به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین سید عباس رضوی، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این مطلب که آخوند خراسانی از برجسته ترین مربیان و استادان حوزه نجف در عصر مشروطه بوده است، گفت: دیدگاه های بکر اصولی، فقهی، بیان شیوا و هوشمندی خاص آخوند خراسانی، جایگاه علمی ممتازی به وی داده بود.
وی افزود: مرحوم خراسانی در تعلیم و تربیت، صاحب مسلک بوده و از این رهگذر، شاگردان بسیار و ممتازی که بخش قابل توجهی از بنیه علمی حوزه های علمیه در سده اخَیر، وامدار اندیشه های آنان است را در حوزه درسی خود پرورش داد.
حجت الاسلام رضوی تصریح کرد: بنابر نوشته شیخ محمد حرزالدین «طلاب فاضل ایران و هند و عراق و دیگر سرزمین های اسلامی آهنگ درس آخوند کردند و از حوزه درسی وی، جمع بسیاری از مراجع تقلید و استادان پر آوازه فارغ التحصیل شدند. و عمده شاگردانش توقیق یافتند به ریاست علمی و کرسی تدریس دست یابند".
بنابر گزارش روابط عمومی و اموربین الملل دفتر تبلیغات اسلامی، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: علامه امین نیز در استقبال گسترده طلاب از درس آخوند نوشته است که «طلاب برای استفاده از مجلس درس آخوند، به وی روی آوردند. بویژه پس از درگذشت میرزا حبیب الله رشتی وشیخ هادی طهرانی تدریس دانش اصول به وی منتهی شد. .... صدها تن از فضلا و مجتهدین در درسش شرکت می کردند و مدرس تبریزی نیز شرکت کنندگان در درس آخوند را بیش از هزار شمرده است.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس، به راحتی می توان ادعا کرد که آخوند از مجتهدان و مربیان جریان ساز و صاحب سبک در عرصه تعلیم و تربیت بوده است که از این رهگذر، شاگردان فراوانی را به جوامع مختلف علمی عرضه داشته است.
ملا محمد کاظم خراسانی (۱۲۵۵ - ۱۳۲۹ ه.ق) مشهور به آخوند خراسانی، فقیه و مرجع تقلید عصر خود بود. او در کنار شیخ عبدالله لاهیجی و میرزا حسین نجل میرزا خلیل رازی تهرانی مشهور به میرزا حسین خلیلی تهرانی و ... از رهبران مشروطیت بود.
پایان پیام/
نظر شما