برای افزایش نرخ رشد کشور نیازمند سرمایه گذاری از جمله سرمایه گذاری خارجی هستیم

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برای سرمایه گذاری و افزایش نرخ رشد کشور نیازمند سرمایه گذاری از جمله سرمایه گذاری خارجی هستیم و چون چین مازاد منابع دارد از این جهت برای ما مهم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «علی آقامحمدی» درباره سند همکاری های 25 ساله ایران و چین در گفتگو با بخش خبری 21 شبکه یک سیما افزود: در 15 سال آینده چین از نظر اقتصاد و برخی فناوری ها رتبه نخست جهان را خواهد داشت و در سال های گذشته در ایجاد زیرساخت ها برای ما کوتاهی نکرده است و حتی در تحریم ها کانالی برای جلوگیری از قطع شدن روابط ایجاد کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برای سرمایه گذاری و افزایش نرخ رشد کشور نیازمند سرمایه گذاری از جمله سرمایه گذاری خارجی هستیم و چون چین مازاد منابع دارد از این جهت برای ما مهم است.
 
آقامحمدی با بیان اینکه بازار چین برای ما اهمیت دارد و 10 درصد مردم چین سرمایه ای بیش از اروپایی ها دارند، افزود: کالاهایی که در گذشته به اروپا صادر می شد باید این کالاها به بازار چین ارسال شود.
 
وی گفت: سند همکاری اقتصادی ایران و چین در همه حوزه های برنامه ریزی اقتصادی ما ازجمله نفت و گاز، صنایع الکترونیک، حوزه های دانش بنیان و ... است.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید ظرفیت تولید نفت کشور را برای حذف نشدن از بازار نفت به حدود 10 میلیون بشکه برسانیم و در این زمینه به مشتری راهبردی نیاز داریم، افزود: چین یکی از بزرگترین مصرف کنندگان نفت و از مشتری های راهبردی ما در این زمینه است.
 
آقامحمدی گفت: البته در روابط اقتصادی، توافقات و همه برنامه ریزی ها؛ راهبرد ما خام فروشی نیست.
 
وی درباره دلایل تأخیر اجرایی شدن سند همکاری های 25 ساله ایران و چین افزود: عده ای چشمشان به غرب بود و گمان می کردند غربی ها راه را باز می کنند اما متوجه شدند این نگاه اشتباه است و عملکرد غرب نیز این را ثابت کرد.
 
آقامحمدی گفت: اکنون کسانی که می گویند با غرب و ترامپ حرف بزنیم ؛ کم فروغ و کم تعداد شده اند.
 
وی افزود: در مقطعی برای اجرای این سند پیش رفتیم اما در حالی که بسیاری از زیرساخت ها طراحی شده و ساز و کارها آماده بود، عده زیادی مانع شدند.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در آن زمان قرار بود موضوع سایناشور منابعی در حدود 200 میلیارد دلار را در خود داشته باشد اما جلوی کار را گرفتند.
 
آقامحمدی افزود: در سال 89 همه کارها در این زمینه انجام شد اما دولت وقت با برداشت اشتباهی که داشت مانع اجرای آن شد.
 
وی گفت: البته غربی ها و انگلیسی ها و برخي هم در داخل بسیار فعالند که این میدان باز نشود.
 
آقامحمدی با بیان اینکه روسیه و چین محورهای کلیدی برای روابط هستند، افزود: اکنون همه متوجه شده اند ضعف روابط با شرق کار اشتباهی بوده است و به این نتیجه رسیده اند که باید با کشورهای این منطقه کار جدی انجام دهیم./
کد خبر 945532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha