حوزه توانایی ساخت شخصیت هایی همچون مرحوم محقق داماد را دارد

آیت الله العظمی جوادی آملی مدیریت حوزه را به نخبه شناسی و نخبه پروری وابسته دانست و گفت: حوزه توانایی ساخت شخصیت هایی همچون مرحوم محقق داماد را دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله العظمی «عبدالله جوادی آملی» در همایش آموزگار فقاهت ویژه نکوداشت مقام علمی مرحوم آیت الله «سید محمد محقق داماد(ره)» که از پیش از ظهر امروز(پنجشبه 12دی) در سالن همایش های پژوهشکده علامه طباطبایی(ره) قم آغاز شده است، با بیان این که محافل دینی فراشان، اصول، آموزگاران، راه و هدفی دارد، گفت: فراشان هر حوزه و دانشگاه الهی و محافل دینی و علمی فرشتگان هستند.

 

این مرجع تقلید در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: در روایت داریم فرشتگان برای کسانی که در مسیر دین گام برمی دارد و علم دین می‌ آموزد بال های خود را پهن می‌ کنند، اما نه هرکسی بلکه سید محمد محقق داماد را می‌ طلبد که عمری را روی بال فرشته بنشیند.

 

وی با بیان این که طلاب نباید به طمع پول مال و مقام دنیایی درس بخوانند، گفت: این چنین کسی نمی تواند روی بال فرشته بنشیند، ما به این عالم آمده ایم که اهل ملکوت شویم والا اگر بخواهیم اهل ملک باشیم که با مرغان و حیوانات تفاوتی نخواهیم داشت.

 

آیت الله العظمی جوادی آملی افزود: حوزه های علمیه باید حرف های تازه ای برای گفتن داشته باشد و مطالب مکاتب دیگر را ارزیابی کند، همچنانکه مطابق آیات قرآن کریم، پیامبر گرامی اسلام(ص) را «مهیمن» یعنی آورنده حرف های جدید می‌ خوانیم نه صرفا کسی که پیامبران قبل را تصدیق کند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: امام خمینی(ره) و امثال مرحوم داماد رفتند و چیزهایی را که در دسترس دیگران نبود، به مقدار استعداد خود فهم کردند و به دیگران انتقال دادند.

 

این استاد برجسته فلسفه و تفسیر با اشاره به این که مرحوم داماد دروس سنگینی ارائه می‌ داد، گفت: ایشان همچون سبک کتاب «جواهر» که اثری سنگین است، مطالب را ارائه می‌ داد؛ کلمات ایشان سنگین بود اما از نظم منطقی خوبی برخوردار بود.

 

وی در ادامه با اشاره به پرورش علمای بزرگ حوزوی با وجود شرایط سخت تحصیل علوم دینی در گذشته، تصریح کرد: چرا حوزه ما که امروز از امکانات بیشتری برخوردار است و از فضای علمی بزرگتری برخوردار است نباید همچون این علما از جمله مرحوم داماد فعالیت کند؟

 

آیت الله العظمی جوادی آملی بیان داشت: امام موسی صدر که توانست تحولات عظیمی در دنیای اسلام ایجاد کند از جمله شخصیت های برجسته تاریخ محسوب می‌ شود که تا وقتی در قم بود به صورت مرتب در دروس مرحوم آیت الله العظمی سید محمد محقق داماد شرکت می‌ کرد.

 

وی در بخش دیگری از این همایش با تأکید بر این که علم و کتابت و عالم از ارزش و جایگاه والایی برخوردار هستند، گفت: خون شهید بسیار ارزش دارد ولی در قرآن مجید به آن قسم یاد نشده است اما در قرآن کریم به قلم و مرکب و کتاب قسم خورده که اهمیت آن را نشان می‌ دهد.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم را فرهنگ سازنده جامعه دانست و ابراز داشت: هدف نهایی ساخت نظام و حوزه و دانشگاه و مردم در مسیر مسقیم است؛ بهره ای که نظام و مردم ما از این گونه نشست ها می‌ برد این است که تا ملکوتی نشویم نظام ما نیز در عرض نظام های مادی دیگر است اما اگر بخواهیم پاینده و ماندگار بمانیم باید ملکوتی فکر کنیم.

 

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: وقتی ملکوتی باشیم و الهی فکر کنیم دیگر دزدی و اختلاس و حقوق های نجومی در ما راه نخواهد داشت؛ نظام ما باید در این مسیر حرکت کند تا بتواند پاینده بماند به همین جهت است که هیچ قسمتی از فقه ما بی بهره از مباحث اخلاقی نیست.

 

آیت الله العظمی جوادی آملی با بیان این که حوزه توانایی ساخت شخصیت هایی همچون مرحوم محقق داماد را دارد، گفت: حوزه نباید نهال فروشی کند و طلابی که از علم و استعداد بالایی برخوردار هستند نیز نباید به دنبال کارهای اجرایی بروند.

 

وی، مدیریت حوزه را به نخبه شناسی و نخبه پروری وابسته دانست و افزود: برای قضاوت و امام جمعه شدن و امثال این کارها، طلاب متوسط الاستعداد کفایت می‌ کند اما طلبه های نخبه ما باید دنبال فقاهت، تألیف کتب و تفسیر قرآن باشند.

کد خبر 875477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha