به گزارش خبرگزاری شبستان، کاظم راست گفتار کارگردانان سینما، گفت: از آنجایی که معتقدم خزاعی در زمینه های فرهنگی همواره مثبت بوده و تجربه های خوبی داشته و دارد امید است با حضور او روح تازه ای در جشنواره دمیده شود و با رایزنی های درست حال و هوای جشنواره از رخوت سالیان گذشته بیرون آید.
این کارگردان همچنین در خصوص مقوله بیداری اسلامی در بخش بین الملل تصریح کرد: پیشنهاد می دهم در زمینه بیداری اسلامی فیلم ساخت شود و زمانی این بخش قابل توجه است که تولید پیرامون آن صورت بگیرد.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم فیلم هایی با محوریت بیداری اسلامی تولید کنیم بسیار خوب و ارزشمند است اما این نکته را در نظر بگیریم که این موضوع کار فرهنگی است و فیلم سازی این طور نیست که به سرعت بتوان در خصوص یک موضوع فیلم ساخت.
راست گفتار اظهار داشت: شاید اتفاقاتی که در لبنان و فلسطین رخ داده است سوژه هایی با موضوع رویکرد بیداری اسلامی باشند که امید است در بخش بین الملل شاهد آن باشیم.
راست گفتار با گلایه از حضور همیشه کارگردانان شاخص و مطرح گفت: حضور فیلمسازان جدید باعث تقویت جشنواره بوده و اتفاق خوب و مبارکی است زیرا فیلمسازان شاخص و برجسته انرژی بسیاری دارند که حضور آنها امکان رقابت رااز فیلمسازان دیگر سلب می کند.
راست گفتار که فیلم سینمایی"چک" را برای جشنواره امسال آماده کرده، خاطر نشان کرد: متأسفانه این موضوع برای ما عادت شده است که همه کارهای ما در دقیقه ی 90 صورت می پذیرد. چند ماه بیشتر باقی نمانده به جشنواره تازه شروع به فیلم برداری می کنند و در نهایت فیلم مناسبی به جشنواره نمی فرستند. در حالی که در مدت زمانی کوتاه و اندک نمی توان فیلم فاخر در خور جشنواره تولید کرد زیرا زمان اندک کیفیت کار را از لحاظ تولید پایین می آورد و به ساختار فیلم لطمه می زند.
جدیدترن اخبار از جشنواره فیلم فجر را در خبرگزاری شبستان بخوانید:
سیروس تسلیمی: نقشه راه کلان سینمای کشور در جشنواره فجر کارشناسی شود
سیروس تسلیمی تهیه کننده سینما بیان کرد: جشنواره بین المللی فیلم فجر مهمترین واقعه سینمایی کشور است که به هر حال کم یا زیاد در دوره های مختلف جدی گرفته شده و از طرف اهالی سینما و مسئولین برگزار شده است.
وی ادامه داد: تمامی زحماتی که اهالی سینما در طول سال کشیده اند درجشنواره فیلم فجر برای نمایش عمومی آماده می شود که این رویکرد از مهم ترین اهداف جشنواره است.
این تهیه کننده همچنین، درخصوص حذف ویدئو رسانه از جشنواره فیلم فجر گفت: باید برای آثار ویدئو رسانه یک جشنواره مستقل و خاص در نظر بگیریم زیرا هیچ گاه، این آثار توان دیده شدن در جشنواره را پیدا نکردند. گرچه این مشکل در خصوص نمایش آثار مستند نیز همواره رخ داده است اما باید شرایطی فراهم شود تا آثار مستند نیز دیده شوند.
تسلیمی درخصوص توازن فیلمسازان حرفه ای قدیمی و نسل جدید فیلمسازان اظهار داشت: باید در جشنواره توازنی برقرار شود تا تمامی فیلمسازان حضور پیدا کنند و سینما نیز حرفه ای است که کارگردانان در اثر سالها فیلم ساختن به جایگاه قدرتمند رسیده اند، گر چه من معتقدم اگر شرایطی فراهم شود تا فیلمسازان جوان و علاقه مند سینما وارد این حرفه شوند، پسندیده است.
وی ادامه داد: باید نقشه راه کلان سینمای کشور به درستی در جشنواره کارشناسی و بررسی شود. زیرا به اعتقاد من سینما شغل عجیبی است وقتی کسی کارگردان می شود دیگر در سینما دستیار کارگردان نمی شود در نتیجه زمانی که دستیار کارگردان بود چهار کار در سال تولید می کرد و الان که به عنوان کارگردان فیلم می سازد شاید بعد از گذشت زمان پنج سال هم نتواند یک فیلم بسازد.
وی در خصوص بیداری اسلامی در بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر افزود: این بخش، از جمله اقدامات بسیار خوب جشنواره فیلم فجر امسال خواهد بود و ایران می تواند خوراک فرهنگی مناسبی از رویکرد بیداری اسلامی برای کشورهایی همچون مصر، تونس و لیبی فراهم کند.
تسلیمی همچنین طی پیشنهادی در خصوص جشنواره فیلم فجر خاطر نشان کرد: یکی از آسیب شناسی های جشنواره این است که سه ماه از اکران فیلم های ایرانی را می گیرد زیرا سالن های سینما و پردیس های سینمایی، میزبان جشنواره می شوند و دیگر فرصتی برای اکران این فیلم ها باقی نمی ماند که باید تعداد سالن های سینمایی کمتری به جشنواره اختصاص دهیم همان گونه که جشنواره های دیگر کشورها در چند سالن سینمایی محدود برگزار می شوند ما نیز باید فقط چند سالن سینمایی را به جشنواره فیلم فجر اختصاص دهیم تا فرصت اکران فیلم های سینمایی را از آنها نگیریم.
رییس حوزه هنری استان اردبیل: با اکران فیلم های فجر در شهرستان ها می توان تعداد سینماروها را افزایش داد
رییس حوزه هنری اردبیل بیان کرد: فیلم سازان جوان حوزه هنری اردبیل موفق هستند و چند فیلم کوتاه ساخته آنها در جشنواره های مختلف برگزیده شده است، بنابراین اکران فیلم های جشنواره فجر در اردبیل می تواند انگیزه های بسیاری را برای جوانان فیلم ساز این استان ایجاد کند. به هر حال وقتی فیلم یک جوان برگزیده شده، نمایش فیلم او در همان استان و در پرده سینما در جشنواره می تواند انگیزه های بسیاری را برای تلاش او در مقاطع بعدی ایجاد کند.
ساسان ناطق در گفت و گو با بخش استانها ی ستاد خبری سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر بیان کرد: جشنواره بین المللی فیلم فجر در کنار ارتباطی که با دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی دارد، انگیزه مثبتی برای رقابت میان کارگردانان است؛ فیلم هایی که بازتابنده هنر، تجربه و تاریخ کشور ایران برای کشورهای دیگر است. به علاوه وقتی فیلمی در بافت فرهنگی یک استان ساخته شده و با فلکلور آن درآمیخته است، در آن استان حتما حجم بالایی از مخاطب را خواهد داشت.وی تاکید کرد: با برگزاری یک جشنواره باید به چندین هدف برسیم یعنی هم مسوولین آثار هنرمندان را می بینند، مردم از آنها بهرمند شود، در عرصه بین المللی آثار ایران را به نمایش بگذاریم و به لحاظ تکنیکی و تکنولوژیکی هنر سینماگران ایرانی را عرضه کینم.
رییس حوزه هنری اردبیل تصریح کرد: در شرایط فعلی به دلیل پخش سی.دی ها، نمایش خانگی و ماهواره سینمارو های کمی داریم و مردم ترجیح می دهند که در خانه فیلم ببینند و البته انگیزه ای را هم برای رفتن مردم به سینما ها ایجاد نکرده ایم.
ناطقی افزود: بنابراین در چنین شرایطی اکران فیلم های جشنواره فجر در شهرستان ها می تواند برای جلب بیشتر مردم به سینما ها بسیار تاثیر گذار باشد و مسوولان باید این موضوع را جدی پیگیری کنند؛ متاسفانه برخی از مسوولان تنها یک موضوع را رسانه ای میکنند اما در بخش اجرایی دیگر آن را پیگیری نمی کنند.
وی توضیح داد: بسیاری از هنرمندان جوایزی را که از جشنواره ها می گیرند را فقط برای پرداخت بخشی از بدهی های ساخت فیلم خود می دهند و ساخت فیلم هم برای آنها دشوار است. در این عرصه نباید فقط به آمار و اعداد بپردازیم بلکه باید عمقی و کیفی به جشنواره فجر پرداخته شود.
رییس حوزه هنری اردبیل درباره امکانات نمایش فیلم این استان برای اکران فیلم های جشنواره بیان کرد: حوزه هنری اردبیل سینما ندارد، اما روز گذشته برای بازدید از سینماهای استان رفتیم. در اردبیل دو سینمای حرفه ای وجود دارد که فضای مناسبی دارند البته شرایط کاملا ایده آل نیست اما این دو سینما می توانند چند روزی کار کنند و رونق داشته باشند و فیلم های جشنواره را به نمایش بگذارند و اینگونه می توانیم سینماهای شهر را پر کنیم.
شایان ذکر است سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر به همت معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری محمد خزاعی از روزهای 12 تا 22 بهمن در تهران و استان های مختلف کشور برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما