به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، خوش اخلاقی صفت نیکو و پسندیده ای که نزد تمام ادیان و در تمامی جوامع و بین همه اندیشمندان به عنوان یک مولفه پیشرفت فردی و اجتماعی مطرح بوده است.
این صفت نیکو نیازی به هزینه، تخصیص اعتبار، آموزش های زیاد و کسب مهارت زیادی ندارد بلکه افراد با در درون خود دارای ویژگی های مثبتی مثل حسن خلق هستند و باید این ظرفیت را تقویت کنند و مهارت خود را افزایش دهند.
خوش اخلاقی مایه خیر و برکت، طول عمر، افزایش دوستان و کاهش دشمنان می شود و افراد دارای این خصوصیت اخلاقی در پیشرفت کاری خود بسیار موفق و یک شاخص قابل توجهی برای اطرافیان آن ها محسوب می شود.
جامعه ای که مردم آن این خصوصیت اخلاقی را بیش از سایر جوامع داشته باشند، موفقیت و پیشرفت بیشتری را به دلیل افزیش تعاملات اجتماعی خواهند داشت و در بین مردان و زنان آن ها اختلافات کاهش و دوستی ها رشد پیدا می کند.
در جامعه اسلامی با توجه به اینکه پیامبر اسلام الگوی بازر اخلاق هستند باید به این موضوع بیشتر توجه کنند اما برخی مواقع بد اخلاقی، عصبانیت و رفتارهای غلطی از این قبیل به دلیل عدم کنترل هیجان های منفی مشاهده می شود که باید مهارت ارتباطی در بین مردم آموزش داده شود.
خوش اخلاقی و خوش رویی افراد متدین الگوی خیلی خوبی برای جذب به آموزه های دینی، مساجد و مراکز فرهنگی است و افراد در مسجد پس از ارتباط با خداوند و معصومین(ع) باید اخلاق بهتری را در خود ایجاد کنند تا مردم از دوستی و معاشرت با آنان ابراز خوشحالی داشته باشند.
انسان وقتی با خدا و معصومین(ع) گفتگو می کند حس خوبی بدست می آورد پس باید آن را با لبخند و خوش رویی به مردم جامعه انتقال دهد و به افزایش دوستی ها و کاهش تفرقه کمک کند.
*حسن خلق با اهل خانواده و در کار ضروری است
مرجع تقلید عالم تشیع گفت: حسن خلق با اهل خانواده و در کار و معاشرت با مردم یک امر ضروری است و مایه برکت در زندگی می شود.
آیت الله العظمی «حسین مظاهری» دریکی از درس های اخلاق با اشاره به حسن خلق به عنوان یکی از مولفه های مهم دینی و اسلامی، افزود: حسن خلق با خانواده و اطرافیان از نگاه دینی و مذهبی به عنوان یکی از مولفه های تکمیل دین است.
وی ادامه داد: افراد در جمع خانوادگی، معاشرت اجتماعی و در شغل و حرفه خود با مشتری و همکاران باید اخلاق نیکو و پسندی داشته و بد رفتاری و توهین نکنند.
رئیس حوزه علمیه اصفهان بد رفتار و بدخلقی را گناه بزرگ اعلام کرد و گفت: زن و مرد در خانه نسبت به همدیگر با خوش رفتاری برخورد کنند و بداخلاقی و توهین را کنار بگذارند و این چنین رفتارهایی را در عمل به فرزندان خود بیاموزند.
وی به طلاب و روحانیون نیز رعایت ادب و خوش رویی را توصیه کرد و یادآورشد: مفاهیم دینی را با اخلاق نیکو به دیگران آموزش بدهند و اختلاف بین مردم را با خوش رویی رفع کنند.
آیت الله مظاهری خاطرنشان کرد: در امر به معروف و نهی از منکر، توصیه به رعایت قانون باید رفتارمان را اصلاح و با خوش رویی و برخورد خوب عمل کنیم و نسبت به افراد توهین و بد رفتاری نداشته باشیم.
*خوش اخلاقی آرامش را افزایش می دهد
استاد روانشناس با اشاره به نیاز اعضای خانواده و معاشرت اجتماعی به اخلاق خوب گفت: خوش اخلاقی و حسن خلق آرامش را در محیط خانواده و جامعه افزایش می دهد.
«احمد پدرام» در خصوص خوش خلقی و خوش اخلاقی افزود: پدر و مادر با رعایت این اصل چگونگی و اهمیت این موضوع را به فرزندان خود آموزش می دهند.
وی ادامه داد: زن و مردم باید همدیگر را درک کنند و در رفتار خود خوش اخلاق و با حوصله برخورد کنند.
پدرام با بیان اینکه در برخی از خانواده ها و یا در رفتار اجتماعی فقط مشکلات دیگران را می بینند، تصریح کرد: بداخلاقی و عدم عذرخواهی از همدیگر بابت اشتباهات نا آرامی را در جامعه و خانواده افزایش می دهد و افراد نسبت به همدیگر احساس بدی پیدا می کنند.
وی با تاکید بر اینکه با حسن خلق قادر به حل مشکلات هستیم خاطرنشان کرد: رفتار خوب برای افزایش کیفیت زندگی لازم است و نباید برای دست یابی به این مولفه به دنبال ثروت اندوزی باشیم چرا که پول و ثروت راه کسب خوشی نیست و با حسن خلق این مهم دست یافتنی است.
کم رنگی حسن خلق، تعارضات خانوادگی را افزایش داده است
رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: کم رنگی حسن خلق در بین اعضای خانواده ها تعارضات را افزایش داده است.
حجت الاسلام «محمد قطبی» افزود: خوش اخلاقی زن و مرد با همدیگر در پیشرفت زندگی و کاهش مشکلات نقش دارد اما رفتار غلط و بدخلقی موجب آسیب می شود.
وی ادامه داد: افراد دارای اخلاق نیکو علاوه بر وضعیت زندگی خوب، در جامعه نیز دوستان و آشنایان نسبت به آن ها علاقه و محبت دارند.
قطبی خاطرنشان کرد: فرهنگ جامعه ما به موضوع اخلاق توجه خاصی دارد و باید به این موضوع اهمیت و جلوه خاصی داد و خوش رویی را ترویج دهیم.
نظر شما