زیارت با معرفت، درک و باور به جایگاه حقیقی امام است

مسؤول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به معنای زیارت با معرفت سیدالشهدا(ع) در کلام امام صادق(ع) گفت: معرفت در حقیقت باور و درک حرمت و جایگاه امام است که انسان باید آن را بفهمد و لمس کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «نجف نجفی روحانی» در همایش بین المللی مجازی «نهضت حسینی در مکتب امام صادق» که امشب (سه شنبه۲۷خرداد) در مؤسسه رواق تاریخ و اندیشه معاصر برگزار شد، با اشاره به زیارت امام حسین(ع) از منظر امام صادق(ع) اظهار داشت: امام صادق(ع) با روایات فراوانی که نقل کردند در حقیقت زیارت امام حسین(ع) را تثبیت کردند.

 

مسؤول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در عراق بیان داشت: همه زیارت ها در کلام ایشان مقید به جمله «عارفا بحقه» شده است و در حقیقت معرفت یک نوع دانش و فوق بینش است؛ معرفت در حقیقت باور و درک حرمت و جایگاه امام است که انسان باید آن را بفهمد و لمس کند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: معرفت یعنی این که زائر، امام را حی و حاضر بداند و بر این اساس است که بیان ثواب برای جایگاه زیارت امام حسین(ع) مختلف است؛ در روایت داریم که هرکس به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند او را به اعلی علیین می‌ رساند و یا در روایت دیگری آمده است هرکس زیارت امام حسین(ع) برود، گویا خدا را در عرش زیارت کرده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین نجفی روحانی با اشاره به علت اختلاف در بیان اجر و پاداش ثواب زیارت امام حسین(ع) گفت: هر اندازه معرفت زائر بیشتر بشود اجر و پاداش او هم بیشتر می‌ شود و بیان روایات هم به همین دلیل با یکدیگر تفاوت پیدا کرده است؛ در روایت آمده است کسی که به زیارت امام حسین(ع) برود همچون کسی می‌ شود که تازه از مادر متولد است.

 

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان ساخت: نکته دیگری که وجود دارد این است که آن قدر زیارت امام حسین(ع) مهم است که امام صادق(ع) می‌ فرماید: کسانی که عذری ندارند سالی یک مرتبه و اگر غنی هستند باید سالی دو مرتبه به زیارت امام حسین(ع) برود، و در جای دیگری از کلام ایشان متوجه می‌ شویم که امام حسین(ع) مظهر رحمت الهی و رحمانی خدا است.

 

مسؤول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در عراق با اشاره به لزوم الگو گیری و تبعیت شیعه از امام حسین(ع) یادآور شد: همه ما باید به سمت تحول در زندگی و تغییر در رفتار و گفتار خود برویم و یک زائر باید همچون اصحاب امام حسین(ع) رنگ و بوی خدایی به خود بگیرد؛ در روایت داریم که امام حسین(ع) فرهنگشان فرهنگ انسان ساز است، از این رو انسان باید ادب حضور در محضر امام را درک کند همچنانکه امام صادق(ع) بر این مسأله تأکید زیادی دارند.

 

وی با تأکید بر این که اربعین یکی از مصادیقی است که انسان روحیه ایثار و عشق و معرفت را یاد می‌ گیرد، گفت: امیدواریم زائران و کسانی که به زیارت می‌ روند، بدانند که معرفت نقش اصلی را در زیارت دارد.

کد خبر 939779

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha