به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علی عرب نژاد» امروز (2 بهمن) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم از جمله طرحهای پیشگیرانه ای است که به منظور شناسایی و تشخیص زودهنگام تنبلی چشم وسایر اختلالات بینایی در کودکان 3 تا 6 سال، درطول سال در پایگاه های دائمی تحت نظارت بهزیستی شهرستانها انجام می شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: برنامه غربالگری و تشخیص زود هنگام آمبلیوپی (تنبلی چشم) و سایر اختلالات بینایی کودکان 3 تا 6 سال در پایگاههای دائمی و غیر دائمی انجام می پذیرد.
عرب نژاد با بیان اینکه پایگاههای دائمی در زمینه غربال بینایی سطح اول کودکان 3تا 6 سال با استفاده از چارت و با دستگاه پلاز اپتیکس در تمام طول سال فعالیت می کنند، افزود: پایگاههای غیر دائمی بصورت ثابت و سیار در سراسر کشور از ابتدای آبانماه آغاز می شود و شامل مهد های کودک آمادگی ها مراکز و خانه های بهداشت است.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر استان خراسان جنوبی، دارای 13 دستگاه غربالگری پلازاپتیکس مجهز و پیشرفته جهت اجرای برنامه می باشد، ادامه داد: همچنین تعداد 44 پایگاه دائمی و 680 پایگاه غیردائمی در استان، درحال ارائه خدمت به همشهریان است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان داشت: همچنین درحال حاضر 45 مجری غربالگری آموزش دیده، 15 مسئول پیگیری، 24 اپتومتریست و 2 چشم پزشک دراستان در اجرای برنامه همکاری دارند.
عرب نژاد به سطوح معاینه اشاره کرد و گفت: سطح اول غربال در پایگاههای دایمی و غیر دایمی بینایی توسط مربیان آموزش دیده و با استفاده از چارت و دستگاه پلاز اپتیکس انجام می شود.
وی عنوان کرد: سطح دوم ارجاع تعدادی از کودکان از سطح اول به سطح دوم و معاینات تخصصی تر توسط اپتو متریست انجام می پذیرد و سطح سوم ارجاع کودکان بیمار و نیازمند به مداخلات درمانی تخصصی (جراحی و ....) از سطح دوم به سطح سوم توسط چشم پزشک صورت می گیرد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته در استان تعداد 47 هزار و 519 کودک در سطح یک غربال شدند، افزود: از این تعداد سه هزار و 142کودک به سطح دو ارجاع شدند.
عرب نژاد بیان کرد: از ابتدای سال 98 تا ابتدای دی ماه تعداد 31 هزار و 764 کودک در برنامه غربال شدند و تا کنون برای 2 هزار و 200 کودک، تشخیص و مداخلات درمانی صورت گرفته است.
نظر شما