از تدارک مفصل برای هفته پژوهش تا انتشار آثار علوم انسانی به زبان‌های خارجی

برگزاری کنفرانس بین‌المللی «فقه، حقوق و پژوهش‌های دینی»، بررسی پژوهش اثربخش، فناوری ارزش‌آفرین و رونق تولید در همایشی سه‌روزه و برگزاری نشست‌های نقد و بررسی ازجمله اخبار حوزه اندیشه در ۱۹ آذرماه ۹۸ است.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر اخبار این حوزه در نوزدهمین روز از آذرماه ۹۸:

 

بررسی پژوهش اثربخش، فناوری ارزش‌آفرین و رونق تولید در همایشی سه‌روزه

 

 

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در راستای گرامیداشت هفته پژوهش سلسله برنامه هایی را در قالب همایش با شعار «پژوهش اثربخش، فناوری ارزش آفرین و رونق تولید» برگزار می کند.

 

بر پایه این گزارش در مراسم افتتاحیه این همایش که شنبه، ۲۳ آذر برگزار می شود، حجت الاسلام «سعیدرضا عاملی» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره «ظرفیت های علوم انسانی در توسعه ایران با تاکید بر نقشه جامع علمی کشور» سخنرانی می کند.

 

همچنین در ادامه و در قالب پنل دوم با عنوان «پژوهش و دانش محوری»، رضا داوری اردکانی با موضوع اخلاق و علم سخنرانی می کند.

 

اما شنبه عصر نیز پنل «بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» به همت دبیرخانه شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی و دبیرخانه طرح اعتلا برگزار می شود. در این برنامه «جام الله کریمی مطهر» از فعالیت های یکساله شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی سخن می گوید و در ادامه «غلامرضا مصباحی مقدم» با موضوع «افق پیشرفت در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» سخنرانی می کند. همچنین سخنران بعدی این پنل، «غلامرضا اعوانی» است که با عنوان «حکمت اسلامی و افق پیشرفت» به ارایه بخث می پردازد.

 

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اما در دومین روز از این همایش، یکشنبه، ۲۴​ آذر در پنل صبحگاهی با عنوان «پژوهش، ترویج و افق های پیشرفت» میزبان «الهام ابراهیمی»، «حمیدرضا پیرمراد» و «بابک امینی» خواهد بود. همچنین در ادامه «جعفر توفیقی» با موضوع نقش علوم انسانی در توسعه کشور سخنرانی می کند.

 

اما نوبت عصر برنامه روز یکشنبه، ۲۴ آذرماه اختصاص به پنل «ظرفیت ها و موانع سیاسی، اقتصادی پژوهش و افق های پیشرفت» دارد. این پنل با سخنرانی «جلال منتظری»، «نادر سیدکلالی»، «الهام ابراهیمی»، «فرزانه میرشاه ولایتی» همراه خواهد بود. همچنین در ادامه برنامه نوبت عصر پنل دیگری با عنوان «تعامل پژوهشی در سطح بین المللی و افق های پیشرفت» با سخنرانی «سید مصطفی عاصی»، «حسینعلی قبادی»، «سید صادق سجادی»، «احمد پاکتچی»، «مسعود قیومی» برگزار می شود.

 

همچنین ادامه برنامه های عصرگاهی گرامیداشت هفته پژوهش در روز یکشنبه، 24 آذر و در سالن حکمت با حضور «سیده زهرا مبلغ»، «محمدهادی گرامی»، «مهدی اردبیلی» پنل تعامل پژوهشی در سطح بین المللی و افق های پیشرفت برگزار می شود.

 

بر پایه این گزارش، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در سومین روز این همایش و در مراسم اختتامیه که روز دوشنبه، 25 آذر در سالن حکمت برگزار می شود، میزبان «فرهنگ رجایی» و سخنرانی او در باب «ادب و آداب تحقیق» است.

 

همچنین برنامه عصرگاهی روز اختتامیه نیز با سخنرانی «هادی وکیلی»، «مهدی اسدی»، «مهدی اصفهانی»، «سید مصطفی شهرآیینی» و «غلامحسین مقدم حیدری» همراه است.

 

انتشار «گفت‌وگوهای سازنده در حوزه دین و دموکراسی» در قرقیزستان

بنیاد توسعه فرهنگ معنوی «ایمان» در چارچوب طرح پژوهشی «گفت‌وگوهای سازنده در حوزه دین و دموکراسی» با مشارکت موسسه «InternationalAlert » و با مساعدت مالی اتحادیه اروپا نتایج این تحقیق را در قالب کتابی با همین عنوان در 113 صفحه در بیشکک منتشر کرده است.

 

در این کتاب موضوعاتی همچون اسلام هراسی واقعی و تخیلی در بیشکک، دلایل، انواع و عوامل اسلام هراسی، عوامل برداشتی که شهروندان بیشکک از دین اسلام دارند، دیدگاه‌های مسلمانان متدین قرقیزستان در خصوص وضعیت اسلام در این کشور، ارزش‌های ملی قرقیزی به عنوان عامل هویت ساز، زبان‌های دولتی و رسمی، آداب و رسومی که باعث وحدت و همبستگی مردم قرقیزستان می‌شود، نقش رسانه‌های گروهی در انعکاس مسایل دینی و ایجاد گفت‌وگوهای سازنده در حوزه دین و دموکراسی، تأثیرگذاری مراکز دینی در تصمیم گیری ارگان‌های مدیریت‌های محلی قرقیزستان با تاکید بر استان‌های چوی و تلاس این کشور و سایر موضوعات بررسی شده است.

 

بنابر گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این خبر را بخش پژوهش‌های رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان برای خبرگزاری ایبنا ارسال کرده است.

 

کنفرانس بین‌المللی «فقه، حقوق و پژوهش‌های دینی» برگزار می‌شود

 

کنفرانس بین المللی «فقه، حقوق و پژوهش های دینی» به همت شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام - وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اسفند ماه در گرجستان برگزار می شود.

 

 

بنابر این گزارش، محورهاي این همایش به شرح ذیل است:

 

فقه شامل فقه و حقوق خصوصی، فقه و حقوق جزا، فقه و حقوق خانواده، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فقه و حقوق جزا، فقه و مبانی حقوق و اندیشه های امام خمینی(ره)، فقه سیاسی، فلسفه و حکمت اسلامی.

 

ادیان و عرفان شامل الهیات و معارف اسلامی - تاریخ و تمدن ملل اسلامی، عرفان اسلامی، اصول و قواعد فقه و سایر موضوعات مرتبط.

 

حقوق شامل حقوق اساسی، حقوق جزای عمومی، حقوق مدنی، حقوق اداری، حقوق تجارت، حقوق کیفری اطفال و نوجوانان، حقوق عمومی، حقوق بشر، حقوق شهروندی، حقوق کیفری، حقوق اقتصادی، حقوق دادرسی اداری، حقوق جزای عمومی، حقوق بازار سرمایه، حقوق بین المللی عمومی، حقوق سازمان های بین المللی، حقوق بین المللی خصوصی، حقوق سرمایه گذاری خارجی، آئین دادرسی مدنی، آئین دادرسی کیفری، مدیریت قضایی، مدیریت نظارت و بازرسی، مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی، چالش های حقوقی در روابط بین الملل، چالش های حقوقی وکالت در نظام بین المللی، چالش های حقوق اسلام با حقوق بین الملل و سایر موضوعات مرتبط.

 

پژوهش های دینی شامل مطالعات دینی در حوزه معارف اسلامی، مطالعات دینی در حوزه تبلیغات و ارتباطات دینی، مطالعات دینی در حوزه اخلاق و عرفان، مطالعات دینی در حوزه فقه، مطالعات دینی در حوزه فلسفه، مطالعات دینی در حوزه علوم اجتماعی، مطالعات دینی در حوزه علوم سیاسی، مطالعات دینی در حوزه روانشناسی،

 

مطالعات دینی در حوزه مدیریت، مطالعات دینی در حوزه اقتصاد، مطالعات دینی در حوزه حقوق، مطالعات دینی در حوزه تاریخ، دولت، فرهنگ و مطالعات دینی، اصول و مبانی هنر در مطالعات دینی، جایگاه امنيت رواني و اجتماعي در مطالعات دینی، بررسی تطبیقی مبانی حقوقی در مطالعات دینی، بررسی اندیشه های عرفانی امام و رهبری و سایر موضوعات مرتبط.

 

ادیان و صلح شامل زن، دین، صلح، دین، کودک، صلح، جایگاه صلح در دین پژوهی، صلح، ملیت و شریعت، مدیریت اسلامی تبعیض و خشونت و سایر موضوعات مرتبط.

 

علوم انسانی شامل آموزش و پرورش، ادبیات، تاریخ و فرهنگ، الهیات و معارف اسلامی، الگوهای ایرانی اسلامی، جامعه شناسی، مردم شناسی و ارتباطات، مطالعات فقه و حقوق، مطالعات علوم سیاسی، مشاوره و راهنمایی، علوم اجتماعی و فرهنگی، علوم تربیتی و مطالعات رفتاری، هنر و مطالعات معماری و سایر موضوعات مرتبط.

 

علوم اسلامی شامل علوم قرآن و حدیث، الهیات و معارف اسلامی، فلسفه اخلاق و تربیت اخلاقی، اسلام و مبانی علوم انسانی، علوم سیاسی و روابط بین الملل، روان شناسی و علوم رفتاری، مدیریت و اقتصاد، علوم انسانی، سایر موضوعات مرتبط.

 

علوم اجتماعی شامل مردم‌ شناسی، جمعیت‌ شناسی، جامعه ‌شناسی، برنامه‌ریزی رفاه اجتماعی، جامعه ‌شناسی انقلاب اسلامی، مطالعات فرهنگی، مطالعات جوانان، مدیریت خدمات اجتماعی، مدیریت راهبردی فرهنگ، برنامه ریزی توسعه منطقه ای، برنامه ریزی گردشگری، دانش اجتماعی مسلمین، فلسفه علوم اجتماعی، گردشگری مذهبی، مطالعات اوقات فراغت، پژوهش علوم اجتماعی، جامعه شناسی ورزشی و سایر موضوعات مرتبط.

 

الهیات و معارف اسلامی شامل ادیان و عرفان فلسفه و حکمت اسلامی، علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فقه مقارن و حقوق خصوصی اسلامی، فقه مقارن و حقوق عمومی اسلامی، فقه مقارن و حقوق جزای اسلامی، معارف اسلامی و اخلاق، معارف اسلامی و ادیان، معارف اسلامی و تاریخ، معارف اسلامی و علوم تربیتی، معارف اسلامی و علوم قرآنی، معارف اسلامی و کلام، سایر موضوعات مرتبط

 

اقتصاد اسلامی

 

پژوهش و نظریه­‌پردازی در حوزه اقتصاد اسلامی

فلسفه و روش­‌شناسی علم اقتصاد و اقتصاد اسلامی

مطالعات کاربردی اقتصاد اسلامی

بررسی تجربه سایر کشورها در تدوین و اجرای اقتصاد اسلامی

ارزیابی مسائل اقتصادی ایران با ملاحظه رهیافت­‌های اقتصاد اسلامی

طرح علمی چالش­‌های پیش­روی اقتصاد اسلامی و راهکارهای حل آن­ها

تحلیل علمی و تبیین ماهیت و ساختار نظام اقتصادی اسلام

کاوش در باب مسائل نو ظهور در قلمرو فقه اقتصاد

بررسی مقایسه­‌ای مکاتب اقتصادی با بینش و کنش اقتصاد اسلامی

ارائه الگوهای عملی اسلامی در عرصه اقتصاد

مطالعات تطبیقی و نقد مکاتب و نظام­های دیگر اقتصادی

نظام سازی و الگوهای کاربردی و نظریه­‌های علمی در حوزه اقتصاد اسلامی

سایر موضوعات مرتبط

 

مطالعات تمدن اسلامی شامل ماهیت تمدن نوین اسلامی، روش شناسی پژوهش در حوزه تمدن اسلامی، مناسبات علوم اسلامی با علوم انسانی و طبیعی در نگرش تمدنی، مبانی و شاخص های الگوی تمدنی جمهوری اسلامی در مقایسه با الگوهای رقیب، ابعاد تمدنی و هسته مرکزی تمدن نوین اسلامی، مبانی کلامی فقهی سبک زندگی اسلامی در افق تمدنی، مبانی فلسفی کلامی دولت اسلامی از منظر تمدنی، رویکرد تمدنی به بنیادهای نظری شکل گیری جامعه اسلامی، مبانی معرفت شناختی آینده پژوهی تمدن نوین اسلامی، روش شناسی آینده پژوهی تحقیق تمدن نوین اسلامی، مناسبات حکمت و وحی در آینده پژوهی با تمدن نوین اسلامی، آینده پژوهی سبک زندگی در تمدن نوین اسلامی، آینده پژوهی و منطق تحقق تمدن نوین اسلامی، آرمان شهر تمدن نوین اسلامی، عدالت اقتصادی و تمدن نوین اسلامی، نقش و جایگاه اقتصاد دانش بنیان در بعد اقتصادی تمدن نوین اسلامی، تاریخ طب در تمدن اسلام و ایران و سایر موضوعات مرتبط.

 

مطالعات دینداری و علوم دینی شامل دین، نظم و امنیت، ماهیت دین و معنویت، رابطه دین و معنویت، روانشناسی دین، دین مدرن در برابر معنویت، جامعه شناسی دینی، مطالعه تطبیقی ادیان، دین و کیفیت زندگی فردی، دین و کیفیت زندگی اجتماعی، دین و تفکر مثبت، معنویت دینی و غیردینی، اثرات معنویت بر سلامت فردی ،اجتماعی جامعه، معنویت ، تفریح و تفرج، معنویت در اسلام و سایر ادیان، معنویت گرایی و معنویت گریزی در اسلام و ادیان، نقش عبادات در حیات معنوی انسان و سایر موضوعات مرتبط.

 

مهلت ارسال متن كامل مقالات: در حال پذیرش مقاله

تاريخ برگزاري همايش: اسفند 1398

سايت همايش: iccad.ir/fa

تلفن تماس دبيرخانه: 71053199-021

آدرس دبيرخانه: تهران، بزرگراه ارتش، ابتدای جاده لشگرک، ابتدای خیابان نخل، سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور

دفتر مرکزی شبکه دانشگاه های جهان اسلام

محل برگزاري: گرجستان - تفلیس

ایمیل: info@iccad.ir

 

انتشار شماره جدید نشریه «پیام اسلام» به زبان تایی

«مهدی حسنخانی»، رایزن فرهنگی ایران در بانکوک گفت: در آغاز دور جدید انتشار نشریه «پیام اسلام»، موضوع همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان و مذاهب به قلم جمعی از صاحب‌نظران این کشور به صورت مجموعه مقالات علمی و به صورت دیجیتالی (نشریه الکترونیکی) ارائه شد و در دسترس علاقه‌مندان تایلندی قرار گرفت.

 

بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وی اظهار کرد: زندگی مسالمت‌آمیز از دیدگاه ادیان، جهان امروز و نیاز به تعامل بین ادیان و مذاهب، نظریه وحدت اسلامی برای زندگی مسالمت‌آمیز، دیدگاه فلسفه در مورد زندگی مسالمت‌آمیز، ارکان زندگی مشترک بین ادیان از منظر تجربه بودایی، زندگی مسالمت‌آمیز در جامعه چند فرهنگی از جمله عناوین مقالات ارائه شده در این شماره مجله پیام اسلام است.

 

 

بررسی و نقد مذهب اباضیه

 

میزگرد علمی «بررسی و نقد مذهب اباضیه» توسط گروه کلام پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی یکشنبه، ۲۴ آذر ماه جاری با حضور صاحبنظران این حوزه برگزار می‌شود.

 

این نشست با حضور علی‌اکبر ضیایی، نویسنده کتاب‌های «معجم مصادر الاباضیه» و «تاریخ و اعتقادات اباضیه»، حجت‌الاسلام مسلم اکبری، رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در عمان و حجت‌الاسلام محمدصفر جبرئیلی، عضو هیأت علمی گروه کلام پژوهشگاه برگزار می شود.

 

حجت‌الاسلام محمدباقر پورامینی، دبیر علمی این جلسه است.

 

 

بررسی تاریخ اجتماعی ایران به روایت مستند «تازه‌نفس‌ها»

 

نشست چهارم از سلسله نشست‌های تاریخ اجتماعی ایران به روایت سینمای مستند با نمایش مستند «تازه‌نفس‌ها» ساخته «کیانوش عیاری» برگزار می‌شود.

 

نقد و بررسی این مستند با حضور کارگردان اثر، روز چهارشنبه، ۲۰ آذر ساعت ۱۵ تا ۱۸، در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام می‌شود.

 

گفتنی است، در این نشست دکتر «محمدرضا تاجیک»، استاد علوم‌سیاسی دانشگاه شهید بهشتی، «محمدرضا جوادی‌یگانه»، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران به نقد و بررسی این اثر می پردازند، ضمن اینکه حضور در این برنامه برای کلیه علاقه‌مندان آزاد است.

 

 

بنیادهای فلسفه اسلامی در علم سیاست بررسی می‌شود

 

نشست «بنیادهای فلسفه اسلامی در علم سیاست»، با سخنرانی «میلاد نوری» در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.

 

در این نشست که امروز از ساعت ۱۳ تا ۱۵ در سالن کنفرانس این دانشگاه برگزار می شود،‌ مباحث متعددی پیرامون مساله فلسفه اسلامی به ویژه از منظر علم سیاست بررسی می شود.

 

کد خبر 866260

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha