به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید کمال خزاری، رئیس پژوهشکده علومشناختی شب گذشته (2 آذر) در نخستین همایش یافتههای علوم شناختی در تعلیم و تربیت که در سالن همایش دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، به اهمیت توجه به علوم شناختی در حوزه تعیلم و تربیت اشاره کرد و اظهار داشت: بر این اساس علومشناختی اطلاعات ما را در ارتباط با نحوه یادگیری در تعلیم و تربیت افزایش میدهد.
وی افزود: بیشتر اطلاعات که انسان آن را آموزش میبیند در دوران کودکی و قبل از 2 سالگی محقق میشود که براساس این یافتهها، اکنون پژوهشگران به دنبال بررسی اطلاعات و یادگیری در دوران کودکی و تا قبل از دو سالگی هستند.
رئیس پژوهشکده علوم شناختی با بیان اینکه آنچه که در یادگیری حائز اهمیت است برقراری ارتباط است که با توجه به این موضوع، در حال حاضر یادگیری در اثر ارتباطات معنا میشود، تصریخ کرد: با توجه به اهمیت یادگیری در دوران کودکی اکنون گرایشها به سمت سنین ابتدای و تا قبل از 2 سالگی سوق داده شده است بهگونهای که اکنون و با توجه به یافتههای موجود این گونه اعلام میکنند که از ابتدای تولد، نوزاد دارای درک است و توانایی بالایی برای درک دارد اما به دلیل آن که زبان گفتن ندارد این امر برای ما غیر محسوس است.
وی افزود: یادگیری انسان در بزرگسالی هیچگاه نمیتواند مانند یک کودک باشد چرا که در دوران کودکی مدارهای ذهنی کودک در حال شکلگیری است که این امر در بزرگسالی به سختی و با زحمت حاصل میشود.
رئیس پژوهشکده علومشناختی به آموزش کنونی که در نظام آموزش پرورش صورت میگیرد اشاره کرد و اظهار داشت: در آموزش، رویکرد شناختی هر فرد با خودش مقایسه میشود این در حالی است که با گرفتن امتحان فرد با دیگری مقایسه میشود.
وی افزود: سند علومشناختی اخیر به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید که بر این اساس و با تصویب این مصوبه امیدواریم به زودی ستادهای علوم شناختی نیز تشکیل شود.
گفتنی است، اولین همایش ملی یافته های علوم شناختی در تعلیم وتربیت با محورهای مبانی نظری و چشم اندازها ی علوم شناختی در تعلیم وتربیت، روانشناسی شناختی و تعلیم و تربیت، مغزو اعصاب و تعلیم و تربیت، زبانشناسی شناختی و تعلیم و تربیت، فلسفه ذهن و تعلیم و تربیت،هوش مصنوعی و تعلیم و تربیت ، 2 و 3 آذر در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما