به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، وحید جلال زاده، استاندار آذربایجان غربی، شب گذشته (5 آذر) در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با اشاره به دامنه وسیع امر به معروف و نهی از منکر، گفت: این فریضه فقط به امورات دینی تعلق ندارد و بخش های مختلف فرهنگی و اجتماعی جامعه را نیز شامل می شود.
وی با اشاره به اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، اظهار داشت: فریضه امر به معروف و نهی از منکر ضمن توجه به شرایط آن باید در جامعه و بخصوص در ادارات و نهادهای مختلف نهادینه شود چرا که دین مبین اسلام بدان تاکید فراوانی کرده و تاثیر بسزایی در جامعه دارد.
جلال زاده، نسل جوان و حساسیت این نسل را ظرفیت مهمی در اشاعه فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه دانست و تصریح کرد: آموزش و پرورش و دانشگاه ها به عنوان نهادهای تاثیرگذار در جامعه و ارتباط تنگاتنگ این نهادها با جوانان باید توجه بیش از پیش به این امر مهم داشته باشند.
استاندار آذربایجان غربی همچنین با اشاره به آغاز محرم، دهه اول این ماه را فرصت مناسبی برای تزریق معارف دینی در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: محرم دهه آشنایی با معارف خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است که توجه به فلسفه تاسوعا و عاشورا و انتقال مفاهیم این رخداد مهم در جامعه می تواند نقش مهمی در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه داشته باشد که البته نقش علما در این زمینه تاثیرگذارتر است.
وی محوریت جریانات مختلف دینی از جمله عزاداری ها را روحانیت دانست و تصریح کرد: اکثر جریانات منحرف به دلیل عدم استفاده از روحانیت در جامعه شکل می گیرد که این انحراف با حضور علما و روحانیان در کنار دستجات عزاداری برطرف می شود.
جلال زاده با تاکید بر توجه جدی به انحرافات موجود در عزاداری های ایام محرم در زمینه های مختلف از جمله استفاده موسیقی نامناسب و عکس های مختلف که در شان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نیست خواستار برخورد با عوامل آن شد.
استاندار آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است، افزود: ماه های محرم و صفر به دلیل برگزاری جلسات مختلف مذهبی در آنها فرصت خوبی جهت اشاعه نکات مختلف دینی را بوجود می آورد.
جلال زاده همچنین برپایی هر چه باشکوه تر نماز ظهر تاسوعا و عاشورا و مراسم های مختلف در این ایام را خواستار شد.
وی با اشاره به افزایش علایق مردم نسبت به علوم دینی در جامعه، گفت: بعد از انقلاب اسلامی توجه ویژه ای در خصوص ترویج شعائر دینی در جامعه صورت گرفت که از جمله مهمترین آنها توجه به فریضه نماز است، چرا که اقامه نماز بالاترین کارکرد نظام اسلامی در جامعه است.
جلال زاده همچنین با اشاره به استقبال مردم از آیین ها مراسم های مختلف مذهبی و دینی، افزود: مردم ایران اسلامی ثابت کردند که از آیین ها و مراسم های مختلف مذهبی و دینی استقبال می کنند و شرکت پرشکوه آنان در آیین های مذهبی از جمله دعای ندبه و اعتکاف حاکی از این مدعاست.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت اقامه فریضه نماز در جامعه و ظرفیت های مختلف دستگاه های فرهنگی در زمینه ترویج فرهنگ نماز خواستار توجه بیش از پیش مسئولان به این امر مهم در سطوح مختلف از جمله ادارات و نهادهای مختلف بخصوص آموزش و پرورش و دانشگاه ها به عنوان قشر فعال در زمینه امور جوانان و نوجوانان در جامعه شد.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به تخصیص اعتبارات فرهنگی به این امر مهم، افزود: برگزاری جلسات مختلف بین ستاد اقامه نماز استان با دستگاه ها و نهادهای دولتی و رفع خلاهای موجود در امر ترویج فرهنگ نماز در جامعه باید در دستور کار مسئولین استانی قرار گیرد.
جلال زاده اظهار داشت: در اشاعه فرهنگ نماز نباید فقط به اقامه آن در سطوح مختلف بسنده کنیم و بلکه توجه به روح نماز و شرح فلسفه آن جزء ابعاد مهم این فریضه الهی است که باید به آن توجه جدی شود.
وی همچنین خواستار بازسازی و افزایش نمازخانه های بین راهی در استان شد.
علی برزگری، رئیس ستاد اقامه نماز استان در این جلسه با ارائه گزارشی از عملکرد این ستاد در زمینه ترویج فرهنگ نماز در جامعه، گفت: شناسایی فرصت ها، برداشت موانع موجود، تعمیق آگاهی بوسیله ابزارهای مختلف فرهنگی را از جمله برنامه هایی این ستاد در زمینه ترویج فرهنگ نماز در جامعه است.
در این جلسه سرهنگ مهرمند، معاون فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان هم با اشاره به آغاز هفته امر به معروف و نهی از منکر گفت: اجرای 112 برنامه با 72 برنامه ابتکاری و 40 برنامه رادیویی از جمله برنامه های این ستاد در هفته امر به معروف و نهی از منکر است.
پایان پیام/
نظر شما