فاصله گرفتن از روح قرآن خطری بزرگ در عرصه تلاوت

مدیر گروه تلاوت رادیو قرآن فاصله گرفن قاریان از روح آیات را از خطرات بزرگ خواند و گفت: متاسفانه هیچ یک از دستگاه های سیاستگذار قرآنی به ایجاد سبک جدید تلاوت در کشور توجی و اهتمام ندارند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، احمدلیایی، مدیر گروه تلاوت رادیو قرآن با اشاره به اهمیت ایجاد سبک های جدید در قرائت آیات الهی گفت: رادیو قرآن یکی از مهمترین دستگاه هایی است که اهتمام ویژه ای برای تبلیغ ایجاد سبک های جدید قرائت دارد.

وی ادامه داد: همسو با این رویکرد رادیو قرآن موارد سه گانه پشتکار, گوش موسیقیایی و قدرت نغمه پردازی را در تولید برنامه های مختلف آموزشی و تلاوت رعایت کرده است تا علاقه مندان بتوانند با توجه به شرایط ایجاد شده سبک های جدید قرآئت را ایجاد کنند.

لیایی دور شدن از روح قرآن در تلاوت، توسط قاریان را زنگ خطری برای آن‌ها دانست و تصریح کرد: فاصله گرفتن از روح قرآن توسط برخی قراء زنگ خطری برای آنان است و در تلاوت قرآن باید بیشترین توجه را به روح قرآن داشت و مهم‌ترین مشکل در تلاوت برخی از قاریان کشورمان نیز همین امر دور شدن از روح تلاوت به عنوان خطری بزرگ است.

 

مدیر گروه تلاوت رادیو قرآن ادامه داد: اگر از روح تلاوت فاصله بگیریم نمی توانیم به معنا و مفهوم توجه کنیم و قاری تنها به ظاهر تلاوت خود و نغمه‌پردازی مشغول می شود، اگرچه قاریان به استفاده از شیوه های متنوع قرائت توجه دارند اما تلاش چندانی از سوی آنها صورت نمی گیرد.

وی با اشاره به یکپارچه شدن تمام دستگاه‌های سیاست‌گذار در زمینه قرآن اشاره بیان کرد: ایجاد سبک متفاوت قرائت قرآن در کشور به همکاری سازمان‌ها و نهادهای سیاست‌گذار قرآن نیاز دارد، اما به نظر می رسد در زمینه ایجاد سبک متفاوت قرآن سازمان‌ها و نهادهای دولتی سیاست‌گذار قرآن نه تنها هیچ برنامه‌ای ندارند بلکه در برنامه‌های بلند مدتشان هم جایی برای کمک به ایجاد سبک متفاوت در قرائت قرآن وجود ندارد.

لیایی با اشاره به وجود استعداد‌های جوان در کشور ابراز کرد: ما امروز در امر تلاوت قرآن قاریان ممتاز و برجسته‌ای داریم که حتی در سطح کشور‌های اسلامی هم شناخته شده و مطرح هستند که با تکیه بر همین افراد و کمی هم برنامه‌ریزی برای آینده و ارائه افقی توسط نهادهای مربوطه در این زمینه برای قاریان جوان، می‌توان وارد وادی ارائه سبک متفاوت تلاوت قرآن شد که در حال حاضر من تلاشی در این زمینه توسط نهادها و سازمان‌های مرتبط نمی‌بینم.

 

وی درباره مشارکت مسئولان در ارائه راهکار برای دستیابی به سبک متفاوت قرائت قرآن ابراز کرد: پیرامون کمک‌‌های مسئولان قرآنی باید اول مشخص کرد چه افراد و چه مسئولانی؟ چرا که در حال حاضر یک نهاد مشخص که حرف آخر سیاست‌گذاری نهایی و کلی را در زمینه قرآنی بزند وجود ندارد و هر سازمانی گوشه‌ای از فعالیت‌های مربوط به این امر را در دست گرفته است و انجام می‌دهد.

لیایی افزود: هم اکنون هیچ نهادی به دنبال این نیست که قاریان را در زمینه رسیدن به سبک جدید و متفاوت قرائت قرآن کمک کند و حقیقتاً فعالیت‌های نهادهای قرآنی اینقدر شفاف نیست که بتوانند برای موضوعی همچون ارائه سبک متفاوت قرائت قرآن برنامه‌ریزی داشته باشند.

مدیر گروه تلاوت رادیو قرآن تصریح کرد: سازمان دارالقرآن و سازمان اوقاف و امورخیریه می‌توانند در زمینه ایجاد سبک متفاوت قرائت قرآن بسیار کمک کننده باشند اما این دو سازمان بخش بسیار اعظمی از ظرفیت‌ خود را به بحث آموزش و برگزاری مسابقات قرآنی اختصاص داده‌اند که برای رسیدن به سبک متفاوت قرائت قرآن در کشور این حرکات اگر چه لازم است اما کافی نیست.

 

وی در ادامه به نقش رسانه‌ها در ایجاد سبک متفاوت قرائت قرآن اشاره و عنوان کرد: نقش رسانه‌ها را نباید در این زمینه نادیده گرفت و در این بین بویژه صداوسیما می‌تواند در ارائه سبک متفاوت قرائت قرآن با بسترسازی و جهت‌دهی و ارائه نقش مکمل، کمک کننده باشد و حتی می تواند کلید اولیه این حرکت را بزند.

لیایی با اشاره به همت و تلاش قاریان برای ایجاد سبک متفاوت قرائت قرآن گفت: برای ارائه سبک متفاوت قرائت قرآن سه عامل تعیین کننده وجود دارد؛ نخست قدرت تقلید بسیار بالا چرا که در ابتدای تلاوت همه قاریان مقلد بوده‌اند و بعد با تلاش و پشتکار و همت خود توانسته‌اند به سبک جدیدی برسند، دومین عامل داشتن گوش موسیقیایی قوی یعنی قاری بتواند تمام نغمات و زیر و بم‌هایی که قراء دیگر در تلاوت‌هایشان به کار می‌برند را بشناسد، سومین عامل هم قدرت تنغیم یا نغمه‌پردازی است که در زمینه ایجاد سبک متفاوت قرآن عامل سوم بسیار کمک کننده است.

 

بنابر گزارش روابط عمومی شبکه رادیویی قرآن، وی تصریح کرد: چشم‌انداز ارائه سبک متفاوت تلاوت قرآن در کشور زیاد دور نیست و الان ما از لحاظ تعداد قاریان جوان و افرادی که گرایش به این امر دارند در سطح خوبی هستیم و استعدادهای بسیار زیادی هم داریم که با نغمات قرآنی آشنا هستند اما برخی در تلاوت‌هایشان از روح قرآن فاصله می‌گیرند و بیشتر به ظاهر قرآن که همان نغمات است گرایش دارند که در این زمینه باید آسیب‌شناسی صورت بگیرد و همه ما خوب می‌دانیم که تلاوت قرآن فقط نغمه‌پردازی نیست و علت موفقیت قاریان صاحب سبک هم همین موضوع بوده است که از فاصله گرفتن از روح قرآن دوری جسته‌اند.

لیائی در پایان به توجه مردم به قرائت‌های جدید و نو و متفاوت اشاره کرد و یادآور شد: اگر روزی در کشور شاهد به وجود آمدن سبک متفاوتی در قرائت قرآن باشیم بدون شک می‌توانیم جوانان بسیار زیادی را برای گوش دادن به سبک متفاوت و نو به مساجد بکشانیم و با کمی برنامه‌ریزی زمینه‌های انس گرفتن‌شان با قرآن را فراهم کنیم و همیشه تکرار در هر زمینه‌ای می‌تواند در دوری مردم و دلسرد شدن از آن موثر باشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 93381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha