خانواده مهمترین رکن تقویت فرهنگ کتابخوانی است

محمدپور گفت: خانواده اصلی‌ترین رکنی است که می‌تواند فرد را کتابخوان و علاقه‌مند به مطالعه تربیت کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «محمد محمدپور» امروز در مراسم تجلیل از عوامل برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز اظهار داشت: موضوع کتاب و کتابخوانی بک عنصر راهبردی  و گسترش و تعمیق فرهنگ مطالعه از اولویت‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور و علی‌الخصوص استان، افزود: متاسفانه سرانه‌ی مطالعه به شکل غم‌باری پایین است و در برهه‌ی کنونی، مسئله‌ی کتاب و کتابخوانی و ارتقای سرانه‌ی مطالعه در جامعه به یک اضطرار تبدیل شده و می‌بایست تمام نهادهای متولی با برنامه‌ریزی صحیح و عزمی جدی، ‌فرهنگ مطالعه را ترویج کرده و این رقم را ارتقاء‌ دهند.

وی، فرهنگ را از ارکان زندگی فردی و اجتماعی عنوان کرد و گفت: اصلی‌ترین رکن زندگی فرهنگی نیز،‌ کتاب و کتابخوانی است و این درواقع کتاب است که تعامل‌های سازنده را رقم زده و توسعه را رشد و شتاب می‌بخشد. 

محمدپور تاکید کرد: آگاهی،‌ دانایی و اندیشه در دنیای کنونی محور تعاملات است و همین معناست که توانایی را رقم می زند و به عبارتی جهان آینده متعلق به دانایان و فرزانگان است و می‌بایست خود و فرزندانمان را با سلاح دانش و آگاهی تجهیز کنیم. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، تصریح کرد: در دین مبین و در قرآن کریم و احادیث به کرات بر اهمیت مطالعه و علم‌آموزی و دانش‌افزایی تاکید شده واین امر رسالت ما را خطیرتر می‌کند.

وی خاطرشان کرد: اجرای طرح‌هایی همچون پایتخت کتاب ایران و کشور، جام باشگاه های کتابخوانی، طرح مروجان کتاب، ‌عیدانه و تابستانه‌ی کتاب و هفته کتاب، بهانه‌ای برای عزم عمومی و ملی-اجتماعی در حوزه کتابخوانی است. 

محمدپور تاکید کرد: اگر مردم در معرض پدیده‌های فرهنگی و حوزه‌ی نشر باشند بدون شک در مسیر این جریان قرار گرفته و از آن استقبال می‌کنند. 

وی گفت: تولید کتاب و مواجهه‌ی مردم با این تولید یک چرخه‌ی به هم پیوسته و در امتداد هم هست به طوری‌که اگر کتابخوان در جامعه زیاد شود، انتشارات رونق یافته و به تبع آن مولفان نیز به سمت تولید آثار فاخرتر حرکت می‌کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان،‌ خانواده را مهمترین رکن تقویت فرهنگ کتابخوانی دانست و گفت: خانواده اصلی‌ترین رکنی است که می‌تواند فرد را کتابخوان و علاقمند به مطالعه تربیت نماید و در گامهای بعدی نهادهای آموزشی می‌توانند این فرهنگ را در فرد نهادینه سازند.

وی، همچنین بر لزوم آموزش‌ روشهای مطالعه تاکید کرد و گفت: باید روش مطالعه‌ی مفید به کودکان آموزش داده شود چراکه مطالعه‌ی مفید به انسان هویت بخشیده و برعزت و کرامت فرد می‌افزاید.

محمدپور در ادامه با اشاره به این‌که نمایشگاه کتاب در واقع یک حماسه‌ِ فرهنگی است، به فروش هشت و نیم میلیارد تومانی کتاب در نمایشگاه کتاب سال پیش اشاره کرد و گفت: این رقم در هفدهمین نمایشگاه کتاب تبریز به دوازده میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

کد خبر 855794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha