به گزارش خبرگزاری شبستان کردستان، مصائب امام حسین(ع) و اهل بیتش در این راه آنقدر عظیم و جانسوز است که اگر همه ایّام محرم هم از آن گفته شود باز هم نمیتوان حقّ مطلب را به درستی ادا کرد.
ماه محرم ماه ایثار و از جان گذشتگی، ماه حماسه و شجاعت است ماهی که بدون شک عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدلله الحسین(ع) در این ایام از افضل قربات و احیای خون آنان مایه نجات در دنیا و آخرت است.
همه برای محرمی دیگر آمادهاند، عزاداران سیاه پوش شدهاند و فضای معنوی ادارات و حال و هوای شهر خبر از آمدن محرم میدهد.
پرچمهای سیاه زینت بخش سردرب خانهها و کوچه و معابر است و صدای نوحه از بلندگوی هیئات مذهبی برپاست.
بیشک رشد در این ایام، در پرتو عزاداری شکل میگیرد، گرچه کرونا همچنان زندگی مردم را دستخوش تغییر کرده و بسیاری از اماکن مذهبی و آئین های معنوی را به تعطیلی کشاند اما امسال محرم متفاوتتر از سالهای قبل برپاست.
امشب نیز در نخستین شب ماه محرم الحرام حسینیه سنندج میزبان برگزاری مراسم محرم با رعایت پروتکلهای بهداشتی بود.
مراسمی که بدون توزیع نذری و همراه با پوشش ماسک توسط عزاداران و با حفظ فواصل اجتماهی با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین حسینی از اساتید حوزه علمیه قم و مدیحهسرایی دریایی از مداحان کردستانی برگزار شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان با اشاره به دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا درباره برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و صفر گفت: تمامی برنامه ها نباید بیشتر از یک ساعت باشد و هر هیات مذهبی باید در سامانه بیرق ثبت نام کرده و هر مراسمی را که می خواهند برگزار کنند در این سامانه ثبت نام نمایند.
حجتالاسلام احمد حاتمیان اعلام کرد: همچنین کارگروه استانی و کارگروه های شهرستانی ویژه ایام محرم و صفر برگزار می شود تا در شهرستانها نیز با توجیه هیئات مذهبی زمینه برگزاری هرچه بهتر برنامه های عزاداری ایام محرم متناسب با دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا فراهم شود.
در دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا درباره برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و صفر امسال، در بخش مربوط به ضوابط اجرای این مراسم در شهرها با توجه به روند بیماری آمده است، برگزاری مراسم دارای مجوز کارگروه بند پنج دستورالعمل صرفا در اماکن و فضاهای باز با رعایت فاصله گذاری (از هر طرف حداقل دو متر) و تجمعات حداقلی انجام گیرد و دستهروی عزاداری نیز ممنوع است.
در این دستورالعمل استفاده از ماسک ضروری و مراسم سینه زنی و زنجیرزنی (با زنجیر شخصی) در محل مراسم بدون جابجایی مجاز است.
همچنین امسال نذورات برابر نکات مندرج در دستورالعمل بهداشتی مرتبط صرفا در قالب مواد غذایی خشک و یا خام توزیع میشود و برپایی هر نوع ایستگاه های صلواتی توزیع نذورات و چای (موکب ها، خیمه ها، چادر و ...) در تمامی استان ها و شهرستانها ممنوع است.
شکی نیست وظیفه پیروان امام حسین(ع) و شیعیان آن حضرت، عمل به سیره و رفتار ایشان است. چراغ فروزانی که اباعبدالله الحسین(ع) روشن کرد، روشنایی بخش راه پیروان او شد. بنابراین، دوستداران و شیفتگان آن حضرت وظیفه دارند با عزاداری و سوگواری برای آن حضرت و یاران باوفایش، این مشعل هدایت را همواره روشن نگه دارند.
بنابراین باید همه ما بکوشیم که با خالص ترین نیّات در این مراسم شرکت جُسته و قلب و روح خود را در اختیار سرور و سالار شهیدان قرار داده و مراسم را از اموری که مخالف شرع اسلام است حفظ کنیم و باید توجه داشت که هدف اصلی قیام امام حسین(ع) احیای امر به معروف و نهی از منکر بود و برهمه ما لازم است این دو فریضه الهی را زنده کرده و بر امام و پیشوای بزرگشان اقتدا کنیم.
نظر شما