خبرگزاری شبستان _ اهواز، علی سهری: برای تحقق مهمترین اهداف انقلاب اسلامی باید نگاه دقیقتری به جامعه داشته باشیم، بهترین و مناسبترین راه برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی که اکنون بیش از چهار دهه از آن میگذرد استفاده از ظرفیت مساجد است، مساجدی که روزی بهعنوان سنگر برای پشتیبانی از رزمندگان دفاع مقدس ایفای نقش میکردند و امروز بهعنوان یک جبهه فرهنگی نقش بسیار موثری در جامعه نقشآفرینی میکنند.
ویس یکی از شهرهای استان خوزستان که در دو دهه اخیر از نظر زیرساختی و محیطی شکل متفاوتی به خود گرفته و پس از شهر شدن توانست گام موثری در پیمودن پارامترهای شهری بپیماید؛ فلفسه نامگذاری ویس به دلیل بوده که منقول است این منطقه قدمگاه اویس قرنی یار وفادار پیامبر (ص) است.
در خیابان بازارچه ویس مسجدی قدیمی بهنام امام حسین (ع) وجود دارد که پیشینه آن به روزهای ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بازمیگردد و امروزه بهعنوان مسجد محوری این شهرستان از آن یاد میشود و فعالیتهای مختلفی در سطح شهرستان و حتی استان انجام میدهد.
رئیس هیئت امنای مسجد امام حسین (ع) ویس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار کرد: محل این مسجد در سال 1358 توسط یکی از خیرین شهرستان وقف و بهعنوان مسجد بنا شد، این مسجد بنایی کاملا سنتی و قدیمی داشت تا اینکه در سال 1376 تجدید بنا و تغییراتی در گچبری و رنگآمیزی آن ایجاد شد.
«کریم هواشمی» ادامه داد: این اقدام باعث شد تا نمای مسجد به شکل قابل توجهی تغییر کند و همین امر سبب شد تا در سال 1390 با همت و مشارکت خیرین محل جدیدی بهعنوان خانه عالم، اتاق پایگاه، اتاق کانون فرهنگی، آشپزخانه و سرویس بهداشتی ساخته و بنای این مسجد تکمیل شود.
وی با بیان اینکه از ابتدای تاسیس این مسجد در همان روزهای آغازین انقلاب اسلامی نماز جماعت به امامت حجتالاسلام عبدالامام ویسیپور بهصورت دائم برگزار میشد گفت: کل مساحت مسجد 350 مترمربع بوده که 200 متر آن مربوط به شبستان و نمازخانه مسجد است.
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت حجت (عج) مسجد امام حسین (ع) ویس نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، سال تاسیس این کانون فرهنگی را 1385 عنوان کرد و افزود: در طول بیش از 14 سال فعالیت این کانون امروزه بهعنوان یک نهاد فرهنگی موفق در شهرستان ویس در حال انجام وظیفه هستیم.
«سید محمود مولی» تصریح کرد: این نتیجه همکاری و همراهی پایاپای سه مجموعه هیئت امنا، پایگاه مقاومت بسیج مسجد و کانون فرهنگی است که فعالیتهای موفقیتآمیزی نهتنها در سطح مسجد بلکه در سطح شهرستان و استان انجام میدهند و همکاری مشترک این سه مجموعه منتج به موفقیتهای مختلفی برای شهرستان ویس شده است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای این کانون فرهنگی را در بخشهای قرآنی، ورزشی، اردویی و کمک درسی عنوان کرد و اذعان داشت: مهمترین برنامه پیش رو برای اعضا این کانون توسعه فرهنگ کتابخوانی در میان نوجوانان است؛ ترویج فرهنگ کتابخوانی وظیفه همه مجموعههای فرهنگی است.
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت حجت (عج) ویس با اشاره به اینکه این کانون بیش از 200 نفر عضو فعال دارد اضافه کرد: همه تلاش ما بر این است که بتوانیم جوانان نخبه انقلابی را برای انقلاب اسلامی تربیت کنیم.
وی عنوان کرد: بیش از 18 سال است که صبحهای جمعه دعای ندبه و همچنین زیارت عاشورا، توسل و دعای کمیل بهصورت هفتگی در این مسجد با حضور پرشور اهالی ویس برگزار میشود.
مولی با بیان اینکه جلسات ختم قرآن خانگی ویژه نمازگزاران و اعضا این کانون برگزار میشود ابراز کرد: جلسات قرآن خانگی به صورت هفتگی روزهای دوشنبه در منزل یکی از اعضا برگزار میشود، اما متاسفانه بهدلیل شیوع ویروس کرونا در چند ماه گذشته این مراسم برگزار نشد.
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت حجت(عج) از برگزاری چهارمین دوره مسابقات قرآن و عترت بهمناسبت دهه فجر در شهرستان خبر داد و عنوان کرد: این مسابقات همه ساله همزمان با آغاز دهه فجر در سطح شهرستان با حضور قاریان و مرتلان برگزار میشود که سال گذشته نیز با حضور بیش از 60 شرکتکننده برگزار شد که به نسبت دورههای قبل استقبال مطلوبی صورت گرفته بود.
وی با اشاره به اینکه همچنین به همت اعضای کانون موسسه خیریه خاتمالنبیاء فعالیت خود را آغاز کرده است یاد آور شد: حضور موفق در بازسازی منازل آسیبدیده نیازمندان و همچنین توزیع بستههای معیشتی و ارزاق ماهانه بخشی از فعالیت این موسسه است و قطعا فعالیتهای آن در سال پیش رو توسعه خواهد یافت.
قطعا با انسجام مطلوب سه مجموعه هیئت امنا، پایگاه مقاومت بسیج و کانون فرهنگی هنری مسجد امام حسین (ع) میتوان در سال پیش رو این مسجد را بهعنوان یکی از مساجد موفق در سطح استان قلمداد کرد که این مهم حمایت حداکثری مسئولان فرهنگی استان را میطلبد.
نظر شما