به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام حسن روحانی، امروز(۲۱ آبان)در جلسه شورای اداری استان سخن را با آیه «جاءالحق و زهق الباطل، ان الباطل کان زهوقا» آغاز کرد و گفت: وجود و حضور و رسالت و آثار و قرآن و سیره پیامبر سراسر رحمت است؛ او و قرآنش به حق بود؛ آن امیدی که قرآن به ما می دهد و توانمندی روحی و معنوی می دهد اینکه باطل ماندنی نیست.
رییس جمهوری با ابراز امیدواری بر اینکه در هفته اتحاد و همدلی و وحدت بتوانیم از فضای این ماه به خوبی استفاده و همه مسلمانان جهان و مردم ایران و کرمان و مسئولین بتوانیم برای خدمت به خلق استفاده کنیم؛ خاطرنشان کرد: اگر حاصل عمر ما خدمت به مردم و هدایت یک انسان بود؛ آن برای ما بس است.
وی با بیان اینکه ناامید کردن مردم، تخریب، آبروی یک نفر بردن بسیار آسان است اما چه کسی می تواند آبرویی که یک رسانه، تریبون و... از فرد یا جمع می برد برگرداند؟ اینکه در میان مردم تزلزل فکر و تشویش اذهان ایجاد و آنها را نسبت به آینده نگران کنیم و بگوییم راهی که شما انتخاب کردید درست نبوده و راهی که من می گوییم درست است؛ این استکبار است و استکباری بالاتر از آن نیست.
روحانی گفت: کار ابلیس هم غیر از این نبود؛ تمام مسیری که قرآن ترسیم می کند این است در برابر حق سر فرود آوریم؛ انقلاب اسلامی، عزت مردم ایران، احقاق حقوق آنها، ایستادگی در برابر فشار بیگانگان و وحدت حق است و نشاط مردم هم حق است؛ دروغ نگفتن هم حق است و تهمت نزدن هم لازم است؛ بیاییم همه در این هفته وحدت و شادی دست به دست هم بدهیم.
وی با بیان اینکه در یک شرایط عادی و ساده نیستیم و شرایط ما سخت و پیچیده است؛ گفت: از آغاز انقلاب اسلامی تا امروز، سخت ترین سالها همین روزها و ماه های اخیر است؛ در این ۴۱ سال کجا داشتیم که برای فروش نفت و حرکت کشتی به دنیا این همه مشکل پیدا کنیم؟ یک بار در جنگ تحمیلی در سال ۶۴ آن هم فقط دو هفته نفت ما قطع شد زیرا خارک بمباران شدید شد و به اتفاق مرحوم هاشمی که آن روز فرمانده جنگ بود برای بازدید به خارک رفتیم و همان حادثه باعث شد مسئولان عالی کشور تصمیم بگیرند ستاد پدافند کل کشور را تشکیل دهند تا این حادثه تکرار نشود.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: منابع بزرگ خدادادی برای استفاده است و در بستن و قفل کردن هنر نیست؛ باز کردن هنر است؛ در سال ۹۰و ۹۱ تحریم به نفت فشار آورد و فروش آن کاهش یافت بعد از برجام نفت آزاد شد و از یک میلیون به دو میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه رفتیم؛ ما ۸۰۰ میلیون دلار خرج کردیم تا چاه ها را به خط بیاوریم و در سال ۹۵ بالاترین فروش نفت را داشتیم که آن سال، سال رشد اقتصادی و بالاترین رشد اقتصادی ایران در سطح جهان بود.
وی با طرح این موضوع که امروز کشور وقتی با مشکلات فروش نفت مواجه می شود چگونه باید آن را اداره کرد؛ گفت: بودجه سالیانه ما حدوداً ۴۵۰ هزار میلیارد تومان و برای مصارف دولت که باید به مردم خدمات آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و حقوق کارمندان را بدهد و به معلولین رسیدگی کند؛ در این شرایط دو نیاز داریم که یکی تأمین این ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است.
روحانی با اشاره به تأخیر در انجام بعضی از پروژه های عمرانی و در پاسخ به اینکه چرا دولت آن کار را نکرد و...اظهار داشت: اینها منبع می خواهد؛ چقدر می توانیم از مالیات{تأمین کنیم} که همه مردم باید به این وظیفه شرعی عمل کنند و دادن آن واجب است. حالا چقدر می توانیم مالیات بگیریم؟ بالاترین مالیاتی که می توانیم بگیریم سال آینده ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است که هنوز ۳۰۰ میلیارد تومان می ماند.
وی ادامه داد: درآمد اصلی که کشور را اداره می کند فروش نفت است. اگر در شرایط عادی بودیم سالی ۶۰ میلیارد دلار نفت می فروختیم. که ۶۰۰ هزارمیلیارد تومان. می شد، یعنی دو برابر آنچه نیاز داریم؛ البته اداره کشور نیاز به ریال هم دارد؛ ۳۰ درصد درآمد کشور از طریق مالیات و عوارض گمرکی است در حالیکه در دنیا درآمد بعضی از کشورها ۷۲ تا ۸۰ درصد و در بعضی کشورها ۱۰۰ درصد از مالیات است.
روحانی خاطرنشان کرد: مردم باید دادن مالیات را وظیفه خود بدانند؛ مالیات می دهیم و امنیت می گیریم، آموزش و بهداشت و درمان وانرژی می گیریم؛ هر چه کم کاری شود همه ما خسارت می بینیم. ما نیاز به ارز خارجی هم داریم زیرا بعضی واردات با ارز خارجی امکان پذیر است و در سال حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد ارز نیاز کشور برای واردات است؛ بخشی از واردات از جمله دارو و تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی و خرید خدمات ضروری جزو وظایف دولت است که نزدیک ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار می شود و ما این ارز را با ۴۲۰۰ تومان یعنی سوبسید می دهیم زیرا ۴۲۰۰ تومان ندهیم دارو و خدمات پزشکی و کالاهای پرمصرف مردم گران می شود.
وی با بیان اینکه چنانچه ارز تک نرخی نباشد فساد و سوءاستفاده ای در گوشه و کنار می شود که گاهی ما متوجه می شویم و یقه طرف را می گیریم و گاهی ممکن است متوجه نشویم؛ افزود: اداره کشور نیازمندی هایی دارد که وقتی دشمن برای ما مشکل ایجاد می کند حرکت ما کند می شود و علت کندی این است آن امکانات مالی لازم امروز در اختیار ما نیست و اداره کشور در سخت ترین شرایط است.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه البته ما نه متزلزل و نه نگران هستیم زیرا هر چه فشار بر دولت بیشتر شود یعنی خدا ما را بیشتر دوست داشته؛ بیان کرد: من به وزرا گفتم ناراحت نشوید، آنهایی هم که حرف های توهین آمیز می زنند بگذارید برای آخرت زیرا ما در آخرت کم داریم؛ او گناه بزرگی برای خود خریده اما خداوند آنجا جبران می کند، اگر هدف برای خدا است نباید بترسیم و اگر هم برای خدا نیست که از اول اشتباه آمدیم.
وی با اشاره به پیش بینی های اقتصاددانان در خصوص وضعیت اقتصادی کشورمان گفت: اما کسی که سیاست بین الملل امروز و روحیه مردم و روابط قدرت نداند، نمی تواند راجع به اقتصاد محاسبه کند؛ افزود: از اردیبهشت نشانه های نصرت و فتح و پیروزی را دیدیم و ماه به ماه تورم ماهانه کاهش یافت و اشتغال هم بیشتر شد و بیش از ۸۰۰ هزار شغل خالص درست کردیم و دنیا متعجب شد.
روحانی با بیان اینکه البته مردم ما در رنج و فشار و مشکلات هستند؛ ادامه داد: در شرایط فشار عده ای از اول سال ۹۷ می گفتند فوری اجناس را کوپنی کن و اصرار هم داشتند سیستم کشور را کوپنی کنیم اما من سیاست دیگری مد نظرم بود که باید تلاش کنیم جنس به اندازه لازم در بازار وجود داشته باشد و مردم حس کنند، هر چه می خواهند هست. مردم احساس کنند روند کشور امیدبخش و رو به عالی است؛ دلیلش این است ذخایر استراتژیک را به طور مداوم مراقبت می کنیم.
وی اضافه کرد: کار دوم، قدرت خرید مردم است که به خاطر فشار و مشکلات پایین آمده و امسال ۲۰ درصد به حقوق حقوق بگیران ثابت اضافه کردیم تا مقداری از بار روی دوش آنها کم شود و سال آینده هم برای حقوق بگیران ثابت ناچاریم افزایش دهیم و حتماً حقوق آنها را بالا می بریم.
رییس جمهوری در این بخش از سخنانش به پیش بینی بسته حمایتی از ۱۸ میلیون خانوار که نیاز به مساعدت دارند اشاره کرد و با بیان اینکه این آمار نسبی است زیرا دولت نمی تواند به طور دقیق مشخص کند چند خانوار نیازمند هستند چون بنای سرک کشیدن در زندگی خصوصی و مخصوصاً اقتصادی مردم را ندارد؛ افزود: تصمیم داریم ماهانه غیر از یارانه یک بسته حمایتی در اختیار مردم قرار دهیم و کارت های آنها را شارژ کنیم که مواد ضروری و لازم زندگی را تهیه کنند.
وی با تأکید بر اینکه باید کشور را بر مبنای توانمندی و امکانات خود اداره کرده و ضروریات زندگی مردم را در نظر بگیریم؛ اظهار داشت: روزهای اولی که رییس جمهوری شدم قبل از حکم تنفیذ، یکی از مسئولان نیروی انتظامی مراجعه کرد و گفت در بعضی استان ها ذخایر گندم برای سه روز است! ۲۰ روز اول را شبانه روز وقت برای همین گذاشتم و مداوم کار کردیم تا زندگی مردم عادی شود و تا امروز گندم همیشه در ذخایر ما بود.
روحانی گفت: پس ما باید از یک طرف به مردم اطمینان دهیم و زندگی آنها تأمین شود که این کاری است که دولت بر عهده دارد و دنبال می کن؛. کار دیگر اقتصاد عمومی جامعه است که الحمدلله وضع آن به طور نسبی خوب است زیرا در همه زمینه ها پیشرفت داریم؛ افزایش ۱۵ درصدی فروش مس، افزایش تولید، افزایش فلزات و فروش آن به ۶ درصد بیش از سال گذشته یعنی وضع ما خوب است.
وی افتتاح متعدد پروژه ها در یزد و کرمان را حاکی از وضع قابل قبول اقتصاد عمومی جامعه دانست و با تأکید بر اینکه صادرات را باید بالا ببریم و واردات را آنجا که نیاز نداریم کم کنیم و بتوانیم بازار هدف را اشغال کنیم و روابط تجاری را با دنیا گسترش دهیم؛ خاطرنشان کرد: باید فرهنگ بازار صادرات را بشناسیم و اینها تخصص بازاریابی می خواهد؛ امروز ما در بسته بندی عقب هستیم.
رییس جمهوری یادآور شد: برند امروز بازار دارد و در صادرات باید تلاش کنیم بهترین محصول و بسته بندی و سالم ترین و بااخلاق ترین کار را ارائه دهیم؛ در خارج وقتی شما جنسی را می خرید به آن اعتماد دارید اما در ایران باید انواع قسم ها را خریدار و فروشنده بخورد که اصل است یا نه و یک ساعت وقت تلف می کنیم و آخر هم سرمان کلاه می رود.
وی اضافه کرد: مهم است در زندگی اخلاق باشد؛ در کشور ما لبخند هم اشکال دارد{با لحن استهزاء} اگر اخم کنیم، می شود قاطع و انقلابی و لبخند که بزنید لیبرال و سازشکار می شوید؛ آن اخلاقی که پیامبر عظیم الشأن اسلام و آن سرمایه ای که داده سرمایه اصلی ما فرهنگ اسلام و قرآن و اهل بیت است. به ما یاد دادند چگونه رفتار کنیم. نگاه نکنیم همسایه چی خریده، تجسس در زندگی مردم حرام است. مردم را تکفیر و تقدیس می کنیم. اخلاقی که پیامبر به ما یاد داده و خدا گفته{دنبال کنیم} بعضی از سنن را از خدا یاد بگیرید؛خدا سرّ شما را مکتوم می دارد.
روحانی بار دیگر از برجام گفت که چگونه شبانه روز برای حفظ آن تلاش کرده که نشکند زیرا عده ای فکر می کردند لیوان است که اگر شکست می شود یکی دیگر خرید در حالیکه ۱۴ سال برای آن زحمت کشیده شده و همین کارخانه های مهم افتتاح شده طی روزهای اخیر در یزد و کرمان؛ همه در سایه برجام بود.
وی گفت: آیا برجام چیز بدی بود؟ که به جای یک میلیون بشکه دو میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت بفروشیم؟ رهبران یکی از کشورها به من گفت بعد از برجام به شما حسادت می کنیم زیرا همه صف بستند بیایند ایران. شما چه استعداد و جایگاه و کشوری دارید که دنیا برای شما صف بسته؟ شب و روزم را گذاشتم تا برجام شکسته نشود.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه دشمنی آمد و این لیوان ترک برداشت اما نشکست؛ گفت: اسراییل اعلام کرد فشار چندین ماهه ما بود که ترامپ را وادار به خارج از برجام کردیم و دولت های مرتجع منطقه هم گفتند پول ما بود که او را وادار به خروج کرد؛ ببینید برجام چقدر مهم است که بزرگترین دشمنان ما تندهای آمریکا و اسراییل و ارتجاع منطقه برای آن کار می کنند لذا اگر مشکل داریم از جای دیگر است از دشمنان و بدخواهان است.
وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام ادعا کرد: اما ما دست آنها را از قبل خوانده بودیم و برای همین فوری خارج نشدیم که تحریم جهانی علیه کشور شکل بگیرد و به ۵ کشور دیگر مهلت دادیم و صبر کردیم، هیچکس در دنیا نمی تواند امروز به ما ایراد بگیرد که چرا از تعهدات خارج و فردو را راه اندازی کردید و تا امروز هم نتوانستد ما را به شورای امنیت برگردانند زیرا حساب شده کار می کنیم.
روحانی با تأکید بر اینکه ما راه مقاومت و ایستادگی و کاهش تعهدات برجامی و مذاکرات دنیا و همه درست است؛ افزود: وقتی نیویورک بودم چندین پیشنهاد شد و می توانستم تصمیم بگیرم اما اطمینان به آدمی مثل رییس جمهوری آمریکا کار سختی است و شاید اگر رییس جمهوری دیگری بود در مهرماه انجام می شد؛ البته در اصول به توافق رسیدیم و در روش اختلاف داریم و ما راه مذاکره را رها نمی کنیم و به مذاکره هم اتکا نمی کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با متذکر شدن این مطلب که نکند شیاطین در ماه های انتخابات که به طور طبیعی رقابت دارد و لحن ها بالا می رود تفرقه و اشکال ایجاد کنند؛ گفت: بگذاریم مردم و کاندیداها آزاد باشند و هر کس مردم خواستند رأی دهند؛ می گویند باید احراز کنیم این احراز را دست مردم بدهیم، احراز نهایی را؛ تردیدهای بسیار جزئی که کسی چیزی گفته را کنار بگذاریم. آقایی را برای مسئولیت سنگینی می خواستم بگذارم که از دستگاه های اطلاعاتی خواستیم به ما گزارش دهند؛ یکی از دستگاه های اطلاعاتی گزارشی داد که دارای این اتهام است؛ اتهام بزرگی بود؛ تعجب کردم بعد فهمیدیم اتکا کردند به اینکه او در یک جلسه خصوصی یک شوخی ای کرده بود.
رییس جمهوری ادامه داد:یک مقداری انتخاب را به دست مردم بدهیم، رنگ جنس را لااقل مردم انتخاب کنند؛ مردم ما فهیم و رشید و فداکار و علاقه مند به کشورشان هستند.خیلی به فکر جناح و حزب نباشیم؛ اگر کسی اهل سوءاستفاده و رانت نیست برای مجلس شورای اسلامی انتخاب کنیم که مجلس بهتر و فعال تر باشد.
نظر شما