واحد فهرست نویسی نسخ خطی در کربلا

فرایند تحقیق نسخ خطی از وظایف و مسئولیت های مهم مرکز تراث کربلا وابسته به بخش امور معارف اسلامی و انسانی آستان قدس عباسی، به عنوان مرکز متخصص در زمینه احیای میراث فکری و فرهنگی شهر حضرت سید الشهدا امام حسین (علیه السلام) به شمار می رود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الکفیل، فرایند تحقیق نسخ خطی از وظایف و مسئولیت های مهم مرکز تراث کربلا وابسته به بخش امور معارف اسلامی و انسانی آستان قدس عباسی، به عنوان مرکز متخصص در زمینه احیای میراث فکری و فرهنگی شهر حضرت سید الشهدا امام حسین (علیه السلام) به شمار می رود.

 

این مرکز گامهای بزرگی در این زمینه برداشته و بواسطه آن موفقیت هایی را در انجام این وظایف کسب نموده است. این موفقیت ها از طریق انتشار بسیاری از تالیفات و تحقیق بسیاری از نسخ خطی صورت پذیرفته که این شهر و اسرار آن را که تاریخ و مورخان سعی در امحای آن داشتند، مورد بررسی قرار دادند.

 

احسان الغریفی، رئیس این مرکز در مصاحبه با شبکه جهانی الکفیل عنوان داشت، فهرست نگاری در اقدامات تحقیق نسخ خطی شریان اصلی آن قلمداد شده و رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند. زیرا فرایند فهرست نویسی مراحل متعددی را شامل می شود و نخستین مرحله آن دستیابی نسخ خطی و جستجوی نسخه های مشابه آن در صورت موجود بودن است.

 

در همین زمینه، محمد جاسم الموسوی، مسئول واحد فهرست نویسی درباره جزئیات بیشتر فعالیت این واحد گفت، این واحد مسئولیت فهرست نویسی و جمع آوری زندگی نامه ویژه دانشمندان کربلای معلی اعم از کسانی که در آنجا متولد شدند، تحصیل یا تدریس کردند یا در این شهر درگذشتند و جستجوی نسخ خطی آنها در اماکن مختلف را به عهده دارد. فرایند جستجو یا از طریق مراجعه مستقیم به مکان وجود نسخه خطی یا جستجو از طریق اینترنت در کتابخانه های موجود جستجو و نیز نامه نگاری با کتابخانه های ویژه و تحقیق و بررسی تا دستیابی به همه نسخه های خطی که قصد تحقیق آن را داریم است. در ادامه نسخه خطی را بررسی می کنیم و اینکه آیا امکان چاپ آن وجود دارد یا خیر؟ سپس کسب اطمینان از تاریخ نسخه، نوع خط، اسم ناسخ و تحویل آن به برادران شاغل در واحد تحقیق.

 

وی افزود: ما توانسته ایم تعدادی از پروژه های مهم در زمینه فهرست نویسی را اجرا کنیم این پروژه ها به شناخت میراث و آثار علمای کربلا کمک می کند؛ از جمله (فهرس إجازات علماء الحائر، فهرس نساخ كربلاء، وفهرس مطبوعات أعلام الحائر) همچنان فعالیت ما برای تکمیل فهرست های جدید درباره نسخه های کربلا ادامه دارد.

 

الموسوی تاکید کرد، همکاری وسیعی میان واحد فهرست نویسی نسخ خطی وابسته به مرکز تراث کربلا و مرکز تصویربرداری و فهرست نویسی نسخ خطی وابسته به کتابخانه و بخش نسخ خطی آستان قدس عباسی وجود دارد.

 

برای کسب اطلاع از مهمترین فعالیت های مرکز می توان از آن در استان کربلا (منطقه البلديّه/ شعبه مقابل ساختمان هتل بيت الجود/ نزدیک موسسه المعصومين الأربعه عشر) بازدید یا از طریق لینک ذیل: http://www.mk.iq آن را دنبال نمود.

کد خبر 960152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha