اجازه دخالت به هیچ فرد و نهادی  در صدور رأی نمی دهیم

حجت الاسلام والمسلمین مظفری با بیان این که سالانه ۲۵۰ هزار پرونده حقوقی و کیفری در محاکم قم رسیدگی می‌شود، گفت: اجازه دخالت به هیچ فرد و نهادی به جز قاضی در صدور رأی نمی دهیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «علی مظفری» در نشست خبری که امروز(یکشنبه ۱تیر) به مناسبت آغاز هفته قوه قضاییه در سالن نشست های دادگستری کل استان قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله شهید بهشتی و دیگر شهدای هفتم تیر ماه و همچنین تقدیر از فعالیت های رسانه های استان اظهار داشت: امیدواریم در آینده بتوانیم از ظرفیت اطلاع رسانی صحیح و شفاف سازی رسانه های استان در عملکرد دستگاه های قضایی استان بهره بیشتری داشته باشیم.

 

مدیرکل دادگستری استان قم افزود: در دوره تحول، آیت الله رئیسی عنایت ویژه ای به شفافیت و اطلاع رسانی دارند و ما نیز تلاش می‌ کنیم تا جایی که قانون اجازه می‌ دهد نسبت به مسائل حقوقی و قضایی اطلاع رسانی لازم را داشته باشیم.

 

وی در ادامه با اشاره به رویکرد دادگستری استان قم مبنی بر معرفی برنامه های این نهاد در هفته قوه قضاییه عنوان کرد: زحمات و خدمات دستگاه قضایی آن قدر وسیع و زیاد است که خیلی قابل بیان نیست و هدف دیگری که در این هفته دنبال می‌ کنیم در قالب بیان زحمات و فعالیت ها، عمدتا جنبه آموزشی قضیه دارد و این که مردم عزیز ما با مسائل حقوقی و مسائل مربوط به دستگاه قضایی آشنا شوند.

 

حجت الاسلام والمسلمین مظفری با اشاره به این که دستگاه قضایی استان با حضور 200 قاضی و 800 پرسنل اداری در حال فعالیت است، گفت: سالانه به صورت میانگین حدود 250 هزار پرونده حقوقی یا کیفری به شورای حل اختلاف و دستگاه قضایی وارد می‌ شود به علاوه این که در برخی سال ها که وارده ها زیاد بوده باید به پرونده های معوق نیز رسیدگی شود.

 

وی بیان داشت: در سال 98 با توجه به دستوری که از طرف رئیس قوه قضاییه به دست ما رسید، همه پرونده های تا پایان سال 97 به صورت کامل رسیدگی شده و تقریبا همه پرونده های باقی مانده مربوط به 98 و 99 بوده است به همین جهت قضات و کارکنان اداری از میان بهترین کارکنان و فرهیخته ترین منابع انسانی بوده و شایسته ترین نیروی انسانی در دستگاه قضایی استان قم فعالیت می‌کنند.

 

مدیرکل دادگستری استان قم در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: قضات استان قم هم از اطلاعات حوزوی و هم تحصیلات عالیه دانشگاهی برخوردار هستند و میزان نقض آراء در دادگستری استان قم خیلی کم است و اگر به صورت میانگین حساب کنیم، کمترین آمار منقوض را در دیوان کشور داریم.

 

وی با بیان این که مرکز آموزش قضات روحانی نیز در استان قم وجود دارد، گفت: برای روحانیون سراسر کشور آموزش های عملی روحانیونی که به قوه قضاییه پس از مراحل سخت، جذب می‌ شوند، در قم صورت می‌ گیرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین مظفری در ادامه سخنان خود با اشاره به استقلال دستگاه قضایی قم خاطرنشان ساخت: حتی در یک پرونده در استان قم چه در شورای حل اختلاف و چه در دادسرا و چه در محاکم بدوی و چه در محاکم تجدید نظر با دخالت غیر قاضی مربوطه، رأی صادر نمی شود و بنده به عنوان مسؤول ارشد قضایی استان هرگز اجاره نمی دهم، هیچ فرد و نهاد و گروهی چه در درون سازمان و چه در بیرون سازمان در رابطه صدور و انشاء رأی دخالت کند.

 

وی با اشاره به برخورد جدی با جرائم خاص در ابعاد مختلف در دستگاه قضایی استان یادآور شد: یکی از اولویت های جدی دستگاه قضایی استان، حساسیت ویژه به برنامه های امنیتی است و اگر جان و مال مردم مورد تهدید باشد به صورت ویژه و فوق العاده رسیدگی می‌ کنیم و به همین دلیل معاونت جرائم خاص نیز راه اندازی شده است.

 

مدیرکل دادگستری استان قم با تأکید بر این که تأکید اصلی ما بر لزوم اجرای سریع احکام جرائم خاص است، گفت: جرائم خاص در بعد مسائل اقتصادی داریم که امروزه خیلی سرزبان ها است و بخش عمده ای از انرژی دستگاه قضایی معطوف به این قضیه می‌ شود و در این استان انشاءالله شعبه رسیدگی به جرائم خاص راه اندازی میشود، این اتفاق افتاده است و پرونده ساینا شیمی اولین پرونده رسیدگی شده در این شعبه است، هرچند اگر مسائل کرونا نبود، چندین ماه زودتر آغاز کار این شعبه را شاهد می‌ بودیم.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که حفظ حقوق مردم و حقوق عمومی از اولویت های اصلی است، ابراز داشت: ما نسبت به این جرائم هیچ گونه رحم و عطوفتی نخواهیم داشت و همه وجوه مردمی و دولتی که برده شده باید به جای خود برگردد و به همین دلیل یک سری نیروهای قضایی معرفی کردیم که در همه پرونده ها به صورت مستمر رسیدگی شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین مظفری عنوان کرد: بر خلاف انتظاری که از این شهر مقدس به لحاظ حضور مضجع حرم مطهر حضرت معصومه(س) و حوزه های علمیه وجود دارد، دشمنان انقلاب برنامه های مختلفی برای از بین بردن عفت عمومی این شهر دارند و ما در این خصوص برنامه های ویژه ای دارد و حضور حداکثری و جدی و همراه با قاطعیت است.

 

وی بیان داشت: ما همانطور که با فساد بیرون سازمان در بخش های مختلف مبارزه می‌ کنیم با فساد در درون دستگاه نیز مبارزه می‌ کنیم هرچند کارکنان ما از پاکدست ترین نیروهای استان هستند ولی اگر برای ما محرز شود که کسی که خلافی مرتکب شده است در جهت سالم سازی محیط کار با جدیت اقدام می‌ کنیم.

 

مدیرکل دادگستری استان قم افزود: تکریم ارباب رجوع یک بعد رسیدگی به موقع به پرونده مردم است و من معتقدم تکریم ارباب رجوع صرفا به معنای بلند شدن جلوی پای فرد و احوال پرسی از آنها نیست، بلکه انتظار از ما این است که کار مردم را به موقع و درست رسیدگی کنیم.

 

وی در ادامه عنوان کرد: امیدواریم در دستگاه قضایی استان قم شاهد یک جریان دادرسی اسلامی باشیم و حمایت قضایی و حقوقی از سرمایه گذاری مشروع است و هرجایی احساس کنیم که مجموعه ای مشغول تولید یا سرمایه گذاری جهت پیشرفت اقتصادی است، تا جایی که در مسیر قانون و مشروع حرکت کنند به صورت تمام عیار از آنها دفاع می‌ کنیم.

 

حجت الاسلام والمسلمین مظفری با اشاره به این که اجازه تعطیلی کارخانه و بیکار شدن کارگران کارخانه را نمی دهیم، اظهار داشت: هرچند طلبکار می‌ تواند اقدام به توقیف کرده و حتی مالک کارخانه شود، ولی روند جریان تولید باید با همان روال طبیعی ادامه پیدا کند.

کد خبر 940948

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha