به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، نشست فعالان حوزه گردشگری امروز (2 دی) با استاندار خراسان جنوبی برگزار شد و فعالان صنعت گردشگری استان در این جلسه که 4 ساعت طول کشید ضمن بیان نقطه نظرات خود، اهم مشکلات و مسائل این حوزه را بیان کردند.
مهمانسراهای ادارات به صنعت هتل داری ضربه وارد میکنند
«سید محمد آذرکار» رئیس جامعه هتلداران خراسان جنوبی و مدیر هتل سه ستاره سپهر بیرجند در این نشست با اشاره پتانسیل ها و ظرفیت های گردشگری استان، گفت: هتل ها، مهمانخانه های شهرها هستند و مسافران و گردشگران اولین محکی که مردمان آن شهر را خواهند زد از رهگذر ویترین هتل ها و مراکز اقامتی است بنابراین باید نگاه ویژه ای به این مهم وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه اسکان و اقامت گردشگران دستگاههای اجرایی مأمورسراها و مهمانسراهایی دارند که گاه خدماتی با کیفیت مطلوب به گردشگران ارائه نمیدهد، گفت: این مأمورسراهای ادارات ضمن اینکه فعالیت استاندارد مراکز اقامتی استان را به چالش می کشند یک رقیب توانمند دولتی را در مقابل مراکز اقامتی قرار می دهد و همچنین میزان اشغال هتل های استان را به حداقل می رساند.
مسیر ورود گردشگران به خراسان جنوبی تسهیل شود
آذرکار با اشاره به هزینه های مالی که مأمورسراها بر ادارات تحمیل می کند، ادامه داد: ما با 50 درصد هزینه تمام شده برای دستگاه های اجرایی آمادگی ارائه خدمات به مراتب باکیفیت تر را داریم.
وی خواستار معرفی بیشتر و شایسته استان در سطح کشور شد و افزود: باید مسیر ورود گردشگران به خراسان جنوبی تسهیل شود.
آذرکار بیان کرد: در حوزه گردشگری یکی از مؤلفههای مهم سهولت سفر و دسترسی به راهها چه زمینی، هوایی و ریلی است که خراسانجنوبی در این زمینه یا کم بهره و یا بیبهره است.
ضریب اشغال هتلهای استان 25.8 درصد است
«مجید میرزایی» عضو جامعه هتلداران استان خراسان جنوبی و مدیر هتل جهانگردی بیرجند نیز در این نشست اظهار داشت: تا پایان شهریورماه امسال ضریب اشغال هتلهای استان 25.8 درصد بوده که اگر این ضریب به کمتر از 25 درصد برسد محکوم به فنا هستیم.
وی با تاکید بر اینکه هتل های استان برای تدوام فعالیت نیازمند حمایت هستند، گفت: هر هتل برای حدود 100 نفر اشتغال ایجاد کرده است.
گلایه از رفتارهای سلیقه ای برای صدور مجور برگزاری مراسم در هتلهای استان
عضو جامعه هتلداران استان خراسان جنوبی با گلایه از اینکه برخی متولیان (اماکن و فرهنگ و ارشاد اسلامی) در دادن مجوز برای برگزاری مراسم ها در هتل ها سلیقه ای عمل میکنند، عنوان کرد: باید استاندارد خاصی تعریف شود تا حداقل به آنچه در این زمینه برنامهریزی می کنیم، برسیم.
میرزایی تاکید کرد: بهترین کار برای کاهش هزینه های اداری برون سپاری خدمات اقامتی به هتل ها است.
گردشگری فرهنگی و هنری در خراسان جنوبی نادیده گرفته شده است
«امیر اکبر پور» یکی دیگر از فعالان حوزه گردشگری استان هم در این جلسه بیان کرد: بخش خصوصی و سرمایه گذاری فقط در بخش کلان دیده می شود و توجه ای به سرمایه گذاران کوچک نمی شود.
وی با بیان اینکه تمام دستگاه های اجرایی باید حمایت از گردشگری را آغاز کنند، گفت: متاسفانه مصوبات فرهنگی و هنری با جغرافیای استان سنجیده می شود و حوزه گردشگری نادیده گرفته می شود و گردشگرانی که به استان می آیند با مصوبات فرهنگی و هنری این شهر همخوانی ندارد در حالی که این اندازه سختگیری در شهرهای دیگر کشور وجود ندارد.
مدیر مؤسسه فرهنگی هنری عرفان با بیان اینکه در گذشته برگزاری کنسرتها و جشنها سبب رونق مراکز اقامتی شده بود، گفت: اما در حال حاضر با تعطیل شدن کنسرتها این زمینه نیز تعطیل شده است.
اکبرپور با تاکید بر اینکه گردشگری فرهنگی و هنری در استان نادیده گرفته می شود، افزود: تخصص ما برندسازی و دیده شدن مجموعه های مختلف گردشگری با برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری است لذا باید گردشگران را با برنامه به استان جذب کنیم.
این فعال حوزه گردشگری استان بیان کرد: مبلغ سنگین نرخ بلیط هواپیما در استان نیز موجب کاهش سفر گردشگران به خراسان جنوبی می شود.
قولهای که بر زمین ماند
« ذوالفقاری» نماینده یکی از هتلهای بیرجند هم در این جلسه با بیان اینکه در شرایط حاضر ایجاد اشتغال بزرگترین جهاد در کشور است، گفت: بخش گردشگری نقش زیادی در ایجاد اشتغال داشته از این رو باید مورد توجه ویژه مسئولان استان قرار گیرد.
به گفته وی در ابتدای شروع به کار هتل کوهستان بیرجند، دستگاههای اجرایی قول ایجاد زیرساختها را دادند اما اکنون 8 سال است که آب خوردن ندارد البته در حال حاضر قولهای مساعدی از سوی شرکت آب منطقهای در این زمینه داده شده است.
ذوالفقاری با بیان اینکه در حال حاضر درصد اشتغال تختهای این هتل 20 درصد است، افزود: در حال احداث استخر این مجموعه هستیم که در این زمینه نیازمند اختصاص تسهیلات هستیم.
ضرورت تدوین سند گردشگری شهرستان ها
«محمد نبیلی مقدم » مدیرعامل آبگرم معدنی هلال فردوس نیز با تاکید بر ضرورت تدوین سند گردشگری شهرستان ها، اظهار داشت: پروسه پیگیری دستگاههای اجرایی برای رفع مشکلات بخش گردشگری به خصوص در شهرستانها طولانی است که در این زمینه باید تمهیداتی اندیشیده شود.
وی گفت: اجرای خط به خط قانون مشکلی را رفع نمیکند بلکه باید به سمت استفاده از ظرفیتهای قانونی برای حل مشکلات بخش گردشگری استان حرکت کنیم.
طرح های گردشگری در پیچ و خم اداری
«مسعود کرباسچی» مدیرعامل کمپ گردشگری کویر نوردی دهسلم نهبندان هم از روند طولانی بروکراسی اداری برای اخذ مجوز در بخش گردشگری انتقاد کرد و ادامه داد: برای احداث یک واحد گردشگری 14 استعلام از دستگاههای اجرایی باید اخذ کنیم که این امر تعداد زیادی از سرمایه گذاران را بی رغبت کرده است.
«احمد کاشانی» نماینده آژانسهای مسافرتی و فعال گردشگری استان با اشاره به جاذبه های گردشگری کویر جهانی لوت، بیان کرد: بخش زیادی از جاذبههای این کویر در خراسان جنوبی قرار دارد اما هنوز هم بسیاری از گردشگران از مسیر کرمان وارد این کویر میشوند.
وی با تاکید بر اینکه استان خراسان جنوبی باید با معرفی بیشتر از لاک ناشناختگی خارج شود، افزود: باید نگاه به حوزه گردشگری توسعه محورتر باشد.
اعتبارات گردشگری متناسب با حوزه گردشگری استان نیست
«بهمنش» رئیس هیئت مدیره انجمن خدمات حرفه ای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری خراسان جنوبی هم گفت: اعتبارات گردشگری متناسب با حوزه گردشگری استان نیست.
وی به نبود محتوای لازم برای گردشگری استان اشاره کرد و افزود: متاسفانه ناهماهنگیهای زیادی بین سازمانها و ارگانها در حوزه گردشگری هستیم.
بهمنش خواستار تسریع در اخذ مجوز برای کمک به سرمایه گذاران بخش گردشگری شد و ادامه داد: کارشناسان برخی دستگاههای اجرایی فراتر از قانون خودسانسوری انجام میدهند و به عنوان مثال برای احداث یک پارک گردشگری ناچار به اخذ 29 استعلام از دستگاههای مختلف شدم!
وی از تعطیلی 2 دفتر خدمات مسافرتی استان به دلیل عدم توانایی پرداخت هزینهها طی دو ماه گذشته خبر داد و عنوان کرد: مشکل اصلی بخش گردشگری دخالت ارگانها و نهادهایی است که این حوزه هیچ ربطی به آنها ندارد.
نظر شما