نخستین تولید گوجه ارگانیک گلپایگان به بار نشست

تولید گوجه ارگانیک با تلفیقی از دو آفت کش طبیعی در سطح ۶ هکتار از زمین های زراعی شهرستان گلپایگان انجام شد و محصول آن به زودی وارد بازار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گلپایگان،  گوجه ارگانیک با استفاده از آفت کش های طبیعی برای اولین بار در شهرستان گلپایگان تولید شد.

«حمیدرضا دلاور» با یادآوری اینکه وظیفه اصلی جهاد  کشاورزی تولید غذای سالم است، گفت: صیفی جات با روش های سابق نیاز به سمپاشی چند باره دارند از این رو روش های تلفیقی با هدف کاهش سم پاشی ها و حذف باقی مانده سموم روی محصولات تازه خوری مثل خیار، گوجه، سیب زمینی و پیاز استفاده می شود.

رییس اداره بهبود تولیدات گیاهی اداره جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان با تشریح اینکه  «پروانه توتا» و «کرم هلیوتیس» دو آفت گوجه فرنگی که در این طرح با استفاده از ترکیب بیولوژیک بی تی و زنبور براکن  مهار شد، بیان کرد: تله ها نصب شد و اطلاعات زمان بندی روی نمودار بررسی شد تا رفتار زنبور  شناسایی شد تا با آفت به درستی برخورد شود.

افزایش 30 درصدی تولید

«یاسر چلنگر» با بیان اینکه این مزرعه گوجه در تمام مراحل کاشت تا برداشت زیر نظر کارشناسان کشاورزی  انجام شده است، گفت: روش کنترل بیولوژیک و  زنبور براکن، در واقع استفاده طبیعت علیه طبیعت  که با تله گذاری، پیک آفت، شمارش های منظم و پایش و مانیتورینگ بر اساس نوع آفت است

کارشناس شرکت برگ سبز با بیان اینکه این طرح ۱۳ سال در استان اصفهان و برای اولین بار در گلپایگان اجرا می شود،بیان کرد: زنبور براکن روی باور کرم هلیوتیس تخم گذاری می کند و و پس از ۴ روز، ضمن از بین رفتن آفت، ۸ زنبور جدید تولید شده است

وی به تولید زنبور براکن در آزمایشگاه شرکت اشاره کرد و افزود: این زنبور روی محصولات چغندر و ذرت نیز می توانند استفاده شود و عمر حشره بین ۱۴ تا ۲۰ روز عمر می کند که نیاز به غذا و بقا ضمن از بین بردن آفت، زنبور را به صورت تصاعدی افزایش می دهد.

چلنگر با مطرح کرد این که زنبور براکن خاصیت زمستان گذرانی دارد و سال آینده نیاز به استفاده زنبور نیست، تاکید کرد: هر ماده شیمیایی، گیاه را ضعیف می کند و استفاده از روش های بیولوژیک، سبب رشد طبیعی گیاه بدون آسیب رساندن به محیط زیست می شود

این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه استفاده از این روش  افزایش حدود ۳۰ درصدی در گلخانه ها دارد، اظهار کرد: قیمت بالای سموم و هزینه چند باره کارگر و سم پاشی استفاده از این روش را برای کشاورز مقرون به صرفه می کند.

6 هکتار پایلوت طرح در گلپایگان

«حسین شریف» با بیان اینکه ۱۶۰ هکتار زیر کشت محصولات صیفی دارد، استفاده از این روش های نوین در از بین بردن آفت ها اظهار رضایت کرد و گفت: ۳۰ هکتار گوجه کشت کرده است و در شش هکتار آن، به صورت پایلوت طرح مبارزه بیولوژیک اجرا کرده است که انتظار افزایش تولید ۲۰ تا ۳۰ درصدی در آنها می رود.

این کشاورز نمونه با یادآوری اینکه سال گذشته با برداشت ۲۴۳ تن در هکتار رکورد تولید گوجه را در کشور شکسته است، بیان کرد: ۳۰ هکتار محصول خود را به تولید هندوانه اختصاص داده که با استفاده از پیوند نشا هندوانه بر پایه کدو، یک سوم افزایش تولید و کاهش ۳۰ درصدی آب را به دنبال داشته است./

کد خبر 967557

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha