به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، سیدمحمدحسین بلاغی در نشست خبری خود با موضوع پروژه بازسازی بزرگترین پردیس فرهنگی سینمایی شمالغرب کشور در تبریز با اشاره به اینکه حوزه هنری در کشور، از سال 94 بازسازی سینماها را آغاز کرده است، اظهار کرد: حوزه هنری کشور مالک بیش از 100 سینما در کشور است که در چهار سال اخیر آغاز به بازسازی سینماهای سراسر کشور کرده که بازسازی و راهاندازی پردیس سینمایی قدس تبریز یکی از این پروژهها بوده است.
وی با بیان اینکه هزینهکرد و اختصاص بودجه در حوزه فرهنگ و هنر موجب کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه میشود، افزود: تعریف ما در پردیسهای سینمایی، یک نیمروز فرهنگی است و نه دو ساعت تماشای فیلم، لذا در کنار سینما قدس تبریز، مجموعه هنری مهر و ماه شامل نگارخانه ماه و تماشاخانه مهر را راهاندازی کردیم تا اوقات فرهنگی را افزایش دهیم.
رئیس حوزه هنری آذربایجان شرقی، رکود سینماهای کشور در دهه 70 و 80 را یادآور شد و دلیل آن را دسترسی آسان به فیلمها دانست و گفت: علاوه بر آن، در حوزه سینماداری، زیرساخت مدرن و بهروز ایجاد نکردیم و باعث افزایش رکود شدیم، اما مردم در دهه 90 سینما را صرفا برای دیدن فیلم ندانستند و مشارکت در مسائل فرهنگی و اجتماعی و هنری را در سینما رفتن دنبال کردند.
وی با بیان اینکه پردیس سینمایی قدس تبریز در سال 94 شروع به بازسازی شد که در سه سال در 3 فاز با 3 میلیارد تومان اعتبار، بازسازی به اتمام رسید، ادامه داد: آمار مخاطبان سینما با بازسازی سینما قدس دو برابر شده است، چرا که هدف ما صرفا سودآوری نیست و اقدامات فرهنگی جزو مهمترین اهداف حوزه هنری است.
بلاغی از مهیا شدن سینما 29 بهمن تبریز برای بازسازی خبر داد و گفت: دسترسی راحت و سریع و فعالیت در بافت تاریخی تبریز زمینهساز تبدیل شدن این پردیس به یک مرکز فرهنگی و هنری در تبریز است
وی ادامه داد: این سینما اکنون 2 سالن دارد که پس از بازسازی شامل 5 سالن با ظرفیتهای مختلف از 80 نفره تا 500 نفره خواهد بود که در مجموع صاحب بیش از یک هزار صندلی میشود که در سطح شمالغرب بزرگترین پردیس سینمایی خواهد شد. در روند بازسازی هم تلاش میکنیم از بهترین و بهروزترین امکانات استفاده کنیم که در پخش تصویر از سیستم پروژکتور لیزری نسل جدید و در حوزه صوتی از سیستم دالبی پنج به یک استفاده خواهد شد.
رئیس حوزه هنری آذربایجان شرقی، برآورد اولیه بازسازی این سینما را 8 میلیارد تومان عنوان کرد و بیان کرد: یک سوم آن از منابع استانی و سازمان مدیریت و برنامهریزی و بقیه از منابع معاونت سینمایی حوزه هنری کشور تامین خواهد شد که از هفته آینده روندبازسازی و مقاومسازی این پروژه آغاز میشود. این پروژه یک ساله است و اگر منابع آن زودتر اختصاص یابد، زودتر از یکسال هم میتوانیم به مردم تحویل دهیم.
وی با تاکید بر اینکه در سرانه فضاهای فرهنگی تبریز و استان مشکل جدی داریم گفت: باید به فرهنگ به عنوان اصلیترین مسئله در تقویت سرمایه اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی توجه کنیم.
نظر شما