داشت: پیش بینی ما است که ۱۰ درصد به این آمار در انتخابات پیش رو افزوده خواهد شد.
وی به آماری از تعداد برگزار کنندگان انتخابات در سال ۹۴ اشاره کرد و یادآور شد: در انتخابات سال ۹۴ و در حوزه عوامل نظارتی و اجرایی تعداد ۶۸ هزار نفر فعالیت می کردند و در این دوره پیش بینی می کنیم، بالغ بر ۷۵ هزار نفر حضور پیدا کنند.
جعفری با بیان اینکه از ۸۵۰ نفر تعداد داوطلبین ثبت نام شده در دوره گذشته انتخابات استان ۱۰۸ نفر خانم و ۷۴۵ نفر آقا بودند، تصریح کرد: تقریبا از مجموع ۸۵۵ نفری که ثبت نام کردند، ۸۱۴ نفر در هیأت های اجرایی تایید شدند و ۳۱ نفر احراز صلاحیت نشدند و مابقی انصراف دادند، از طرفی میانگین کشوری مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره گذشته ۶۰ درصد بوده و در استان هم همین میزان مشخص شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه شورای مشورتی سیاسیون در حال برگزاری است و با توجه ویژه استاندار محترم جلسات مستمر برگزار می شود، افزود: آخرین جلسه ۲۰ روز قبل برگزار شد و صرفا ۱ جلسه لغو شده اما با تک تک جریانات ارتباط داریم، به طور مثال با خانه احزاب طی جلساتی که داشتیم، مطالبات دو طرف را رصد کردیم و انتظارات احزاب از حوزه استانداری و انتظار ما از احزاب مورد تبادل نظر قرار گرفت، همچنین در حوزه استان و شهرستان ها تعامل خوبی داریم و جلسات مرتب برگزار می شود.
وی ضمن تشکر از اقدامات خوب خبرگزاری ها، تاکید کرد: علی رغم اینکه رهبر معظم انقلاب اخیرا به استاندار خراسان رضوی و طرح های ایشان به عنوان یک طرح موفق در حوزه اقتصادی اشاره کردند، رسانه های استان به صورت ویژه به مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی استان پرداخته و انتظار داریم اقدامات معین های اقتصاد مقاومتی و این مثلث به صورت ویژه تر برای لایه های مردم معرفی شود، باید گفت نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی منبع خبری خوبی برای اقدامات اقتصادی انجام شده هستند.
جعفری با بیان اینکه طبق اعلام وزارت کشور، رئیس ستاد انتخابات استان همزمان سخنگوی این ستاد به شمار می رود، ادامه داد: یکی از دلایلی که جلسه مشترک ستاد انتخابات استان و هیأت نظارت انتخابات استان برگزار شد، بررسی آسیب شناسی ها دو دوره قبل بود و بنا داریم مسائل و موانع احتمالی را برطرف کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در پاسخ به سوالی پیرامون احتمال وجود پول های کثیف در انتخابات، گفت: در خصوص پول های کثیف همانطور که وزیر محترم کشورهم به آن اشاره کرده اند، امری که خلاف قانون باشد غیرقانونی است، لذا حتما دستگاه های نظارتی و امنیتی در حال پیگیری هستند و برخورد های لازم را در این فضا انجام می دهند و برنامه های لازم را دارند که برخورد قضایی و قاطع را انجام دهند.
وی در پاسخ به سوال دیگری نسبت به چرایی وجود احزاب کاغذی در انتخابات و نحوه برگزاری انتخابات الکترونیکی در استان، خاطرنشان کرد: در حوزه احزاب کاغذی به خانه احزاب هم گلایه کرده ایم، منتهی طبق قانون نمی توانیم جلوی افرادی که در مقاطع خاص فعالیت می کنند را بگیریم چراکه با مجوز فعالیت دارند همچنین در حوزه انتخابات کاملا الکترونیکی احتمال اینکه مشهد جزو ۸ شهرستان استان در این فرآیند باشد ضعیف است، اما در حوزه برگزاری انتخابات الکترونیکی استان کاملا آمادگی داریم و زیرساخت ها را آماده کرده ایم.
جعفری بیان کرد: توزیع جغرافیایی صندوق ها بر اساس تراکم جمعیت صورت می گیرد، در این دوره با توافقی که با دوستان نظارتی صورت گرفته، سعی شده است تا در نزدیک ترین مکان تعرفه ها را در صورت اعلام نیاز توزیع کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی کاندیدای محترم می توانند طبق قانون ناظرین خود را معرفی کنند، تبیین کرد: در حوزه انتخابات، شعبه رسیدگی به تخلفات مشخص شده، در حوزه فضای مجازی و حقیقی دغدغه ای در جلسه امروز داشتیم و اعلام کردیم .
وی ادامه داد:برخی ها به صورت غیرقانونی در این فضا حضور دارند که مباحثی را شبهه افکنی می کنند و نظریاتی را مغایر با مصالح مردم مطرح و یا هتک حرمتی نسبت به افراد انجام می دهد، لذا بنا شد تا دستگاه های متولی درحوزه نظارتی و امنیتی در اولین جلسه دعوت شوند و راهکارهایی طبق قانون طراحی کنند که با اینگونه افراد برخورد قانونی شده و نسبت به اظهارات خود پاسخگو باشند.
نظر شما