به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شمال استان اصفهان، نشست هماندیشی مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهرهای کاشان و تبریز در سالن کنفرانس شهرداری کاشان برگزار شد.
درآمدزایی پایدار در شهرداریها مورد توجه ویژه قرار گیرد
رئیس شورای اسلامی شهر کاشان در این نشست گفت: کارهای بزرگی در خطه آذربایجان و تبریز انجام شده که باید برای تبادل نظر و استفاده بیشتر از ظرفیتها و تجارب متقابل اینگونه سفرها بیشتر صورت گیرد.
«علی رسول زاده» با اشاره به اینکه فرهنگ و هویت شهری از وجوه مشترک کاشان و تبریز است بیان کرد: تبریز همیشه در مقابل ظلم و ستم مقاومت کرده است و در مواقع ضروری همیشه در صحنه بوده است.
رئیس شورای اسلامی شهر کاشان با بیان اینکه ترافیک شهری امروزه جزو یکی از معضلات شهرهاست و کارشناسان عالی رتبه شهری نظرات متفاوتی در مقوله ترافیک دارند، خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه تقویت زیرساختهای کاشان و تبریز یکی از نیازهای روزافزون این دو شهر است، توسعه حمل و نقل عمومی مورد دیگری است که نقش اساسی در کاهش ترافیک دارد.
رسولزاده با بیان اینکه آمایش سرزمینی و نقشههای جامع تفصیلی یکی دیگر از مباحث و دغدغههای موجود مدیریت شهری کاشان است، عملکرد تبریز در این زمینه را موفقتر دانست.
وی با بیان اینکه نظارت بر شهرداریها موضوع مهم دیگری است که نیازمند عزم جدی و کار کارشناسی است تصریح کرد: برای مبارزه با فساز نیازمند تحقق و توسعه فرآیندهای هوشمندسازی هستیم.
رئیس شورای اسلامی شهر کاشان با اشاره به اینکه مشارکت شهروندی یکی از شاخصهای کلیدی در رشد جامعه است گفت:تبریز در این حوزه که میتواند جذب سرمایه در ساخت و ساز شهری و همچنین اعتمادسازی در جامعه را نیز به همراه آورد تجربیاتی خوبی دارد.
رسولزاده ضمن تأکید بر آیندهنگری و نقش مرکز پژوهشهای شورای اسلامی به موضوع درآمدزایی پایدار در شهرداری نیز اشاره و عنوان کرد: باید در این حوزه با استمرار این گونه هماندیشیها به خصوص در میان شهرهای استراتژیک، نسبت به این امر اهتمام جدی به وجود آید.
تلاش کاشانیها برای محافظت از میراث گذشته
عضو شورای اسلامی شهر کاشان هم در این نشست گفت: تبریز شهری اصیل با مردمانی نجیب بوده که خاستگاه بسیاری از اتفاقات مهم نظیر مشروطه و زادگاه بسیاری از نامآوران مانند ستارخان، باقرخان، شهریار و... است.
«مجید شمس» با تأکید بر پیشینه غنی کاشان، به شاخص ویژه آن نسبت به سایر شهرها اشاره و عنوان کرد: شهرهای تاریخی که الان شهره هستند زمانی پایتخت ایران بودهاند، اما کاشان روندی متفاوت داشته و جایگاه امروزش را مدیون مردمانش میداند.
این عضو شورای اسلامی شهر کاشان افزود: امروز اقداماتی که توسط بخش خصوصی کاشان صورت میگیرد در واقع تلاشی است که برای محافظت از این میراث ارزشمند صرف می شود.
برخی نماهای شهری با تمدن کاشان و تبریز همخوانی ندارد
یک عضو دیگر شورای شهر کاشان در نشست هماندیشی مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهرهای کاشان و تبریز با تأکید بر اقدامات ارزشمند تبریز در زمینه احیای بازار عنوان کرد: با وجود اقدامات مهم صورت گرفته در زمینه احیای خانههای تاریخی، هنوز در حوزه بازار نیازمند اتفاقات جدیدی هستیم.
«حسینعلی وکیل» با اشاره به گامهای مثبت تبریز برای رونق فعالیتهای اقتصادی بیان کرد: کاشان علاقهمند است با بهرهگیری از این تجربیات نسبت به رونق بیش از پیش بازار تاریخی خویش که به دلایل مختلف با کاهش مناسبات اقتصادی مواجه شده، اهتمام داشته باشد.
عضو شورای اسلامی شهر کاشان همچنین با یادآوری برخی آسیبها در زمینه نمای شهری و شهرسازی گفت: اتفاقاتی که در شهرهای تاریخی کاشان و تبریز در زمینه شهرسازی و نمای شهری رخ میدهد، همخوان با فرهنگ و تمدن این دو شهر نیست که این امر نیازمند فرهنگسازی جدی در جامعه است.
وکیل با اشاره به خطرپذیری بالای کاشان و تبریز در برابر زلزله، مقاومسازی بناها و آثار تاریخی این شهرها را یک ضرورت دانست و بر تقویت استحکام عناصر بنا و یکپارچهسازی تأکید کرد.
وی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت دانشگاهها و همچنین ایجاد رشتههای دانشگاهی و تربیت دانشجو تأکید کرد و آن را لازمه تحول در مسیر کنونی فرآیندهای شهرسازی دانست./
نظر شما