به گزارش خبرگزاری شبستان،درنشست علی معلم رئیس فرهنگستان هنر«مختارعلیزاده»،معاون پژوهشی فرهنگستان هنر، «سیدعظیم موسوی»،«داود فتحعلی بیگی» و« ناصر بخت» سخنرانی خواهندکرد.
«منابع و مآخذ قصص شبیه خوانی»،«اصول و قواعد صحنه پردازی و لباس در شبیه خوانی»،« تأثیر صحنههای وداع در ساختار دراماتیکی شبیه خوانی» و ... از جمله مقالاتی است که در این نشست مورد بررسی قرارمیگیرد.
پرده خوانی مرشد «ولیالله ترابی » به همراه برگزاری کارگاه هنر گلدوزی آیینی از جمله برنامههای این نشست تخصصی است.
هنر«تعزیه» جزو پر سابقهترین هنرهای ایرانی و اسلامی کشور است که از اول محرم تا واقعه روز عاشورا را با اجرای نمایش به تصویر میکشد. در نمایش تعزیه علاوه بر موسیقی که با طبل، شیپور و کرنا نواخته میشود - آلاتی که در زمان وقوع جنگ از آنها استفاده میشد- «لباس» نیز از جمله مواردی است که توجه خاصی به آن میشود و « لباس تعزیه» حقیقت و اساس تعزیه را شکل میدهد و چنان اهمیتی دارد که غفلت از آن توفیق برنامه را به مخاطره میاندازد. در لباس تعزیه «طرح» و« رنگ» نیز مهم ترین و تأثیرگذارترین عواملی است که از آنها برای نشان دادن دو گروه کاملاً متضاد اولیاء و اشقیاء مورد استفاده قرار میگیرد.
بنابر گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر،این نشست به همت مرکز هنر پژوهی نقش جهان و مجموعه فرهنگی هنری آسمان در روز یکشنبه 18 دی ساعت 10 صبح در سالن ایران فرهنگستان هنر برگزار میشود.
علاقهمندان برای شرکت در این نشست میتوانند به نشانی خیابان ولیعصر(عج)، پایینتر از چهارراه طالقانی، شماره 1552 ،تالار ایران فرهنگستان هنر مراجعه نمایند.
پایان پیام/
نظر شما