به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۲۵ شهریور ماه شبستان به شرح زیر است:
فروش ۹۰ میلیارد ریال سفته و برات در شهر تهران
براساس آمار بانک مرکزی حدود ۹۰ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال سفته و برات در تیرماه ۱۳۹۹ در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۴۵.۳ درصد و ۵۹.۸ درصد افزایش یافت. در چهار ماه اول سال ۹۹ بالغ بر ۲۳۳.۵ میلیارد ریال سفته و برات در شهرتهران فروخته شد که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۲۱.۷ درصد افزایش نشان میدهد.
طبق آمار شعبه واخواست دادگستری استان تهران در تیرماه ۱۳۹۹ معادل ۹۰۰ برگ سفته و برات به مبلغی معادل ۳۴۹ میلیارد ریال در شهر تهران واخواست شد. در این ماه شاخصهای تعداد و مبلغ سفته و برات واخواست شده به ترتیب به اعداد ۱۱۱.۸ و ۱۸۹.۳ رسید که در مقایسه با ماه قبل هر دو شاخص مذکور به ترتیب ۶۵.۶ درصد و ۱۳۰.۶ درصد افزایش داشت و نسبت به ماه مشابه سال قبل از لحاظ تعداد ۶۹.۹ درصد و از لحاظ مبلغ ۱۱۰.۸ درصد افزایش نشان میدهد.
شاخص متوسط مبلغ یک برگ سفته و برات واخواست شده در تیرماه ۹۹ به عدد ۱۶۹.۳ رسید. عدد شاخص مذکور در تیرماه ۹۸ معادل ۱۳۶.۶ بوده است. در چهار ماه اول سال ۱۳۹۹ معادل ۲۵۰۰ برگ سفته و برات به مبلغی معادل ۷۳۹.۲ میلیارد ریال در شهر تهران واخواست شد.
پاسخ وزارت نفت به برخی جریانسازیها درباره پالایشگاهسازی
وابط عمومی وزارت نفت در پاسخ به گزارشی با عنوان «ستاره قاپ» که روز پنجم شهریورماه امسال در یک روزنامه به چاپ رسیده است، جوابیهای را بهمنظور تنویر افکار عمومی منتشر کرد.
متن کامل این جوابیه به شرح ذیل است:
به نظر میرسد که سه هدف عمده در نهایت برای برگزاری این میزگرد مورد نظر برگزارکنندگان است؛ نخست تخریب کارنامه و عملکرد مدیریتی شخص بیژن زنگنه بهعنوان وزیر نفت دولتهای هفتم هشتم- یازدهم و دوازدهم در زمینه مدیریت کلان صنعت نفت و بهویژه بخش صنعت پالایش، دوم، تحلیل، ارائه و تثبیت مدل مطلوب مدیریت نفت توسط حلقه فکری خاصی که این میزگرد را تدارک دیدهاند و سوم، معرفی اعضای میزگرد بهعنوان لیدرهای دفاع از مدل مدیریتی یادشده.
واقعیت اینجاست که زنگنه از دید خیلیها مدیر خوبی نیست، چون دستی برای آجیل دادن و دندانی برای آجیل خوردن ندارد. دقیقاً به همین دلیل است که بی ترس و لرز با مماشاتکنندگان نسبت به حق ملت برخورد میکند.
وزارت نفت امروزه با یک اسلوب فکری مدعی مواجه است که به اقتصاد صنعتی مدرن، پیچیده و نیازمند آنالیز به نام صنعت نفت و پالایش نفت نه با دیدگاه علمیاش بلکه با سنتیترین تشبیه ممکن یعنی قیاس ضرورتهای پالایشگاهسازی با تولید ماست و کره گران از شیر ارزان نگاه میکند! توجه بفرمایید میلیاردها دلار سرمایه ملت دست کسانی بوده که اینگونه فکر میکنند.
ایران و جمهوری آذربایجان چشم انداز روابط دو کشور را روشن و رو به گسترش توصیف کردند
"محمد اسلامی" وزیر راه و شهر سازی جمهوری اسلامی یران و " رامین قلی زاده" وزیر راه، ارتباطات و فناوریهای پیشرفته جمهوری آذربایجان ، روند اجرای برخی پروژه های حمل و نقل مشترک دو کشور را مورد بررسی قرار دادند و چشم انداز همکاریها و روابط دو کشور را امیدبخش و روبه گسترش توصیف کردند. در دیداری آنلاین ، دو طرف ضمن آرزوی سلامتی برای مردم دو کشور، ابراز امیدواری کردند تا در آینده نزدیک و با ریشه کن شدن ویروس کرونا، روابط و مناسبات کشورها به حالت عادی برگردد.
وزیر راه و شهر سازی ایران در این دیدار آنلاین با اشاره به این که اراده جدی و قاطعانه رهبران ایران و جمهوری آذربایجان معطوف به گسترش روابط دوستانه و برادرانه میان دو ملت و دو کشور است ، گفت : باید به طور مشترک تلاش کنیم تا مناسبات دو کشور بیشتر و همکاریها نزدیکتر شود.
اسلامی با تشریح برخی اقدامات انجام شده در زمینه ایجاد زیرساختهای لازم در شبکه بزرگراهی و راه آهن در مناطق جنوبی و شمالی ایران افزود: با توجه به زمینه های فراوانی که در حوزه های راه، حمل و نقل و دیگر مسائل مرتبط با این حوزه ها که در مسئولیت مستقیم ما قرار دارد، می توانیم به نزدیکتر شدن دو کشور و تقویت همکاریهای فیمابین کمک کنیم.
وی افزود : مطمئنم چنانچه با همفکری یکدیگر بتوانیم برخی از موانع موجود را برطرف کنیم و عملیات ساخت راه آهن رشت – آستارا و پایانه ریلی بار آستارا با سرعت بیشتری به جلو حرکت خواهد کرد.
رونمایی از شهدای شاخص جهادگر در هفته دفاع مقدس
سیدحمزه رضوی در گفت و گویی با اشاره به برگزاری برنامههای متنوع در هفته دفاع مقدس از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای پاسداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس افزود: جهاد سازندگی به عنوان یک تشکل مردمی در سالهای جنگ تحمیلی توانست در کنار ارتش و سپاه به عنوان رکن سوم انجام وظیفه کند.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر تاثیرپذیری از خاستگاه و ریشههای جهاد سازندگی، گفت: جهاد سازندگی که فارغ از ساختار مرسوم اداری فعلی عمل میکرد، اقدامات شاخصی انجام داده بود. محرومیتزدایی، تولید تجهیزات پزشکی و حتی نظامی و ایفای نقش موثر در جنگ تحمیلی از جمله فعالیتهای این نهاد مردمی بود. بر اساس اسنادی که موجود است، حتی پایهگذار تولید موشک در کشور، مرکز تحقیقات جهاد سازندگی بود.
مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: جهاد سازندگی پس از جنگ تحمیلی نیز در زمینه برقراری امنیت اقتصادی و خودکفایی نقش بسزایی داشت. امیدوارم در ۴۰سالگی آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، بتوانیم از نقشه راه برادران جهاد سازندگی برای رفع تنگناها بهره برداریم.
وی در خصوص برنامههای اداره کل ایثارگران جهاد کشاورزی در ۴۰ سالگی دفاع مقدس اظهار کرد: برنامههای متعددی برای گرامیداشت این ایام در نظر گرفتهایم که برگزاری یادواره جهادگر شهید سید محمدتقی رضوی، فرمانده ستاد پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی و قائم مقام قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) از جمله این برنامههاست.
اقتصاد در مسیر بازگشت به تعادل بعد از شوک کرونا است
عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی در یادداشتی در ایسنتاگرام تاکید کرد که اقتصاد کشور در مسیر بازگشت به تعادل بعد از شوک کرونا است.
همتی در این یادداشت خود افزود: گزارش اولیه ارقام شد اقتصادی فصل اول سال ۱۳۹۹ بانک مرکزی نشان می دهد که رشد اقتصادی بدون نفت ۰.۶- بوده که به شکل زیر توزیع شده است:
۱- رشد گروه کشاورزی ۳.۸+ درصد، ۲-رشد گروه صنایع و معادن ۲.۵+ درصد، ۳- رشد گروه خدمات ۱.۶- درصد و رشد اقتصادی با نفت ۲.۸- درصد
سه نکته:
۱- اقتصاد در مسیر بازگشت به تعادل بعد از شوک کرونا است. در مقایسه با کشورهایی که مواجه با هیچ تحریمی نبودند و اقتصادشان صرفا با ویروس کرونا درگیر بوده، عملکرد رشد اقتصادی کشور امیدوار کننده است.
۲- تنها بخش منفی غیر نفت ، بخش خدمات بوده است، که بدلیل محدودیت های بهداشتی ناشی از کرونا کاملا قابل پیش بینی بود. لذا بازیابی رشد در بخش غیرنفتی همراستا با ارقام رشد تیر و مردادماه شرکت های صنعتی دور از دسترس نیست.
امسال تولید گندم از روند خوبی برخوردار بوده است
اسماعیل اسفندیاریپور شب گذشته (دوشنبه 24 شهریور) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: در کشور ما ۱۵۰ روز فرصت برداشت گندم وجود دارد و پس از آن باید قیمت خرید تضمینی گندم اعلام شود.
مجری طرح خودکفایی گندم در وزارت جهاد کشاورزی افزود: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۶۸، قیمت خرید تضمینی گندم باید قبل از شروع سال زراعی جدید (اول مهر) اعلام شود. تولید گندم هم امسال از روند خوبی برخوردار بوده است./
نظر شما