باید ارتباط و تعامل با کانون های فرهنگی و هنری مساجد را بازتعریف کنیم

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در نشست شورای اداری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان بر بازتعریف ارتباط و تعامل با کانون های فرهنگی و هنری مساجد تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ «حسین فرخنده» امروز چهارشنبه در نشست شورای اداری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی، حضور نیروهای خلاق و با فکر و با دغدغه در این نهاد را از ویژگی های بارز این مجموعه نام برد و گفت: اعلام پیشنهادات و نظرات و حتی انتقادات به ستاد مرکزی تهران چه بسا کارگشای بسیاری از مشکلات و مسائل مرتبط با کانون ها شود.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی بر خودآگاهی و آگاهی از فعالیت هایی که در بدنه کانون های فرهنگی و هنری مساجد انجام می شود و رصد تأثیری گذاری آن تأکید کرد و گفت: هرقدر ارتباط ما با کانون های مساجد بیشتر شود، این اثرگذاری هم به مراتب بیشتر خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه برای رسیدن به نتیجه مطلوب و اثرگذاری بیشتر ما باید ارتباط و تعامل با کانون های فرهنگی و هنری مساجد را باز تعریف کنیم، پیشنهاد داد: شیوه نامه ای تدوین شود که در آن نحوه ارتباط گیری با کانون ها در حوزه های مختلف از جمله اطلاع رسانی، کتابخانه ای، ساماندهی و ... تعریف و تبیین شده و بر اساس آن، برنامه ها عملیاتی شود.

 

فرخنده با مهم ارزیابی کردن رصد فعالیت های همه کانون ها حداقل در ماه یک بار چه به صورت مجازی و یا حضوری و در قالب بازدید و سرکشی از کانون ها، اضافه کرد: در هر فعالیتی یک سری ریزش و یک سری رویش وجود دارد و این کاملا طبیعی است ولی هنر ما باید این باشد که بتوانیم رویش ها را تقویت کنیم.

 

وی فعالیت کانون های تازه تاسیس را یک رویش دانست که می تواند با جذب نیروهای جوان و فعال به فعالیت های مسجدی، قدم های مثبتی در راستای ارتقای فعالیت ها و شاخص ها بردارند.

 

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه در حوزه فعالیت های کانون ها نباید صرفا به حوزه سخت افزاری توجه نشان داد، تفکر مسجدی و نیروهای جوان را به عنوان سرمایه های اصلی مسجد نام برد و گفت: شناسایی نیروهای مستعد در مساجد بسیار می تواند کمک حال ما باشد.

 

وی بر ارتباط دو سویه با کانون ها و برجسته سازی و برندسازی فعالیت های شاخص تأکید کرد و افزود: به طور مثال حوزه کتابخوانی از جمله بخش هایی است که کانون ها می توانند در این حوزه ورود کرده و طرح های «هر مسجد یک کتابخوان» یا «هر مسجد یک کتابدار» را برندسازی کنند.

 

فرخنده به برنامه ششم توسعه که بر اساس آن باید در تمام مساجد شهری و مساجد روستایی بالای هزار نفر جمعیت کانون فرهنگی و هنری فعال شود هم گریزی زد و گفت: با توجه به اینکه بر اساس این برنامه ما باید تا پایان سال 50 کانون دیگر به آمار 372 کانون موجود اضافه کنیم، باید تلاش شود در حد توان و بضاعت این مهم محقق شود.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی همچنین کسب رتبه برتر خراسان شمالی به عنوان برگزیده فهما در حوزه «فضای مجازی و رسانه» را مایه مباهات دانست و گفت: البته نباید در این افتخار متوقف شد بلکه باید تلاش کنیم ضمن حفظ این موفقیت ها، آنها را تقویت کنیم.

 

«هاشم شیرازیان» مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی هم در این نشست گفت: خراسان  شمالی در حوزه «فضای مجازی و رسانه»، در میان استان‌های هشتگانه و شاخص نخستین رویداد ملی فهما برگزیده شد.

 

 وی به اولویت های ستاد در راستای رصد فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد اشاره کرد و در این راستا بازدید از فعالیت های کانون ها به صورت هفتگی و بررسی مشکلات را از جمله اولویت ها نام برد و افزود: اوقات فراغت، طرح تابستانه فهما و بحث قرآن و نهج البلاغه از دیگر برنامه های در حال اجرا و پیگیری است.

 

شیرازیان به انعقاد تفاهم نامه با معاونت هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های سرود و تئاتر هم اشاره  و اظهارامیدواری کرد با اختصاص اعتبار لازم، این مهم هم اجرایی شود.

 

مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی، طرح سه شنبه های تکریم و راهکار را از دیگر برنامه ها معرفی کرد و با اشاره به گام دوم فهما که قرار است در رواق های تعریف شده انجام شود، افزود: در این بخش هم کانون های فعال معرفی و تقدیر می شوند.

 

در این نشست هر یک از پرسنل ستاد و خبرگزاری شبستان هم به بیان نظرات و دیدگاه های خود در راستای ارتقای فعالیت های کانون ها پرداختند.

 

 

کد خبر 959719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha