تعطیلی واحدهای صنعتی در استان سمنان شیب نزولی دارد

آلبویه با اشاره به اینکه ۹ واحد راکد استان سمنان در سال جاری به چرخه تولید بازگشت گفت: با وجود فشارهای اقتصادی شدید، تعطیلی واحدهای صنعتی شیب نزولی پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان،«حسن  آلبویه» به مناسبت روز صنایع کوچک در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه : ۱۰۷ واحد صنعتی راکد استان از سال ۹۶ تا پایان تیر ۹۹ به چرخه تولید بازگشت گفت: با وجود فشارهای اقتصادی شدید، تعطیلی واحدهای صنعتی شیب نزولی پیدا کرده است.

 

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان با اشاره به برخی از عامل تعطیلی برخی واحدهای تولیدی در شرکت شهرک‌های استان سمنان مانند سوء مدیریت، اختلاف شرکا و مسائل بانکی اظهارداشت: بنگاه‌های اقتصادی بدون فعالیت در شهرک‌های صنعتی به مانند خانه‌های خالی در اقتصاد کشور می‌مانند که باید نسبت به تعیین تکلیف آن‌ها اقدام کرد.

 

به گفته وی، ۹۰ درصد واحدهای صنعتی کوچک استان سمنان در شرکت شهرک‌های صنعتی واقع شده است.

 

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان با بیان اینکه صنایع کوچک می توانند زنجیره های ارزش و تامین صنایع بزرگ را تکمیل و پیشگام توسعه صنعتی کشور باشند اضافه کرد: توسعه صنعتی در کشورهای توسعه یافته با صنایع کوچک رخ داده و ویژگی خاص این صنایع هم آن است که انعطاف‌پذیری آن‌ها بالا است و می‌توانند شرایط را بهتر تغییر و تطبیق دهند.

 

وی با اشاره به اینکه هم اکنون که شرایط بسیار سخت اقتصادی در سطح کشور وجود دارد اظهارداشت: شرایط کنونی اقتصادی حتی در زمان جنگ نیز نبوده است اما به کمک همین مدیران واحدهای صنعتی به خصوص صنایع کوچک توانسته ایم شرایط تهدیدهای جدی اقتصادی مرتبط با کشور را به فرصت های جدی بدل کنیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آلبویه درخصوص جایگاه و اهمیت صنایع کوچک بیان کرد: در سال جاری که به نام جهش تولید نامگذاری شده در حقیقت یک تغییر پارادایم در سطح ملی در حال رخ دادن است و آن اینکه اقتصاد ما از اقتصاد نفتی به یک اقتصاد مولد غیر وابسته به نفت تغییر می‌کند که در این زمینه صنایع به خصوص صنایع کوچک دارای اهمیت هستند.

 

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان با اشاره به اینکه برای اولین بار در تاریخ بعد از نفت ایران، اقتصاد بدون نفت در حال رخ دادن است و از سوی دیگر تحریم‌های بسیار هوشمندانه ای علیه ایران اسلامی رخ داده در نتیجه باید تولید ملی و جهش تولید در کشورمان افزایش یابد، گفت: این تغییر در فضای آرام نیز دشوار است چه برسد به اینکه کشورمان با چنین فشارهایی روبرو باشد که تاریخ اقتصاد دنیا آن را به یاد ندارد.

 

آلبویه به سیاست‌های حمایتی دولت از صنایع کوچک نیز اشاره کردوافزود: حمایت از سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف تولیدی و صنعتی لازمه توسعه اقتصادی استان سمنان است.

 

وی از واگذاری ۶۱ هکتار زمین شهرک‌های صنعتی استان سمنان برای احداث واحدهای صنعتی، در سه ماهه سال جاری به متقاضیان و سرمایه گذاران خبردادوگفت: در مدت مشابه سال گذشته ۲۹ قرارداد واگذاری در هشت هکتار زمین منعقد شد که مقایسه آمارها بیانگر افزایش واگذاری زمین و تعداد واحدهای جدید در شهرک‌های صنعتی استان سمنان است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آلبویه افزایش تقاضا برای شهرک‌های صنعتی را نشان از توجیه‌پذیری تولید داخل  دانست وبیان کرد: رشد هفت برابری واگذاری زمین و تعداد واحدهای جدید در شهرک‌های صنعتی نشان می‌دهد که علاقه سرمایه‌گذاران و سرمایه‌داران برای ورود به تولید بیشتر شده و این اتفاق همچنین در ۱۰ استان اول صنعتی کشور مشابه استان سمنان رخ داده است.

 

آلبویه با بیان اینکه یک هزار و ۴۳۷ طرح صنعتی در سطح استان سمنان وجود دارد، بیان کرد: این طرح‌ها دارای پیشرفت‌های متفاوتی از یکدیگر هستند و ۶۶۰ هکتار اراضی شهرک‌های صنعتی استان را اشغال کرده‌اند این طرح ها به دلایل متفاوت از سال‌های قبل انباشت سرمایه داشته اند اما راه اندازی نشده اند در نتیجه این واحدها اصلا راه‌اندازی نشده‌اند که بخواهند تعطیل شوند در نتیجه محاسبه آن‌ها به عنوان واحد تعطیل صحیح نیست.

 

مدیرکل شهرک‌های صنعتی استان سمنان توضیح داد: از ۶۶۰ هکتار اراضی اشغال شده توسط این صنایع، ۲۶۷ هکتار زمین خالی هستند، ۶۴ هکتار زمین خالی با دیوار کشی، ۱۳۴ هکتار نصب سوله، ۱۱۵ هکتار نصب ماشین آلات است که امیدواریم تکلیف این واحد ها روشن شود چرا که به تولید نرسیدن این واحد های صنعتی نیز ضرر است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 959921

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha