دولت قصد افزایش قیمت گازوئیل را ندارد/امسال نگرانی تامین ارز نداریم

سخنگوی دولت گفت: دولت قصد افزایش قیمت گازوئیل را ندارد و صحبت‌های مطرح شده دراین باره شایعه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «علی ربیعی» امروز (سه شنبه ۱۰ تیر) در نشست هفتگی با خبرنگاران، ضمن تبریک فراسیدن میلاد با سعادت امام هشتم امام رضا (ع)، به سخنان اخیر رئیس جمهور در جلسه گذشته هیئت دولت در خصوص ضرورت همکاری و هم افزایی و کنار هم بودن همه قوا و نهاد‌های کشور اشاره کرد و افزود: بنای دولت بر همکاری صمیمانه، همراهانه و هم افزا برای عبور از شرایط دشوار امروز و پاسخ به نیاز‌ها و حل مشکلات مردم است.

 

سخنگوی دولت تصریح کرد: امروز آثار تخریبی تحریم‌های بی سابقه و هم پوشانی آن با شیوع بیماری کرونا که آثار عظیم اقتصادی، اجتماعی در همه دنیا داشته است و آثار و علائم به حرکت در آوردن جریان‌های نا امن کننده داخل کشور را از سوی بدخواهان مشاهده می‌کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه ما یک وضعیت بی سابقه‌ای را در این دوره تاریخی داریم، تصریح کرد:​ دولت در خط مقدم مقابله با تهدید‌های نظامی، ​ امنیتی و هم فشار بی سابقه و خشن اقتصادی قرار دارد.

 

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه در کنار همه اینها، عملیات روانی گسترده هم در کشور صورت می‌گیرد، گفت: عبور موفق از این مقطع وظیفه ملی همه ماست، امروز باید بیش از گذشته همه قوا‌ها و نهاد‌ها و مردم و نهاد‌های مدنی جامعه در کنار قرار گیرند.

 

ربیعی افزود: ما اطلاع داریم که مشکلات اقتصادی زندگی مردم را دشوار کرده است، فشار‌هایی که دولت در مقابل آن‌ها امروز ایستاده که هم با تحریم و هم با آثار تحریم مقابله می‌کند، این‌ها فشار‌هایی بوده که آثار آن در جامعه هم بیش از پیش هویدا می‌شود.

 

وی همچنین با اشاره به عملیات روانی دشمن، شایعه سازی بر روی موارد مختلف اجتماعی، ​اقتصادی از جمله افزایش قیمت گازوئیل و ایجاد ظن گمان در کشاورزان و نیز حوزه حمل و نقل و برخورد با دلالان که در فضای مجازی پخش شد، گفت:​ ما بار‌ها اعلام کردیم که دولت بنای افزایش قیمت را در بازار ندارد و فیلم منتشر شده برخورد با دلالان مربوط به سال‌های قبل بوده است.

 

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه هر هفته صد‌ها مطلب تولید که به روان جامعه فشار می‌آورد و موجب ایجاد واکنش‌های نگران کننده در مردم می‌شود، افزود: من فکر می‌کنم هوشیاری رسانه ها، سنجیده سخن گفتن همه ما و در کنار هم قرار گرفتن، مسیری است که ما ناگزیریم امروز در کنار هم قرار بگیریم، با اعتماد میان قوا، با اعتماد جامعه با دولت، ​جامعه با جامعه الزاماتی است که باید از این دوران سخت عبور کنیم.

 

ربیعی تاکید کرد: بنای دولت همکاری صمیمانه و متواضعانه با همه قوا و نهاد‌های مختلف و همه کسانی است که می‌توانند اثری در عبور موفق از این بحران داشته باشد و بتوانند دولت و مردم را یاری کنند.

 

وی همچنین با اشاره به اینکه امروز روز صنعت و معدن است، گفت: بحث‌های مفصلی در دولت در مورد برنامه‌های مقابله با واردات و نیز حرکت در جهت افزایش تولیدات داخلی چه در ستاد‌های اقتصادی و چه در جلسات اصلی دولت و سایر شورا‌های دولت، در جریان بوده است.

 

سخنگوی دولت گفت: امسال برای ما بحث صنعت و معدن قطعاً متفاوت‌تر از گذشته است.

 

ربیعی افزود: با فشار‌های تحریم، صنعت ما مسیر‌های جدیدی را در ارتقاء و توسعه پیدا کرده است و ما واقعا نیازمند جهش تولید بوده و هستیم.

 

وی گفت: خوشبختانه با ممنوع کردن واردات بیش از دو هزار قلم کالای وارداتی، شرکت‌های دانش بنیان گسترش پیدا کرده اند و صنعت در عرصه‌هایی که جامعه نیاز داشته به حرکت جهش وار در آمده است.

 

سخنگوی دولت تاکید کرد:​ به رغم فشار‌هایی که امروز در زندگی مردم است و بخش اعظم و تاثیر گذار آن ناشی از تحریم هاست، رشد صنعت و معدن ما آینده نوید بخشی را برای اشتغال و فراوانی کالا پیش روی ما قرار داده است.

 

ربیعی همچنین گفت: به اذعان بسیاری از کنشگران در عرصه تولید، ایران در حال تبدیل شدن به یک کارخانه بزرگ تولیدی است.

 

امسال نگرانی تامین ارز نداریم

 

سخنگوی دولت با اشاره به پیشرفت طرح‌های در دست اقدام دولت گفت: فقط در سال ۹۹، به ارزش ۲/۲ میلیارد دلار طرح افتتاح خواهیم کرد.

 

ربیعی در ادامه نشست هفتگی با خبرنگاران با اشاره به پیشرفت طرح‌های تولیدی اظهار داشت: رشد مطلوب تولید عمده محصولات کلیدی کشور ما در سال ۱۳۹۸ به گونه‌ای بوده است که کنسانتره، آهن اسفنجی، فولاد خام و گندله همه رشد داشته اند و برنامه ریزی که برای سال ۱۳۹۹ صورت گرفته به گونه‌ای است که حداقل ده درصد در فولاد و ۱۲ درصد در مس و ۷۵ درصد در آلومینیوم به رشد برسیم.

 

سخنگوی دولت ادامه داد: سازمان ایمیدرو که کارش را در این دولت آغاز کرد در بخش‌های معدن تمرکز کرد و خوشبختانه در سال‌های ۹۸ و ۹۹ به ثمر نشسته است؛ امروز بخش اعظمی از صادرات ما از همین حوزه صورت می‌گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۹ در مجموع ۲/۲ میلیارد دلار طرح افتتاح خواهیم کرد گفت: در حال حاضر طرح انتقال آب خلیج فارس به استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد دنبال می‌شود؛ ۷ طرح فولاد سازی در حال تکمیل است، ۱۷/۵ میلیون تن کنسانتره و ۱۵/۵ میلیون تن گندله در سنگان از جمله پروژه‌های تحت نظارتی هست که به بهره برداری خواهد رسید.

 

ربیعی با بیان اینکه فشار بر ایران برای فروش نفت و محروم کردن ما از صادرات باعث شد صادرات ما در حوزه صنعت و معدن رشد خوبی داشته باشد، اظهار داشت: اهداف صادراتی ما تاکنون محقق شده است و نگرانی برای تامین ارز در سال ۹۹ نداریم.

 

سخنگوی دولت ادامه داد: ما در سال ۹۹، ۲۰۰ طرح با ۱۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری که فقط ۴۰ هزار شغل مستقیم ایجاد می‌کند اجرا خواهیم کرد؛ این طرح‌ها هم هدف جایگزینی واردات دارد و هم زنجیره ارزش را تکمیل می‌کند همچنین صادرات غیر نفتی را افزایش می‌دهد و فناوری‌های نوین را بازسازی می‌کند. ۲۶ درصد سرمایه گذاری‌ها نیز در مناطق محروم و کم برخوردار صورت گرفته است.

 

وی در ادامه با اشاره به پیشرفت‌ها در حوزه تولید دارو حتی داروی بیماری، چون سرطان افزود: وزیر بهداشت هم در جلسه گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا گزارش داد که در تولید واکسن کرونا هم گام‌های موفقی برداشتیم و جزء کشور‌هایی هستیم که مراحل اول را در تولید واکسن با موفقیت دنبال کردیم.

 

سخنگوی دولت همچنین اعلام کرد: ۷۱ هزار و ۲۰۰ طرح که پیشرفت ۲۰ تا ۸۰ درصدی داشته نوید بیش از ۲ میلیون شغل تا ۱۴۰۰ را به ما می‌دهد.

 

ربیعی با تشریح وضعیت کشور از نظر شیوع ویروس کرونا گفت: هر هفته حداقل در سه کمیته فرعی و یک جلسه اصلی دولت موضوع کرونا را دنبال می‌کند؛ آمار مبتلایان از مرز ۱۰ میلیون مبتلا عبور کرده و ۵۸۰ هزار مرگ و میر هم بر اثر این ویروس ثبت شده است.

 

وی ادامه داد: گزارش‌ها نشان می‌دهد استان‌هایی که وارد پیک (اوج شیوع) شده اند آمار جان باختگان را بالا برده اند. استانی مثل خوزستان به یک ثبات نسبی رسیده، اما وضعیت کاملا بازگشت پذیر است؛ در ستاد کرونا مهمترین عامل پیک‌های جدید عادی شدن کرونا برای مردم است.

 

ربیعی گفت: رفتار‌های غیر بهداشتی و پرخطر مردم و عدم مراعات در برخی واحد‌های ارائه دهنده خدمات عمومی باعث افزایش آمار شده؛ در برخی از شهرستان‌ها و محلات هم یکی از علل، پنهان کردن بیماری توسط افراد بوده است. بررسی‌ها نشان داد برچسب زنی در مورد بیماران که خودشان قربانی هستند سبب پنهان کردن بیماری شده لذا رسانه‌ها باید کمک کنند تا در این زمینه فرهنگ سازی صورت بگیرد.

 

اجباری شدن ماسک برای اماکن عمومی و مناطق قرمز و نارنجی

 

سخنگوی دولت گفت: با توجه به اینکه دستورالعمل‌های بهداشتی در برخی مناطق کشور رعایت نشده است، ماسک اجباری می‌شود.

 

ربیعی در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به این که دستور العمل‌های بهداشتی در برخی نقاط کشور ۲۰ درصد تنزل داشته است، افزود: در این مرحله ناچاریم که برای اجرایی کردن دستور العمل‌های بهداشتی و نظارت بیشتر، تصمیمات جدیدی اتخاذ کنیم که از روز ۱۵ تیر استفاده از ماسک در اماکن سرپوشیده عمومی و در مناطق قرمز و نارنجی اجباری است.

 

وی گفت: در مناطق سفید نیز با تشخیص وزارت بهداشت استفاده از ماسک اجباری خواهد بود، همچنین توزیع ماسک در مترو اجباری است، با همکاری شهرداری و وزارت صمت توزیع ماسک ارزان قیمت نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه خوشبختانه ظرفیت ماسک صنعتی در کشور به ۵ میلیون رسیده است، افزود: ماسک ارزان قیمت هم اکنون در برخی نقاط به فروش می‌رسد که باید گسترش پیدا کند.

 

ربیعی گفت: بحث نظارت عمومی گسترش پیدا خواهد کرد و مردم از طریق سامانه شکایت ۱۹۰ می‌توانند اطلاعات خود را درباره رعایت نکردن مراکز اعلام کنند و وزارت بهداشت نیز با همکاری قوه قضائیه گشت‌هایی را خواهد داشت که بتوانیم نظارت خود را افزایش دهیم.

 

وی افزود: بهداشت محیط کار با دقت بیشتری دنبال می‌شود، بازرسان بیشتری در این زمینه به کار گرفته شده اند، همچنین ارائه دهندگان خدمت نیز موظفند از تاریخی که ماسک اجباری می‌شود از ارائه خدمات به افرادی که مراعات نمی‌کنند، خودداری کنند.

 

سخنگوی دولت گفت: تلاش‌هایی که ما تاکنون صورت دادیم بر این مبنا بوده که وارد موج دوم نشویم، فعلاً تمرکز ما بر روی استان‌هایی است که وارد پیک می‌شوند و یا اساساً پیک کرونا را تجربه نکرده اند، ما باید بدانیم که با توجه به مشکلاتی که کرونا بر اقتصاد کشور وارد کرده است، ناگزیریم زندگی بهداشتی همراه با کرونا را هر روز بیش از گذشته تمرین کنیم و ارتقا دهیم.

 

ربیعی افزود: قابل فهم است که خستگی هر روزه روحی و روانی از کرونا قابل درک است، اما راه حل در رعایت نکردن دستور العمل‌های نیست.

 

وی گفت: باید با خویشتن داری در میان مدت و درازمدت کشور را تبدیل به جامعه سلامت محور و مراقبت حداکثری را راهنمای عملی در جامعه کنیم، نباید دستاورد‌هایی را که پرستاران و پزشکان و کارگران بخش درمان با فداکاری و سختی انجام داده اند از دست برود بلکه باید استمرار پیدا کند.

 

سخنگوی دولت افزود: عادی سازی و سهل انگاری، دستاورد‌های ما را قطعاً از بین می‌برد، درخواست داریم که همه به پویش ماسک بپیوندند.

 

ربیعی در خصوص تصمیمات دولت در هفته گذشته هم گفت: به مرزنشینان ما اجازه داده شد برای جلوگیری از قاچاق و هم کمک به زندگی شان بتوانند از فرآورده‌های نفتی صادرات داشته باشند، خوشبختانه با تصمیمی که در دولت گرفته شد، از ابتدای سال ۹۹ دولت ۴۵۰ میلیون لیتر به ساکنان روستا‌های مرزی تا شعاع ۲۰ کیلومتر اختصاص خواهد یافت و ساماندهی آن بر عهده وزارت نفت خواهد بود، ۲۰ درصد ارزش ریالی کل صادرات را به مرزنشینان خواهیم داد که از این ۲۰ درصد ۸۰ درصد به حساب مستقیم خانوار‌ها واریز خواهد شد و ۲۰ درصد نیز برای اشتغال و توسعه کار‌های حمایتی در این مناطق خواهد بود.

 

عرضه اولیه هولدینگ سیمانی تامین اجتماعی؛ فردا در بازار بورس

 

سخنگوی دولت اعلام کرد: سهام هولدینگ سیمانی تامین اجتماعی فردا در بازار سرمایه عرضه اولیه می‌شود.

 

ربیعی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات دولت برای تقویت بازار سرمایه و جدید‌ترین عرضه سهام در این بازار گفت: شرابط پذیرش در بورس تسهیل شده به نحوی که زمان پذیرش، حداکثر به یک ماه کاهش یافته است.

 

وی افزود: یکی از انتقاد‌ها به ما همین بود که پیشتر در جلسات سخنگویی گفته بودم که در گام دوم به سمت واگذاری صندلی‌های مدیریت خواهیم رفت و بر همین اساس عرضه بلوکی سهام پالایشگاه تبریز به میزان یک صندلی مدیریتی را در آینده خواهیم داشت.

 

سخنگوی دولت، عرضه بلوکی یک صندلی مدیریتی شرکت سرمایه گذاری امید وابسته به بانک سپه را اقدام دیگر در بازار سرمایه دانست که زمینه سرمایه گذاری بسیار را فراهم می‌کند.

 

ربیعی همچنین درباره بورس املاک گفت: یکشنبه آینده نخستین جلسه تاسیس این بورس برگزار می‌شود و بنابر این است که فعالیتش را از همین ماه آغاز کند و افراد می‌توانند سرمایه شان را بیاورند و حتی با خرید متری، در بورس املاک سرمایه گذاری کنند که این به مهار نقدینگی بیشتر کمک می‌کند.

 

وی با تاکید بر این که همگان باید از وارد کردن آسیب روانی به بورس اجتناب کنند افزود: مدیریت اقتصادی بازار سرمایه نیز به عهده دولت است و باید کمک کنیم که بورس را شاداب نگه داریم.

 

سخنگوی دولت همچنین درباره اقدامات دولت برای حمایت از مستاجران گفت: تصمیم گرفتیم مدت کل قرارداد‌های مربوط به املاک مسکونی استیجاری که اعتبار آن تا پایان مهر بود در صورتی که میان موجر و مستاجر توافق نشد تا یک سال دیگر تمدید شود.

 

ربیعی افزود: همچنین تصمیم گرفته شد میزان افزایش اجاره بها برای تهران ۲۵ درصد، برای ۱۰ کلان شهر تا ۲۰ درصد و برای سایر شهر‌ها تا ۱۵ درصد باشد.

 

وی تاکید کرد: بازار خرید و فروش​ مسکن مانند یورو و دلار است که عرضه می‌شود، اما خریداری ندارد و گاهی قیمت‌ها فقط اثر روانی دارد در مسکن نیز با چنین پدیده‌ای مواجه بودیم برای رصد و نظارت بر بازار مسکن در حوزه خرید و فروش و اجاره الزامی شد که کل معاملات خرید، فروش، پیش خرید، پیش فروش و اجاره در سامانه ثبت املاک و مستغلات، درج و کد رهگیری دریافت شود.

 

سخنگوی دولت افزود: این فرایند مدتی بنابر عللی متوقف شده بود که با اتخاذ این تصمیم بسیار کمک می‌شود که هم آمار و اطلاعات به ثبت برسد و هم افزایش نرخ‌ها به منطق اقتصادی برگردد.

 

ربیعی گفت: ما تصمیمات دیگری نیز برای ساماندهی بازار مسکن داریم که اجرای آن منوط به تامین اعتبارات لازم است همچنین در صددیم که وام‌هایی در قالب بسته‌های حمایتی به شماری از مستاجران از نظام بانکی پرداخت شود که در حال پیگیری و تمهید آن هستیم.

 

وی همچنین تکمیل مسکن مهر را از دیگر اقدامات دولت برای ساماندهی بخش مسکن دانست و به نقل از وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: تا پایان سال ۹۹ به سمت اتمام واحد‌های باقی مانده از مسکن مهر می‌رویم و صرفا ۷۰، ۸۰ هزار از این واحد‌ها که با دعوای حقوقی مواجهند باقی می‌ماند که آن هم تکمیل و واگذار می‌شود.

 

سخنگوی دولت تاکید کرد:​ ما به هیچ عنوان به مسکن سازی نقد نداشتیم بلکه نقد ما به این بود که در محله‌هایی که این واحد‌های مسکونی ساخته می‌شود مسائل اجتماعی مراعات نمی‌شد یا در جا‌هایی زیرساخت‌ها آماده نبود.

 

ربیعی افزود: ما بنا داشتیم که واحد‌های مسکن مهر را تکمیل کنیم و این کار را کردیم البته گاهی در برخی شهرها، هزینه‌های زیرساخت‌ها بسیار بیشتر بود و بخشی از منابع دولت به سمت تکمیل آن رفت.

 

بدون تردید ایران خط مقدم مبارزه با تروریسم در منطقه است

 

سخنگوی دولت گفت: بدون تردید ایران خط مقدم مبارزه و جلوگیری از تسری جریان تروریستی در منطقه و جهان بوده است.

 

ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص تعیین مصادق تروریسم از سوی دولت آمریکا و اینکه آیا اصلا این دولت صلاحیت چنین اظهارنظری را دارد یا نه؟ تاکید کرد: دولت آمریکا نه در یک موقعیت قانونی و نه در موقعیت اخلاقی قرار دارد که ترسیم کننده مصادیق تروریسم باشد.

 

ربیعی با اشاره به اینکه هیچ مرجع جهانی نیز چنین اختیاری را به دولت آمریکا نداده است، تصریح کرد: ما فکر می‌کنیم و دنیا هم شاهد است که دولت آمریکا نه تنها از گروه‌های تروریستی و حامیان تروریسم حمایت کرده بلکه خود نیز تروریست است و واضح‌ترین وجه تروریست بودن آنها، ترور سردار شهید ما سلیمانی است که در یک کشور دیگری وی را شهید می‌کنند و بعد ادعا و اعلام می‌کنند.

 

سخنگوی دولت، هدف دولت آمریکا را اعمال فشار به مردم ایران به بهانه‌های مختلف دانست و به اصحاب رسانه توصیه کرد: کتاب خاطرات بولتون را مطالعه کنند و در این کتاب اسنادی وجود دارد که اوهام ترامپ را نشان می‌دهد که مدعی است من با فشار، مقامات ایران را وادار به تسلیم در برابر خواسته‌های خود می‌کنم.

 

ربیعی با تاکید بر اینکه ما بزرگترین دشمن گروه‌های تروریستی و افراطی در منطقه بوده ایم و هزینه سنگینی نیز در این مبارزه پرداخت کرده ایم، گفت: اگر آمریکا از تروریسم حمایت نمی‌کرد، لازم نبود صد‌ها هزار نفر از مردم منطقه بی خانمان شوند و جان خود را از دست بدهند.

 

وی بخشی از گسترش تروریسم را سیاست‌های دوگانه آمریکا دانست و گفت: بدون تردید عامل جلوگیری از جریان تروریستی در منطقه و تسری آن به دنیا، ایران بوده است.

 

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه ما هزینه زیادی در این باره داده ایم، گفت: سردار سلیمانی امنیت آورترین فرد در منطقه ما بوده است.

 

وی همچنین ادعا‌های آمریکا و نیز مسائل داخلی این کشور را گواه بی اساس بودن سخنان مقامات آمریکایی دانست و گفت: نه تنها ایران بلکه دنیا در مقابل یک پدیده نامتعادل قرار گرفته است.

 

ربیعی گفت: ما استقلال و عزت کشور خود را حفظ می‌کنیم و حتما نیز از این مقطع عبور خواهیم کرد.

 

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص دستورالعمل اجرایی استفاده اجباری از ماسک در کشور نیز گفت: اینکه از نظر قضایی تخطی از این دستورالعمل شامل چه مقرراتی خواهند شد، در ستاد ملی کرونا در دست بررسی است، اما در اولین گام ارائه خدمات به تخطی کنندگان صورت نخواهد گرفت.

وی افزود: اگر فردی که از ماسک استفاده نمی‌کند، سوار مترو و یا هر وسیله نقلیه شود و یا در جا‌هایی که مسئول و مالک دارد، مراکزی همانند پاساژ‌ها و جا‌های مختلف، اجازه ورود داده نخواهد شد.

 

وی تصریح کرد: حکم قضایی در مورد افرادی که از ماسک زدن خودداری و دیگران را قربانی می‌کنند در حال بررسی است و اعلام خواهد شد.

 

وی افزود: به افرادی که از ماسک استفاده نکنند خدمات ارائه نخواهد شد و حتما از ورود این افراد به ادارات و مراکز نیز جلوگیری خواهد شد.

 

سخنگوی دولت همچنین هنجار شکنی بهداشتی در زمینه رعایت مسائل مربوط به کرونا را ناشی از خستگی آثار روانی کرونا دانست و گفت: مردم به سرعت با اعلام خطر‌هایی که صورت گرفته است بار دیگر بالای ۸۰ درصد مراعات را تجربه خواهند کرد./

کد خبر 944477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha