به گزارش خبرگزاری شبستان، سیویکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان بینالمللی دریانوردی(IMO) روز دوشنبه با حضور هیاتی به نمایندگی از کشورمان در لندن گشایش یافت. در این اجلاس که تا چهارشنبه هفته آینده (۴ دسامبر) ادامه خواهد داشت، هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست «محمد راستاد» معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی حضور دارد.
ایران سال گذشته سندی را در اعتراض به تحریمهای یک جانبه آمریکا در حوزه حملونقل دریایی کشورمان تنظیم و به اعضاء شورای آیمو ارائه کرد که مورد توجه قریب به اتفاق شرکتکنندگان بهغیر از آمریکا قرار گرفت.
به گفته مدیرعامل سازمان بنادر، محتوای سندی که از سوی ایران ارائهشد حاکی از آن بود که محدودیتهای اعمال شده از سوی آمریکا بر صنعت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با روح کنوانسیون تاسیس سازمان بینالمللی دریانوردی مغایرت دارد. وی افزود: این کنوانسیون تاکید بر این دارد که کشورها بایستی به گونه ای عمل کنند که تبعیضاتی متوجه کشورهای دیگر برای فعالیتهای کشتیرانی تجاری نشود و باعث تهدید ایمنی دریانوردی و حفاظت از محیط زیست دریایی شود.
راستاد عنوان کرد: در جمعبندی دبیرخانه سازمان بینالمللی دریانوردی بعد از ارائه این سند و اظهارنظری که کشورهای عضو پیرامون آن مطرح کردند، به این صورت عنوان شد که سازمان بینالمللی دریانوردی از کشورها میخواهد به تعهدات خود به گونه ای عمل کنند که باعث تهدید ایمنی دریانوردی و امنیت دریانوردی و محیط زیست دریایی نشود.
وی افزود: در واقع میتوان گفت جمعبندی دبیرخانه سازمان بینالمللی دریانوردی پیرامون سندی که ما ارائه کردیم در تائید و حمایت آن بود و میتوان به عنوان یک موفقیت برای جمهوری اسلامی ایران در یک عرصه بینالمللی دیگر تلقی کرد.
بر اساس برنامه اعلام شده مدیرعامل سازمان بنادر کشورمان قرار است فردا در اجلاس آیمو سخنرانی کند.
مجمع سازمان بینالمللی دریانوردی که محلی برای اجتماع بزرگ مقامات ۱۷۲ کشور عضو این سازمان است، هر دو سال یکبار در شهر لندن برگزار میشود. در این نشست، عالی ترین مقامات دریایی کشورها دورهم جمع شده و به بررسی دستور کارهای مهم و اساسی در رابطه با ایمنی، حفظ محیط زیست و امنیت در عرصه دریانوردی پرداخته و مهمترین تصمیمات را اتخاذ می کنند.
در حاشیه این نشست بزرگ دریانوردی جهانی، مقامات دریایی کشورمان دیدارهایی نیز با سران عالی دریایی برخی کشورهای صاحب نام در عرصه دریانوردی خواهند داشت و موضوعات مورد علاقه و همکاری و مشارکت در زمینه های حمل و نقل دریایی را به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت./
نظر شما